Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) » Edycja postu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

babka 07:26, 27 maj 2015

Fantastyczny prezent, pomysłowy i trafiony Mokrej pogody nwspółczuję bardzo, niech szybko minie. Gdyby można podzieliłabym sie słonkiem chociaż ono też jakoś słabo grzeje.
Konieczki 08:46, 27 maj 2015

Gocha wiem, że masz tam zakopany zbiornik na deszczówkę, nie próbujesz wypompować z niego wody kiedy tak leje i leje. Ja mam w ogrodzie zrobioną studnię rozsączającą miała służyć do rozsączenia dachu i podjazdu. Służy tylko do podjazdu - rynny wypięliśmy bo co rok w maju i po roztropach mieliśmy problem z rozsączaniem i kończyło się wypompowywaniem wody. Ja też mam glinę ilastą i doskonalę CIę rozumiem.

Tule mocno - Ty dziś to nawet słonko zaświciło
Konieczki 08:47, 27 maj 2015

A domek to kupiłaś czy zrobiliście?
malkul 09:37, 27 maj 2015

domek kupiony .

Konieczki- mam wkopane trzy 1000L i musze w sumei wypompowac chyba bo sie przelewa.

babki mamusie - ktoś zabrał deszcz w nocym, wreszcie nie leje. mam nadzieję ż epójdzie tam gdzie ją wołają

Waldku-ty, ty , ty

Ana- ja mam sesleria heufleriana, ale nic o neij nie napisze bo mam któtko, mocno ja podzieliłam jak dostałam mam doslownie parę źdzbeł. na razie bezproblemowa i ładna,

Kasia- drzwiczki do dziurek Ci już rano pootwierałam, mam nadzieję że się zmieścisz i pamiętaj-masz byc pracowita jak pszczółka

Ensata - 10 sztuk.

Jagódko-lecę.

CMOKI dla wszytskich
Magda70 09:43, 27 maj 2015

malkul napisał(a)
i smutki moje, ciągle leje jak z cera. rabaty stoją od wczoraj w wodzie
ani trawy nie idzie skosić, chwasciory szaleją, ślimaki na wyżerce cięgiem

O matulu!!!
A ja musze podlewać...ech ta natura!

Domek zajefajny musze mojego eMa ponaglić aby zrobił...

Trzymaj się laska oby dziś już mniej deszczu było.
kamasja 09:44, 27 maj 2015

U nas też okropnie leje, nie było czasu nacieszyć się w maju ogrodem. Łączę się w bólu.
aga_podlasie 10:58, 27 maj 2015

U mnie też leje i ta pływająca u Ciebie kora wygląda znajomo. Mam już dość i rośliny też. Wykopałam wczoraj miskanty, chyba zgniły od tej wody
Konieczki 12:09, 27 maj 2015

Moja droga te trzy to się napełnią przy deszczu nawalnym po kilku minutach. Ja mam kręgi podobną wielkość i do tego dno rozsączające ale jak leje cały czas to wypompowywanie mus. Ja mam jeszcze do tego spadek działki sprzyjający rozsączaniu.
Taka tysiączka to napełnia się w kilka minut przy deszczu nawalnym (a mam podpięte tylko 80m2 dachu) - mam ją z drugiej strony.
Konieczki 12:09, 27 maj 2015

dubelek
malkul 12:21, 27 maj 2015

Konieczki- my mamy taki kombajn w ziemi (samorób)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=37
i stąd są dwie drogi,
jedna idzie na podlewanie
a druga to płyniei do wielachnej studni chłonnej i tam się sączy w głąb ziemi.

dziewczynki- jak na razie nie leje coć część upraw mam znarnowaną