Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

nawigatorka 20:26, 06 lut 2016

Paulino betonami sie nie martw.przecie to krzyk mody.ja Ci to mowie
A gdyby Cie to bardzo denerwowalo to pamietasz jak my ukrylismy ten beton na domku?zawsze mozesz tak zrobic w razie czego.koszt niewielki.jedynie opierzenie od gory byc musiala miec.
ren133 20:38, 06 lut 2016

No to miałaś pracowitą sobotę
Ale jaka satysfakcja
Miedzian mus kupić
Madzenka 21:03, 06 lut 2016

Nie byłam na giełdzie, nie chciało mi sie samej zrywać o 6:00 w sobote. Pojechalismy z M na śniadanie do ZC ale jeszcze pustki. Obleciałam markety i Janiny wkoło
Mazan 22:29, 06 lut 2016

Polinko

Teraz czeka nas pogodowy i klimatyczny kogel - mogel, który w najlepszym przypadku może skończyć się do Świąt, natomiast standardowo - do połowy maja. Fenologia ma to do siebie, że nie opiera się na kalendarzu ani juliańskim, ani gregoriańskim i jeśli rośliny się budzą to znaczy, że znów może wystąpić przyspieszona wiosna, a maj będzie "robił" za marcowe kaprysy.

Pozdrawiam
Toszka 12:33, 07 lut 2016

Na betonie w twoim przypadku można poszaleć twórczo - graffiti nie proponuję, ale od najprostszej drewnianej kratki po zamontowanie jakiś fajnych starych drzwi udających wejście do tajemniczego ogrodu (pomalowanych wystrzałowo jak to można spotkać w angielskich ogrodach). Można rzygacz zainstalować, można dorabiając niewielki daszek zrobić fajną sezonową naścienną narzędownię na haczykach...
polinka 13:09, 07 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Żaden wstyd, jeśli coś się zmienia. Wstyd by był, gdyby ktoś uważał, ze taki bałagan naczęłąm podwójnie, potrójnie lubić mój dom, mój ogród i kocham Ogrodowisko

Polinko, ten płot nie jest taki zły. Mi się podoba. Beton fajnie wygląda z zasady

Iwonko chyba zaczynam podobnie myśleć Nie miałam wpływu na to co zastaliśmy tutaj po przeprowadzce ale teraz mam możliwości i chęci do tego aby otaczającą nas przestrzeń zmienić. Wiadomo, że chcielibyśmy aby te zmiany szybciej następowały ale krok po kroku i za trzy lata powinniśmy dojść do ładu i schludnego otoczenia.
polinka 13:10, 07 lut 2016

leon60 napisał(a)
No proszę jest i płotek pogody to Ci zazdroszczę u mnie ponuro, wietrznie i zimno..

Ola dzisiaj już dotarło do Ciebie to piękne słońce??
U nas +25 st. w słońcu i +14 w cieniu Jest prawdziwie wiosennie.
polinka 13:14, 07 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Paulino betonami sie nie martw.przecie to krzyk mody.ja Ci to mowie
A gdyby Cie to bardzo denerwowalo to pamietasz jak my ukrylismy ten beton na domku?zawsze mozesz tak zrobic w razie czego.koszt niewielki.jedynie opierzenie od gory byc musiala miec.

Płot chyba musi mi się opatrzyć Jak przez kilka dni z nim pożyję to myślę, że przyzwyczaję się do szarości. Teraz wydaje mi się taki dziwny ponieważ jest wysoki, sprawia wrażenie, że góruje w ogrodzie. Reszta ogrodzenia jest niższa a tu taka wieża
polinka 13:16, 07 lut 2016

ren133 napisał(a)
No to miałaś pracowitą sobotę
Ale jaka satysfakcja
Miedzian mus kupić

Oj tak, zaczęliśmy po 9 a przed 17 skończyliśmy. Wieczorem zmęczeni ale szczęśliwi Dzisiaj od rana zaznaczałam deskami jak ustawić skrzynie i rozmieścić drzewka.
polinka 13:17, 07 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Nie byłam na giełdzie, nie chciało mi sie samej zrywać o 6:00 w sobote. Pojechalismy z M na śniadanie do ZC ale jeszcze pustki. Obleciałam markety i Janiny wkoło

U nas niestety też pustki. Pytając się o stokrotki lub bratki zostałam wyśmiana...
Z Janiny hiacynty przywożę