Gardenarium
15:44, 04 sty 2019
Witam odwiedzających
Informacje o dniach otwartych znajdziecie tutaj
Postanowiłam stworzyć pamiętnik - pory roku w ogrodzie Ogrodowisko-Moja Anglia.
W każdym miesiącu/roku wiele się zmienia, za kilka lat nie poznam ogrodu, więc przynajmniej tutaj będę mogła zajrzeć i powspominać, co było a co jest.
Zamieszczę tutaj najładniejsze serie zdjęciowe lub wydarzenia danej pory roku, a może nawet i miesiąca.
Jeśli chcesz zobaczyć najnowsze, aktualne zdjęcia - przejdź do ostatnich stron.
Rok 2017
Królowa 2017 - krwawnica
Historia powstania ogrodu we fragmentach, jest w wątku głównym. Tutaj pragnę przedstawiać najlepsze kompozycje, rośliny i detale ogrodowe, których stale przybywa.
Nasz nowy ogród, cały czas w budowie, jest coraz piękniejszy i coraz więcej ma do zaoferowania.
Ogrodowisko w pigułce.
Pierwsze bylinowe rabaty powstały w maju-czerwcu 2017 roku, po wieloletnim uzdrawianiu gleby, która była 8 letnim ugorem, chwastowiskiem i laskiem siewek brzozowo-sosnowych.
Wtedy ogród był jeszcze "w ukryciu", potem, gdy cokolwiek stworzyliśmy - czekałam na kwitnienie. Cieszyłam się słońcem i kolorami. Wszystko przyszło niesamowicie szybko i było spektakularne.
Wkleję także wiersz Hani:
Instagram Ogrodowiska