Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Aurelllia 22:25, 24 mar 2017

O to fajnie, że w ogrodzie podziałałaś Tak ptaki niesamowicie śpiewają, już budują gniazdka Krokusiki pokaż
ElzbietaFranka 23:19, 24 mar 2017

Mam srocze gniazdo na przeciwko okna w kuchni.
ElzbietaFranka 21:24, 25 mar 2017

Dziesiaj pogoda zawiodla. Mozna bylo cos tam robic, ale wiatr szalal.
Moze jutro bedzie lepiej. Wygrabilam smieci ogrodowe, jeszcze przycinalam berberysy i irgi. Berberys ladny krzew, ale kolce niech to.... teraz to trzeba przerobic.

W tym roku trawa ma dziwny kolor. Zima mokra a nastepnie mrozna pewnke to jest powod.

Zagladałam dzisiaj do moich pnacych roz, jestem zawiedziona, roźa "laguna" znowu zmarzły pedy mimo solidnego zawiniecia. Musze ja przesadzic w inne miejsce.

Ponizej trzy trojaczki.

bold text

pestka56 00:19, 26 mar 2017

Ela, a to nie jest śniedź pośniegowa
ElzbietaFranka 12:25, 26 mar 2017

Kasiu witam. Pamiętasz jaką była jesień w zeszłym roku i trawa nie wykoszona dobrze przyszedł śnieg Zaspa w tym miejscu i trawa położona. Jest mokro i nie można nawet grabic. Kretowiny mokre tez nie można sprzątać.
Pracuje na działce dzisiaj idę sprzątać to co w suchym miejscu wygrabilam i przycielam.
W połowie tygodnia chce się zająć sadzeniem i przesadzaniem.
pestka56 13:10, 26 mar 2017

No właśnie, jak u mnie. Tak samo została u mnie trawa. Tam gdzie skosiliśmy jesienią na krótko, mam teraz miejscami mech. Tam gdzie została wyższa nie skoszona, to właśnie jak u Ciebie, położyła się i "zbielała". Jak pociągnęłam grabiami, pod spodem pleśń.

Ja to olewam, bo trawnik na straty. Będzie robiony na nowo, ale jak skończę z rabatami i zmniejszę go znacznie. Na razie niech rośnie jaki chce.

U mnie troszkę woda zeszła, choć nadal na połowie ogrodu ćlamka pod nogami.
16:38, 26 mar 2017
Widzę Ela prace posuwają się łądnie do przodu
Wczoraj też przycinałam berberysy.Mam tylko dwa,trzeci wyleciał jakiś czas temu bo ciągle miał mączniaka.
Co ja się wczoraj nakłułam o te ścinki Muszę przyznać,ze nie lubię berberysów jak je ścinam,potem już mi przechodzi.

U nas sroki rozmnożyły się.I zauważyłam jakby mniej śpiewu małych ptaszków.
Podejrzewam,że to sroki są przyczyną.

Trawnik nie za ciekawie wygląda.Co planujesz z nim?
Zima była jaka była,niby nie za ostra ale rośliny podmarzły.
Może i trawnik też od tego.Jakaś pleśń śniegowa czy co?
16:40, 26 mar 2017
Doczytuję,że paczki docierają z roślinami
Czyli co? Będzie wielkie sadzenie
To życzę Ci Elu by wszystko poszło zgodnie z planem,pogoda dopisała jak i zdróweczko.
Po niedzieli zapowiadają ładną pogodę
ElzbietaFranka 21:08, 26 mar 2017

Oj dzkskaj ladna pogoda u nas chyba mnie opaliło Em mowi ze wiatr owial, ale przeciez nie bylo wiatru. Sloneczko z malymi przerwami ale ładnie grzało.

U nas woda tez troche opadla.

Ja to mam duzo berberysow, ale podzielilam na polowe co drugi rok tne berberysy. Te ktore tak ładnie wygladaja na zdjeciach jesienia zostaly mocno sciete. Rece mam do cale w kolcach wyciagnac narazie tego nke mozna bo male i trzeba wyciagac przez lupe. Musze czekac az bedzie czerwone i wtedy wyciagne.

Roze juz bez kopczykow, wszystkie dobrze przezimowały. Jeszczs pnace sa opatulone agrowloknina jak bedzie cieplo to ja usune.

Jeszcze mam troche pracy, ale najwazniejsze ze to co bylo pilne jest zrobione.
Musze jeszcze odkurzyc zwirowisko po cieciu traw i roze, kocimietke, pozniej opryskac roze miedzianem. Taka dlubanina ktora jest czasochlonna.

Para srok buduje w dalszym ciagu. Jutro zrobie zdjecie to zamieszcze.
Sroki sa bardzo drapieznymi ptakami szczegolnie wroble maja u nich na pienku.
Jestem bardzo wkurzona na to gniazdo, bo sroki robia halas malo tego u dolu swierka sa gniazda malych ptaszkow ktore beda zagrozone.
Dzisiaj sroki uwijaly sie z budowa a na czubku siedzial wrobel.

Czy wy wiecie, ze w 2013 r. O tej porze W Polsce bylo duzo sniegu. 5 kwietnia musielismy odsniezac plugiem droge bo nie mozna bylo wjechac.

ElzbietaFranka 21:24, 26 mar 2017

Aniu docieraja, w zeszlym tygodniu dwie. W nadchodzacym tez dwie bo mam zapowiedz. Dzisiaj eM mowi, skad mam tyle forsy, musialam sklamac, ze to zaskorniaki, z innych zakupow. Mam to szczescie, ze mnie nie rozlicza.
Forsa rzadze ja.

Aniu zkupilam bzy, kaliny i jeszcze roze. Obsadze sie rozami i znowu bede narzekala na kolce.

Ja tez mam bratki, maciupenkie ale sa.