kluska_slaska
13:26, 11 sty 2017
Szanowne i Szanowni,
naoglądałam się Waszych cudeniek i zachciało mi się...
Przyznaję, jestem kompletną ignorantką roślinną, ale mam w sobie silne postanowienie poprawy.
Chciałabym Was prosić o pomoc w zagospodarowaniu przestrzeni wzdłuż domu.
W przedogródku jest tylko magnolia i cis rosnący 'w kulkę', w części za domem mamy jabłoń, czereśnię i mniejsze drzewka owocowe, więc stylistycznie nic nas-Was-mnie nie ogranicza.
Nie wiem, jak poradzić sobie z cisami, które rosną wzdłuż płotu. Były bardzo zaniedbane przez poprzednich właścicieli, gałęzie wchodziły na część chodnikową, więc trochę poprzycinaliśmy.
Problemy, które teraz mamy:
- trawa kiepsko rośnie,
- wzdłuż drogi rosną piękne i stare dęby, które gubią swoje piękne liście, które z kolei są wdmuchiwane na nasze podwórko,
- smutno tam jest, marzy mi się przestrzeń piękna i cały czas kolorowa, widziałam kiedyś w telewizorze Four Seasons Garden i się zakochałam,
- jestem czystą kartą ogrodnictwa.
Poglądowe zdjęcia załączam.
Legenda:
1 - właz do przydomowej oczyszczalni ścieków,
2 - właz do studni chłonnej,
3 - jabłoń,
4 - drzewo iglaste,
5 - tuja, lepiej widać na drugim zdjęciu,
6 - wejście do domu.
Pomożecie?

naoglądałam się Waszych cudeniek i zachciało mi się...
Przyznaję, jestem kompletną ignorantką roślinną, ale mam w sobie silne postanowienie poprawy.
Chciałabym Was prosić o pomoc w zagospodarowaniu przestrzeni wzdłuż domu.
W przedogródku jest tylko magnolia i cis rosnący 'w kulkę', w części za domem mamy jabłoń, czereśnię i mniejsze drzewka owocowe, więc stylistycznie nic nas-Was-mnie nie ogranicza.
Nie wiem, jak poradzić sobie z cisami, które rosną wzdłuż płotu. Były bardzo zaniedbane przez poprzednich właścicieli, gałęzie wchodziły na część chodnikową, więc trochę poprzycinaliśmy.
Problemy, które teraz mamy:
- trawa kiepsko rośnie,
- wzdłuż drogi rosną piękne i stare dęby, które gubią swoje piękne liście, które z kolei są wdmuchiwane na nasze podwórko,
- smutno tam jest, marzy mi się przestrzeń piękna i cały czas kolorowa, widziałam kiedyś w telewizorze Four Seasons Garden i się zakochałam,
- jestem czystą kartą ogrodnictwa.
Poglądowe zdjęcia załączam.
Legenda:
1 - właz do przydomowej oczyszczalni ścieków,
2 - właz do studni chłonnej,
3 - jabłoń,
4 - drzewo iglaste,
5 - tuja, lepiej widać na drugim zdjęciu,
6 - wejście do domu.
Pomożecie?