Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) » Edycja postu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 13:54, 24 kwi 2012

Oj tam macie rację nowy okres przed nami dużo zmian. troszkę się boję oczywiście. Marzena ilekroć ja chciałabym coś tu wkleić, pokazać ale ile razy otwieram te nasze fotki to mnie ten budowlany bajzel załamuje i uwirz mi wstyd cokolwiek pokazać.
Ale żeby nie było, że pitka ze mnie to pochwalę się że pożeczki i agrestyu które sadziałam zeszłej jesieni sie przyjęły na dowód czego fotka "niestety z bajzlem w tle"

Nie wiem czy już kiedys pokazywałam nasz kombajn na deszczówkę (dzieło mojego M. i jego super pomocnika czyli mnie) - wkopane w ziemi. Sprawdza sie znakomicie

I na koniec nasz zeszłoroczny taras no cóz do ideału mu troche daleko

abiko 14:03, 24 kwi 2012

Nie wiem czy już kiedys pokazywałam nasz kombajn na deszczówkę (dzieło mojego M. i jego super pomocnika czyli mnie) - wkopane w ziemi. Sprawdza sie znakomicie

A ja poproszę o więcej szczegółów, bo mam coś podobnego chyba to są co za bańki?
malkul 14:08, 24 kwi 2012

abiko to są trzy zbiorniki po 1000L każdy takie baniaki jak na allegro http://allegro.pl/zbiorniki-czyste1000l-baniak-zbiornik-beczka-i2287847032.html , one są razem połączone i zbierają deszczówkę z dachu domu. popma zanurzeniowa i wio, podlewam za darmo
Martek 14:13, 24 kwi 2012

Muszę mężowi pokazać jak to się robi
Wszystkiego dobrego "Kokoszko"
Jak dobrze,że nie masz sentymentów do przedmiotów
abiko 14:15, 24 kwi 2012

No wiem, tylko kwestia pompy, co tam masz? mam takie same zbiorniki tyle, że 2 i dokładnie mają mieć takie same zastosowanie. Pytam bo nie wiem czy mój M. wszystko przewidział a ma to na weekendzie majowym wkopać..trzymajcie kciuki a czym to jest obłożone, co to za folia? Nie znam się na tym stąd te pytania
malkul 14:16, 24 kwi 2012

Kurcze pompa z castoramy ale szczegóły to mój M zna. musze zapytać. Obłożone jest blachą aby siły nie napierały żadne
Martek 14:21, 24 kwi 2012

abiko napisał(a)
No wiem, tylko kwestia pompy, co tam masz? mam takie same zbiorniki tyle, że 2 i dokładnie mają mieć takie same zastosowanie. Pytam bo nie wiem czy mój M. wszystko przewidział a ma to na weekendzie majowym wkopać..trzymajcie kciuki a czym to jest obłożone, co to za folia? Nie znam się na tym stąd te pytania

Ja trzymam kciuki i proszę o relacje jak da radę
abiko 14:44, 24 kwi 2012

malkul napisał(a)
Kurcze pompa z castoramy ale szczegóły to mój M zna. musze zapytać. Obłożone jest blachą aby siły nie napierały żadne
blachą..a widzisz przekażę dalej... przeszłam jeszcze raz Twój ogródek.. i przypomniałam sobie o gabionach.. zaczynam kombinować jak stawić w nie lustro u siebie)
No zobaczymy jak nam pójdzie to wkopywanie, coś czarno to widzę, ale..
abiko 14:49, 24 kwi 2012

Martek napisał(a)

Ja trzymam kciuki i proszę o relacje jak da radę
Na razie to trzymam za słowo, że wkopiemy.. Inaczej nie mogę ruszyć z rabatą pędzla Profusa I zaśmiecam nie swój wątek
malkul 14:52, 24 kwi 2012

Oooo musze mocno trzymac kciuki, u nas łatwo nie było bo choć dzirę wykopała koparka to pogoda postanowiła zrobić nam psikusa i zalała dziurę, ziema zaczęła się obsuwać zreszta znalazłam fotkę
a potem było juz tylko gorzej zanim woda zeszał i obeschło to trzeba było na nowo kopać i naprawiać to co woda zniweczyła. A terazjak już zasypane to i tak po zimie się pozapadało i znów trzeba taczki i łopaty w dłoń i poprawić.