Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Niny 21:32, 16 cze 2015

Do góry
Nina, zajrzyj do mnie na str. 754, zostawiłam coś dla Ciebie. Buziaki tu zostawiam
Cieszę się z tobą z tego drzewka, jutro wpadnę zobaczyć, co dostałaś
Ogródek Iwony 21:29, 16 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Moja firletka już przekwitła, ale chyba jest taka sama, w każdym bądź razie ma taki sam kolor

Doniu, moje roślinki, wszystkie i nie wiem dlaczego startują jakieś dwa tygodnie później, może dlatego u mnie jeszcze jest, u ciebie już nie. Wyobraź sobie, ze u mnie jeszcze rododendrony kończą kwitnienie
Codziennie im obrywam te brzydsze kwiatki, a jeszcze trochę zostało. Róże dopiero się otwierają

Nawet prymulki kwitną

Ogródek Iwony 21:23, 16 cze 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
Iwonko, jutro będę miala śliwe wisniowa. Obok będą hortensje bo to przy skarpie. Myślałam o trawie Klosowce Miękkiej pod nogi hortensjom. Co myślisz?
Cieszę się, ze będziesz miała wiśnię. ja swoją kupiłam w zeszłym roku, ale dość małą ma koronę. W tym roku zobaczyłam wiśnię w szkółce o ładnym pokroju i szczęka mi opadła, jaka jest piękna. Na moją poczekam, bo jeszcze nie ma efektu
Hortensje pasują przy sliwie, dadzą ładny kontrast. Natomiast zastanawiam się nad twoją trawką. To jest rodzaj byliny zadarniającej, ma rozłogi, jak perz, obawiam się, że mimo swej urody za jakiś czas będziesz z nią miałą kłopot, jak zadarni ziemię pod hortensjami, Zobacz:
kłosówka miękka
Może lepiej dać trawkę zwaną turzycą? Ja mam Frosted Curls:
Zobacz jeszcze u Oli, jak pięknie faluje przed hortensjami, nie jestem tylko pewna, ona ma chyba inną turzycę:
https://www.pinterest.com/pin/529876712383757664/
Ogródek Iwony 18:07, 16 cze 2015

Do góry
E-Musiowa różanka zaczyna:
Montana pachnie cudnie, na jednej gałązce naliczyłam 14 pąków kwiatowych. Niesamowite

Ogródek Iwony 18:02, 16 cze 2015

Do góry
Już za chwileczkę, już za momencik:

Nie przypominam sobie tej różowej obwódki w Berolinie

Ogródek Iwony 17:57, 16 cze 2015

Do góry
bdan napisał(a)

I to jest dobra wiadomość. Czas szybko leci, wymienisz i tło będzie fajne.

Danusiu, mam nadzieję tylko, że pan nie zapomni o swoim zobowiązaniu. Wtedy będę musiała przypomnieć
Ogródek Iwony 17:56, 16 cze 2015

Do góry
babka napisał(a)

Czy dobrze doczytałam, że masz w nadmiarze szałwie caradonna ??

Olu, tę szałwię dopiero dostałam. Mam jakąś bez nazwy, ciekawa jestem, jaka będzie między nimi różnica?
Ogródek Iwony 17:54, 16 cze 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Firletka smółka mnie powaliła, cudna, a czy ona jakoś pachnie?

Pachnie cudownie. Wczoraj specjalnie sprawdzałam dla ciebie jej zapach
Ogródek Iwony 17:53, 16 cze 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ona jest wysoka, najlepiej widać ją u mnie na przedpłociu, myślę że dorasta tak do 70cm, ma w miarę wyprostowane pędy

Ana, to fajnie. Cieszę się
Ogródek Iwony 17:52, 16 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
firletka daje czadu
w nogi buka Hakone?
czyba że będzie przeszkadzać na chodniku

Myślę, ze da tam radę. Tylko muszę poszukać, gdzie kupić. Pozdrawiam Małgosiu.
Ogródek Iwony 17:51, 16 cze 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Fajny pomysł z tym buczkiem w kółku

Violu, dzięki. Fajnie się koło niego przechodzi. A jak podrośnie, będzie super
Ogródek Iwony 17:51, 16 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
U mnie firletka przekwitła. Czy mam ją przyciachać?

Doniu, masz tą samą? Ja przycinam. Krótko

Rozpuściły też goździki
Kosolkowa Pasja 17:48, 16 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mi się kojarzy z poczochranym. Buziaki zostawiam

Może być i poczochrany Wzajemnie odbuziowywam
Ogródek Iwony 17:48, 16 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Buczek w dziurce bardzo fajnie się prezentuje Na skarpetkę może coś żółtego jak przy drugim?

Kasiu hakone by pasowało, tylko nie wiem, gdzie kupić. A ty może wiesz?
Ogródek Iwony 17:47, 16 cze 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Iwonko, wszystko nadrobiłam. Pięknie masz. Firletką i ja się zachwyciłam, tej nie znałam. I buczki podziwiałam. Ale współczuję Ci codziennego podlewania.

Wieści mam co do trawki. No zwiodła mnie bardzo, w ubiegłym roku osiągnęła ok. 40 cm, więc poszła na przód rabaty, a teraz? Teraz dobija do 85 cm! Widzę, że i Ty ją dałaś na przód rabaty - czeka nas zatem przesadzanie.

Tu chyba odętkę też dałaś...

Małgosiu, do tej trawki podchodziłam sceptycznie, wyglądała na początku, jak u sąsiadki, gdzie rozrastała się na boki. Pokazałaś fotkę, się zachwyciłam i teraz zachwycam się u siebie. Pewnie też będę przesadzać, skoro tak mówisz
Ogródek Iwony 17:35, 16 cze 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
Iwonko werbena z nasionek od ciebie ma już pierwsze pąki.

Aniu, stworzyłaś jej idealne warunki, moja mała jest, choć się też ładnie zbiera. Idę zobaczyć do ciebie
Ogródek Iwony 17:34, 16 cze 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Buczek w ścieżce fajnie się prezentuje, hortensje zauważyłam, że pięknie wypączkowane.

Ten buczek był alternatywą dla czegość typu kulka bukszpanowa. Mi też się podoba, troszkę zasłoni kącik grilowy od strony ulicy.
Dorotko, z hortkami masz oko. Ja codziennie chodzę i sprawdzam, czy już są pączki, ale jeszcze cały czas listki wyrastają. Tylko Annabell pączkuje pięknie. Vanilka jest taka mocno stojąca w drugim roku, tak jak Ana pisała. Ciekawe, czy w tym roku utrzyma kwiaty, czy będzie się kładła ?
Ogródek Iwony 17:30, 16 cze 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A może daj bukowi w nogi malutkie cisy, które byś cięła w półkulę?

Choć najprościej dać tam hakone, żeby się wylewało na kostkę

Sebku, pomysł hakone w nogach bardzo mi się podoba. Będę o tym myśleć intensywnie. U mnie w szkółce sprawdzałam w sobotę, nie ma tej trawki. Ale to dobra myśl Będę szukać
Ogródek Iwony 17:27, 16 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Melduję, ze jestem na bieżąco, choć rzadko ostatnio zaglądam... Ale jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik

Tak Beatko, jeszcze momencik i wakacje
Rozumiem, że teraz nie masz czasu, tak jak ja. Wczoraj najpierw popracowałam w ogródku: wypieliłam dwie rabaty, posadziłam kulki Miriam, powyrywałam część bratków na słonecznej rabacie, posadziłam Red Barona, pozostało wyżwirować rabatki, ale brakuje mi jeszcze jednego obrzeża. Potem nad papierami siedziałam do północy, na forum nie starczyło już czasu.
Dziś robiłam jeszcze fotki u fotografa do tabla i albumu. Wreszcie się sobie podobam Z wiekiem coraz trudniej to podobanie sobie wychodzi
A dziś dopiero wróciłam, zapowiedziałam domownikom, że najpierw odpiszę na O, potem dalsza praca. Trochę tylko szkoda, że nie mam czasu na kulkowanie buksów. Pogoda idealna do cięcia. Moje muszą poczekać. Może jutro chociaż 3 kulki zrobię, te najbardziej poczochrane.

Prawie - jak ogród 15:17, 16 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Oberwania chmury zazdroszczę. U nas tylko trochę wody chmury spuściły. Lepsze to, niż nic.

Kazda kropla wody cenna
U mnie wreszcie od paru dni pada. Nie muszę podlewać i roślinki wreszcie dostały pożądną porcję wody.
Czytałam, że u Ciebie nadal sucho. Jakby się dało, to bym podesłała parę chmurek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies