Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:58, 10 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
m I jedne i drugie podlewam florowitem (na oko) tak co trzeci dzień

o pierona ale często, dlatego takie wypasione

te rubum masz posadzone w osobnych donicach czy wsztstko razem w jednej ziemi w całej donicy?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 09:56, 10 sie 2015

Do góry
oj Ola na wszystko przyjdzie czas

jak Marysieńka?
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:56, 10 sie 2015

Do góry
a ta kamasja twoja to jeaka odmiana dokładnie?
Moja codzienność - ogród Oli 09:55, 10 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Tez bym chetnie na troche Twojego M przygarneła

och ty
Moja codzienność - ogród Oli 09:55, 10 sie 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Ola.widzialam zajawke altany.....nie powiem co i gdzie mi sie robilo ale zdradze ze bylo.to przyjemne.uczucie Pozdrawiam

bez zdradzania wiem cop to bo poczułam to samo

Ola przebajecznie
"W kolorze blue" 09:54, 10 sie 2015

Do góry
wygooglowałam sobie tą trzmielinę minimus i chyba se zgapię zamiast mojego derenia zadarniajacego bo on u mnie juz 3 lata a wcale się nie rozrasta. idę se jeszcze doczytac co ta trzmielina lubi.
ps. pozostań w gorsecie
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:15, 08 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

w szoku jestem. jak to mozliwe? to ona kwitnie ci dwa razy? jaka jest wysoka?

50 cm?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:08, 07 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

nic się nie martw ja jeszcze do dziś nie sypiam

serio? a ja się ciągle zastanawiam co Ty małej dawałaś, że cały ogród udało Ci się zrobić
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:07, 07 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Tak u ciebie zawsze fajny klimacik
a twój avatarek zawsze uwielbiam
I czekam z zapartym tchem na jesienny wystrój , który wiem że znów będzie nr 1!!!

Malkulu kochany(a)!
Nie wiem czy nr 1 ale w takim razie muszę się postarać
Na razie planuję jesienią rewolucję przed domem, bo mam bałagan w rabatach.
Róże wyeksmituję na rózankę z boku, a będą: cisowy płotek (ofkors) i anabellki, plust dużo traw.
Muszę trawki u Ciebie oblukać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:34, 07 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

o nie , normalnie szok jakie ładne! musze chyba swoje też to fyzjera zaciągnąć

O wiele lepiej wyglądają, testuj Gosiu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 00:15, 07 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Nie wytrzymałam.. przyszłam pooglądać.. bosko. Z takich pipirytek malutkich.. szok..
Co to za trawa z jeżówkami??? Bo skleroza zapomniałam.

Cytuję wszystkie bo wszystkie mi się podobają i nie mogę zdecydować się na jedno..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:54, 06 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Aniu zakwitła mi jeżówka od Ciebie . Sadzona w takie upały, a dała radę. Dzięki

Spróbowała by zastrajkować ...

agata19762 napisał(a)
Ania ja też od rana przy słoikach ...dzisiaj zrobiłam buraczki z papryką, buraczki w zalewie i ogórki z przyprawą do szaszłyka
jeszcze pasteryzuję ...

pozdrówka zostawiam

Słoiki to u mnie lecą na trzecią zmianę.. jakby byłą czwarta to na czwartą.. szkoda wyrzucić jak urosło.. wiec męczę mizerne plony ogrodowe.. Plony też odczuwają mój brak czasu. Za to dochowam się różnych nasion.. W tej dżungli wszystko rośnie jak chce.. Pomidory zostawiłam już samopas.. nie do upilnowania..

Katkak napisał(a)
Aneczko, przyszły moje róże. Już posadziłam. Możesz zerknąć czy dobrze? W sensie czy ich za bardzo nie ścisnęłam?

Byłam - napisałam.

malkul napisał(a)

Ot i cała prawda

Serce na dłoni jak w sercu tak i w ogrodzie

leon60 napisał(a)

doskonałe podsumowanie

Ola, Gosia... ależ poleciałyście. Zastanawiałam się czy to wogle cytować.. nie przystoi..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:41, 06 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Obejrzałam wszystkie relacje z Twojego ogrodu...i nie wiem dlaczego, za każdym razem jest inny i można go oglądać bez końca. Za każdym razem rzuca mi się w oczy coś ciekawego....Aniu, aż się boję, że kiedyś jak będę w Twojej okolicy to już bilety wprowadzisz za wstęp do ogrodu....Ogród Botaniczny Ci się zrobił....buziaki

Jedni mają ogrody, a ja mam botanika Tylko do obsługi za mało łapek.. wiec biletów nie będzie miał kto sprzedawać..

malkul napisał(a)

jak cię nei kochać

Krótko i treściwie.... muszę zajrzeć na Twoje jeżówki Plan na jutro.. jeszcze jutro

Rench napisał(a)
Fajowy zlot Ja tez muszę na tę wagę usiąść i się dowartościować

Łukasza zdjęcia pięknie oddają Ani ogród

Renia.... w jakiej czasporzestrzeni lewitujesz?? To focie Kasi i Aganii.. też pięne.. bardzo mi się podobają. Taką porcję fajnych zdjęć wrzuciły, że do dziś nei mam potrzeby cykanie ich przez siebie Łukasz się wybiera.. ale jeszcze nie dojechał, bo ja ciągle nieczasowa Moze jutro coś porobię... bo mam 2 dni muminkowe.

olaw napisał(a)

Jak z daleka oglądałam zdjęcia myślałam, że lewitujesz
niczym budda

I się nie mylisz, bo waga... lewitująca.. lata w każdą stronę i trudno złapać moment w którym się jest na wadze a nie obok...

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:28, 06 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

??

sosnowiec city
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:12, 06 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
nie za bardzo rozumiem czym sie trapisz, ispiracja jest godna i praktycznei bez więksej roboty i kosztów. grys przy trawa jest ok mam w nich pas gracków na przykład.
tam mam też szmatę pod grysem i wycięte dziury na gracki i jak trochę sie rozrastają w karpie to jednak nie przebiły szmaty. jeśli te trawy co chcesz tam mieć nie są jakieś bardzo rozłogowe to myslę że nawet zwykły ekobord da radę.
jedynei by nei dało gdyby były prze podziemne kłącza jak bambus lub cukrowy misnkat.

Lubię te twoej rabaty.
mam prośbę zrób kiedyś kilka kilkanaście ujęć takich aby było widać w większym szerszym kadrze całość parę kawałków ogrodu tak żeby dało sie ogarnąć cały ogród myślami

Gosia, czym się trapię? Tym czy dawać tam grys czy zostawić korę? Lubię kamień w ogrodzie ale Silver Sceptre jest trawą rozchodzącą się i tak jak dziewczyny piszą, po pewnym czasie grysu i tak chyba nie będzie widać. Chociaż z drugiej strony to do tego czasu pewnie kolejną rewolucję wymyślę więc chociaż przez kilka miesięcy nacieszę oczy kamieniem w ogrodzie

Ze zdjęciami całości jest duży problem...mam bardzo wąską działkę i nie jestem w stanie objąć całości...niestety dużo rzeczy nie mogę pokazać ze względu na wygląd...jeszcze kilka lat zanim wszystko doprowadzimy do normalnego stanu...
Poszukam kilka porównań, które wcześniej wstawiałam a nie wiem czy widziałaś.

Kokoszka tutaj jest prawie cały mój ogród Troszkę jeszcze jest części gospodarczej ale to dopiero za 10 lat będzie można pokazać...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=644
Moja codzienność - ogród Oli 22:07, 06 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

o to to!
ja tez uwielbiam takich ludzi

Ola w sumei to ja przyszłam w innej sprawie, mianowicie :
jak wyskoa będzie ta donica długa w której chcesz dać same rozplenice?
bo tak sobie o tym rozmyślałam i jakby ona miała być bardzo niska to to nei będzie fajie wyglądać bo nie będzie efektu wylewania.
to takie luźne dywagacje

Gosiaczku kochany długa donica ma 45cm wysokości natomiast ta w której ma być grab 20
Myślę, że rozplenice będą dobrze wyglądały bo u Ciebie chyba jest podobnie ? i pięknie się prezentują
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:03, 06 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

nie jest źle jak wsadzisz cebulowe to luzik

Boję się, że liściory od cebulowych będą mnie drażnić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:27, 06 sie 2015

Do góry
Malkul czy Ty narzekałaś na T????
Boski filc w wykonaniu ukochanej mamy męża Chyba za trawę wybaczymy, pokuta odpowiednia , szycie z filcu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:34, 06 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
pierdołki z filcu uszyte z resztek
wykonanie tesciowej, inspiracje z neta.

organizer

poj. na chusteczki

kubełek na pierdołki

kosz na śmieci

Świetne!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:20, 06 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
odnośnie dyskusji dot. kubełka na smieci tam na 100% tylko będą suche śmieci lądować, typu np. papiery
dzieci ucze by jedły tylko przy stole także jestem raczej spokojna.

A obierki od kredek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies