Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

margaretka3 09:47, 16 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
A tu młodziutkie nasadzenia:
Miskanty klaine fontanne, trawka od Małgosi, bodziszki, szałwia różowa (od Any - dziękuję ), stipa, jeżówki różowe i jeszcze coś od Małgosi (zapomniałam nazwę)

Iwonko, wszystko nadrobiłam. Pięknie masz. Firletką i ja się zachwyciłam, tej nie znałam. I buczki podziwiałam. Ale współczuję Ci codziennego podlewania.

Wieści mam co do trawki. No zwiodła mnie bardzo, w ubiegłym roku osiągnęła ok. 40 cm, więc poszła na przód rabaty, a teraz? Teraz dobija do 85 cm! Widzę, że i Ty ją dałaś na przód rabaty - czeka nas zatem przesadzanie.

Tu chyba odętkę też dałaś...
anka_ 11:45, 16 cze 2015

Iwonko werbena z nasionek od ciebie ma już pierwsze pąki.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Dorota123 13:59, 16 cze 2015

Buczek w ścieżce fajnie się prezentuje, hortensje zauważyłam, że pięknie wypączkowane.
szemusia 15:12, 16 cze 2015

Melduję, ze jestem na bieżąco, choć rzadko ostatnio zaglądam... Ale jeszcze chileczkę, jeszcze momencik

Ps. Fajnie, ze tuje odzyskasz
Sebek 15:27, 16 cze 2015

A może daj bukowi w nogi malutkie cisy, które byś cięła w półkulę?

Choć najprościej dać tam hakone, żeby się wylewało na kostkę
Iwk4 17:27, 16 cze 2015

szemusia napisał(a)
Melduję, ze jestem na bieżąco, choć rzadko ostatnio zaglądam... Ale jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik

Tak Beatko, jeszcze momencik i wakacje
Rozumiem, że teraz nie masz czasu, tak jak ja. Wczoraj najpierw popracowałam w ogródku: wypieliłam dwie rabaty, posadziłam kulki Miriam, powyrywałam część bratków na słonecznej rabacie, posadziłam Red Barona, pozostało wyżwirować rabatki, ale brakuje mi jeszcze jednego obrzeża. Potem nad papierami siedziałam do północy, na forum nie starczyło już czasu.
Dziś robiłam jeszcze fotki u fotografa do tabla i albumu. Wreszcie się sobie podobam Z wiekiem coraz trudniej to podobanie sobie wychodzi
A dziś dopiero wróciłam, zapowiedziałam domownikom, że najpierw odpiszę na O, potem dalsza praca. Trochę tylko szkoda, że nie mam czasu na kulkowanie buksów. Pogoda idealna do cięcia. Moje muszą poczekać. Może jutro chociaż 3 kulki zrobię, te najbardziej poczochrane.

Iwk4 17:30, 16 cze 2015

Sebek napisał(a)
A może daj bukowi w nogi malutkie cisy, które byś cięła w półkulę?

Choć najprościej dać tam hakone, żeby się wylewało na kostkę

Sebku, pomysł hakone w nogach bardzo mi się podoba. Będę o tym myśleć intensywnie. U mnie w szkółce sprawdzałam w sobotę, nie ma tej trawki. Ale to dobra myśl Będę szukać
Iwk4 17:34, 16 cze 2015

Dorota123 napisał(a)
Buczek w ścieżce fajnie się prezentuje, hortensje zauważyłam, że pięknie wypączkowane.

Ten buczek był alternatywą dla czegość typu kulka bukszpanowa. Mi też się podoba, troszkę zasłoni kącik grilowy od strony ulicy.
Dorotko, z hortkami masz oko. Ja codziennie chodzę i sprawdzam, czy już są pączki, ale jeszcze cały czas listki wyrastają. Tylko Annabell pączkuje pięknie. Vanilka jest taka mocno stojąca w drugim roku, tak jak Ana pisała. Ciekawe, czy w tym roku utrzyma kwiaty, czy będzie się kładła ?
Iwk4 17:35, 16 cze 2015

anka_ napisał(a)
Iwonko werbena z nasionek od ciebie ma już pierwsze pąki.

Aniu, stworzyłaś jej idealne warunki, moja mała jest, choć się też ładnie zbiera. Idę zobaczyć do ciebie
Iwk4 17:47, 16 cze 2015

margaretka3 napisał(a)

Iwonko, wszystko nadrobiłam. Pięknie masz. Firletką i ja się zachwyciłam, tej nie znałam. I buczki podziwiałam. Ale współczuję Ci codziennego podlewania.

Wieści mam co do trawki. No zwiodła mnie bardzo, w ubiegłym roku osiągnęła ok. 40 cm, więc poszła na przód rabaty, a teraz? Teraz dobija do 85 cm! Widzę, że i Ty ją dałaś na przód rabaty - czeka nas zatem przesadzanie.

Tu chyba odętkę też dałaś...

Małgosiu, do tej trawki podchodziłam sceptycznie, wyglądała na początku, jak u sąsiadki, gdzie rozrastała się na boki. Pokazałaś fotkę, się zachwyciłam i teraz zachwycam się u siebie. Pewnie też będę przesadzać, skoro tak mówisz