o taki efekt mi chodzi i myślę, że warto by było posadzić 3 kolumnowe drzewka i zrobić węższe panele. Tym bardziej, że patrząc po zdjęciach to najprawdopodobniej za jakiś czas na działce za płotem wyrośnie jakiś dom.
Tam, gdzie ląduje śnieg tylko byliny się sprawdzą.
jak to nie poznajesz,słynne cytrynowe aksamitki i mam znowu nasion sporo więc jak nic nie wymyślę, będzie znowu cytrynowo. A tak na serio nie wiem czy ich nie posieję po tym tymczasowym płocie na gruzie..one rosną wszędzie.
Aksamitki mają cudowną zdolność do oczyszczania ziemi ze szkodliwych nicieni. System korzeniowy przyciąga je i blokuje. Ważne by na jesieni wszystkie korzenie wykopać i spalić (wraz z nicieniami w środku).
Warto aksamitki sadzić w warzywniaku, zwłaszcza pomiędzy warzywami korzeniowymi.
Bardzo fajne, podoba mi się, drzewko niejako pomiędzy ciski ( bo choć nie mam ani jednego, to się zakochałam). Za płotem na razie raczej nic po prawej bo kwestie dziwnego podziału wzdłuż łąki w rodzinie ale jak się dogadają i uregulują kiedyś to kto wie.Ale myśleć o żywopłocie po tym krótszym 4m kawałku też?