Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:15, 26 mar 2017

Do góry
Byłam na Mazurach jestem teraz w Szczecinie. U ciebie cieplej niz u nas. U mnie tez rabarbar wyrasta, ale nie mam takich ladnych kwiatow wiosennych jak u ciebie.
Działeczka Asi :) 22:09, 26 mar 2017

Do góry
Witam Mazury. Jak tam u was cieplo? Juz zeglujecie?
U nas troche dzisiaj cieplej. Piekny ten chodniczek masz.
Jest duzo roboty ledwo zyje, ale jakos przeboleje.
Powodzenia w pracach.
Ptasi gaj 21:24, 26 mar 2017

Do góry
Aniu docieraja, w zeszlym tygodniu dwie. W nadchodzacym tez dwie bo mam zapowiedz. Dzisiaj eM mowi, skad mam tyle forsy, musialam sklamac, ze to zaskorniaki, z innych zakupow. Mam to szczescie, ze mnie nie rozlicza.
Forsa rzadze ja.

Aniu zkupilam bzy, kaliny i jeszcze roze. Obsadze sie rozami i znowu bede narzekala na kolce.

Ja tez mam bratki, maciupenkie ale sa.

Ptasi gaj 21:08, 26 mar 2017

Do góry
Oj dzkskaj ladna pogoda u nas chyba mnie opaliło Em mowi ze wiatr owial, ale przeciez nie bylo wiatru. Sloneczko z malymi przerwami ale ładnie grzało.

U nas woda tez troche opadla.

Ja to mam duzo berberysow, ale podzielilam na polowe co drugi rok tne berberysy. Te ktore tak ładnie wygladaja na zdjeciach jesienia zostaly mocno sciete. Rece mam do cale w kolcach wyciagnac narazie tego nke mozna bo male i trzeba wyciagac przez lupe. Musze czekac az bedzie czerwone i wtedy wyciagne.

Roze juz bez kopczykow, wszystkie dobrze przezimowały. Jeszczs pnace sa opatulone agrowloknina jak bedzie cieplo to ja usune.

Jeszcze mam troche pracy, ale najwazniejsze ze to co bylo pilne jest zrobione.
Musze jeszcze odkurzyc zwirowisko po cieciu traw i roze, kocimietke, pozniej opryskac roze miedzianem. Taka dlubanina ktora jest czasochlonna.

Para srok buduje w dalszym ciagu. Jutro zrobie zdjecie to zamieszcze.
Sroki sa bardzo drapieznymi ptakami szczegolnie wroble maja u nich na pienku.
Jestem bardzo wkurzona na to gniazdo, bo sroki robia halas malo tego u dolu swierka sa gniazda malych ptaszkow ktore beda zagrozone.
Dzisiaj sroki uwijaly sie z budowa a na czubku siedzial wrobel.

Czy wy wiecie, ze w 2013 r. O tej porze W Polsce bylo duzo sniegu. 5 kwietnia musielismy odsniezac plugiem droge bo nie mozna bylo wjechac.

Ogród z uśmiechem 20:46, 26 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jola, kup buka czerwonego stozkowego lub placzacego mozna go ciac. mowie ci dobry wybor. Mam trzy takie buki jestem bardzo zadowolona. Zobacz w internecie jakie ladne. Sa rowniez o lisciach laciatych rozowe z bordowym. Na tle szmaragdow bedzie ladnie wygladal.
Jeszcze mozesz sie pokusic na wiaz holenderski.

Jednym drzewem nie oslonisz sie od wiatru.

Właśnie, dlatego muszę posadzić coś przy samym ogrodzeniu, zostaje niewiele miejsca
Musze poczytać o tych bukach, musiałabym rzeczywiście ciąć caly czas
Wiąza wredei, bo pewnie o takim myslisz, widziałam po 10-12 latach, no spory był
Ptasi gaj 12:25, 26 mar 2017

Do góry
Kasiu witam. Pamiętasz jaką była jesień w zeszłym roku i trawa nie wykoszona dobrze przyszedł śnieg Zaspa w tym miejscu i trawa położona. Jest mokro i nie można nawet grabic. Kretowiny mokre tez nie można sprzątać.
Pracuje na działce dzisiaj idę sprzątać to co w suchym miejscu wygrabilam i przycielam.
W połowie tygodnia chce się zająć sadzeniem i przesadzaniem.
Kwiaty we włosach 00:12, 26 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ela też tak myślę i chyba jak nie będzie wiatru jutro obrobię te tawuły. Ania z Radości też tak przyciachała, więc słucham się Was. Może też się wzmocnią i zagęszczą. Dzisiaj by się dużo zrobiło gdyby nie to zimne wiatrzysko. Wyszłam teraz z psem , to wieje i bez czapki ani rusz.

Szalwie tez sie tnie. Ja swoja juz w jesieni scielam. Zreszta wszystkie byliny ktore nie sa zimozielone to scinamy.
Ogród z uśmiechem 22:08, 25 mar 2017

Do góry
Jola, kup buka czerwonego stozkowego lub placzacego mozna go ciac. mowie ci dobry wybor. Mam trzy takie buki jestem bardzo zadowolona. Zobacz w internecie jakie ladne. Sa rowniez o lisciach laciatych rozowe z bordowym. Na tle szmaragdow bedzie ladnie wygladal.
Jeszcze mozesz sie pokusic na wiaz holenderski.

Jednym drzewem nie oslonisz sie od wiatru.

Kwiaty we włosach 21:31, 25 mar 2017

Do góry
Tawuly tni 15 cm od ziemi, ja bede ciela, albo jutro albo po niedzieli.
Trudno niedziela tez u mnie bedzie pracowita. Nawet jak przytniesz nizej nic im nie zaszkodzi.

W 2013 r. Robotnicy podczas robienka ogrodu, jak wykopywali do doniczek to ścieli na lyso. Wkurzalam sie, ale po 2 tygodniach pieknie odbily.
Ptasi gaj 21:24, 25 mar 2017

Do góry
Dziesiaj pogoda zawiodla. Mozna bylo cos tam robic, ale wiatr szalal.
Moze jutro bedzie lepiej. Wygrabilam smieci ogrodowe, jeszcze przycinalam berberysy i irgi. Berberys ladny krzew, ale kolce niech to.... teraz to trzeba przerobic.

W tym roku trawa ma dziwny kolor. Zima mokra a nastepnie mrozna pewnke to jest powod.

Zagladałam dzisiaj do moich pnacych roz, jestem zawiedziona, roźa "laguna" znowu zmarzły pedy mimo solidnego zawiniecia. Musze ja przesadzic w inne miejsce.

Ponizej trzy trojaczki.

bold text

Wymarzony sielankowy ogród..... 06:49, 25 mar 2017

Do góry
Nie wiem gdzie to jest ale anomalie. A moze z lodowki go wyciagnelas.
Pozdrawiam

Elu niestety tak na Śląsku mam, wstaje rano a tu -4
Ptasi gaj 23:19, 24 mar 2017

Do góry
Mam srocze gniazdo na przeciwko okna w kuchni.
Mirkowy ogród (początki) 23:18, 24 mar 2017

Do góry
Mirka wktam i obserwuje twoje zasiewymi pikowani.

Zasiewy moje to pod twoim wplywem napatrzylam sie i tez zasialam.

Wschodzi mi heliotrop dosyc ładnie. Zasialam werbene 11 marca zimuje na balkonie moze wzejdzie 11 marca. Druga saszetka z nasionami lezy w lodowce wysieje do gruntu. Rudbekie jednoroczna tez zasiana, miałam tez zasiac wieloletnia ale zmienilam zamiar wysieje do gruntu.

Mam zasiane pomidory i papryke a i aksamitki. Reszte sieje do gruntu astry i cynie, maciejka i smogliszka i to wszystko.

Elusia miłe to co piszesz dziękuję Wszystkie tu jak jedna się nakręcamy i dopingujemy dlatego nasze ogrody nasze wysiewy coraz ładniejsze są
Ogrodowe kreacje 23:12, 24 mar 2017

Do góry
Aurelia jak przyjezdzam to nawet nie mysle o robieniu zdjec.

U mnie w W-wie na przeciwko okna rosnie osobiscie przeze mnie zasadzony swierk srebrny i 4 m od mojego okna w kuchni na wys 4 m stoki zbudowaly gniazdo, kino caly dzien.
Kwiaty we włosach 23:09, 24 mar 2017

Do góry
Gosiu, nie wiem czy pytalam ale nke pamietam ile masz hektarow. Dlaczego sie pytam kazda twoja fotka to inne zdjecie, mozna nimi wykleic ten twoj areal.

Gosiu u mnie paczka przyszla z roslinami na skalnik, wreszcie musze skonczyc prace na nim bo robie go od 3 lat i musze vo obsadzic. Hortki to przy okazji.
Zamowilam tez rutewke delavayam bardzo ladna roslina zobacz sobir.

W przyszlym tygodniu przyjedzie nastepna paczka z iglaki24 z kalinami i jeszcze cos tam zamawialam.
Mirkowy ogród (początki) 22:58, 24 mar 2017

Do góry
Mirka wktam i obserwuje twoje zasiewymi pikowani.

Zasiewy moje to pod twoim wplywem napatrzylam sie i tez zasialam.

Wschodzi mi heliotrop dosyc ładnie. Zasialam werbene 11 marca zimuje na balkonie moze wzejdzie 11 marca. Druga saszetka z nasionami lezy w lodowce wysieje do gruntu. Rudbekie jednoroczna tez zasiana, miałam tez zasiac wieloletnia ale zmienilam zamiar wysieje do gruntu.

Mam zasiane pomidory i papryke a i aksamitki. Reszte sieje do gruntu astry i cynie, maciejka i smogliszka i to wszystko.
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:39, 24 mar 2017

Do góry
Nie wiem gdzie to jest ale anomalie. A moze z lodowki go wyciagnelas.
Pozdrawiam
Ogrodowe kreacje 22:25, 24 mar 2017

Do góry
Witam Aurelia. Dzisiaj bylo fajnie na dworze nareszcie. U mnie jeszcze w drugiej polowie ogrodu bardzo mokro po wczorajszej ulewie, chyba sie tej wody nie pozbedem.
Nie moge tam wejsc bo bloto, bagno. Krety narobily kanalow i w tych kanalach pelno wody. W tej czesci miesci sie kompostownik do ktorego nie moge dojechac i pelno w ni wody. Jest tez miejsce na ognisko.
Dzisiaj stojac w wodzie popalilam wszystkie sciete trawy. Palilo sie jak cholera bo suche.

Mam dwie studnie zbiorcze na wode z dachu takie po 5 kregow, jutro je oproznimy moze woda opadnie
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:15, 24 mar 2017

Do góry
Witam u mnie dopiero wychodza kwiaty te czesniejsze. Dzisiaj byla piekna pogoda wkec mozna bylo cos zrobic, ale wody jeszcze duzo.

Wracajac do przyjemnieszych spraw. W dziecinstwie zawsze sie zastanawialam jak to jest, ze bratki sa tak kolorowe. Obecnie co roku wchodza na rynek coraz to rozniejsze mieszańce piekne kolory. Oj genetyka.
Chyba zadne kwiaty nie maja takiej gamy kolorow (moze jeszcze roze) jak bratki.

Czy ktos widzial czerwone bratki?

Takich czerwonych całkiem czerwonych to chyba nie ma ale sż pewnie dość zbliżone

ja zawsze szukam nowych ale te dopiero w kwietniu gdzieś wypatruję

Ja je lubię nie tylko za kolor ale i za fason i lubię ich zapach

Anna i Ogród 22:14, 24 mar 2017

Do góry
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies