Ogrodowe mam aktualnie podsadzone w nogach runianką a na tyłach miskanty zebrinusy, jaki będzie efekt zobacze,
W innym miejscu mam z azaliami i kiscieniami ale opuchlaki wyżarły kiscienie i od roku nie moga sie pozbierac. Beda zastapione trawami. Ogrodowe musza miec kwasna ziemie wiec trzeba sadzic kwasnolube : azalie, bergenie, kiscienie, miniturowe laurowisnie. Moje ogrodowe maja tak ładne nogi, że runianka i azalie wysttarczą
Oj ... żebyś wiedziała ... pot lał się z czoła
Ale satysfakcja ogromna A wiesz co w tym wszystkim było bezcenne? ... pyszna kolacja z deserem od mojej córci
W sumie wychodzi około 350 m2 trawnika
Cyprysiki kupiłam jako wypełniacz na całkiem wąską rabatę między bukiem a rabatą hortensjową:
Jeśli w takim razie to jest inna rabata, albo jej przedłużenie, to takie zestawienie kolorystyczne jest fajne. Ja bym dodała szałwię. Kwestia tylko, którą - niską, czy wyższą, to musisz zobaczyć, jak będziesz obsadzać, no i są różne kolory szałwii
Małgoś, byłam u ciebie, ale chyba namieszałam, a nie pomogłam.
Ten odcinek Maji widziałam, bardzo ciekawy
Na tej rabacie za rh mam margaretki i orliki, i naparstnice, bo obok są róże bladoróżowe. Jeszcze nie wystartowały.
Tylko żurawki bym wymieniła na inny kolor
Dostałam taki prezent Cudny, tylko teraz muszę pomyśleć o rabacie w zaciszu, bo to hortensja ogrodowa, kwitnie na zeszłorocznych zawiązkach kwiatów, jeśli nie przemarznie
Reniu, reklamowałam tuje, jesienią mam dostać rekompensatę.
Niektóre tylko z wierzchu tak źle wyglądają, w środku są zieloniutkie i mają miękkie igły. Inne całe suche. A jeszcze inne całe w soczystej zieleni. Nie wiem, od czego to zależy.
Margaretki bardzo lubię. Mam tą kępkę już kilka lat, ładnie rozjaśnia rabatę.
Ewuniu, cieszę się, ze masz dużo werbeny, ale nie chcę cię narażać na kłopot i koszt wysyłki werbeny. Najważniejsze, że na jednej rabacie ją mam. Na drugi rok będzie jej już więcej.
Dziś oberwałam kwiaty z Novej Zembli, tej która szybciej zaczęła kwitnąć. Zbyszkowi było żal, ale mu wytłumaczyłam, ze tak trzeba. Zaczynają się nowe przyrosty, za jakiś czas roślinka zawiązywać będzie nowe pąki na przyszły rok. Nie ma co jej osłabiać.
Chodzi o to, że teraz chcę zagospodarować rabatę, na której mają być miskanty Variegatus. I próbuję dołożyć do nich to co mam.
Natomiast to zestawienie kolorystyczne (ten berberys to Admiration) niestety od miskanta odstaje. Muszę mu znaleźć inne towarzystwo.
Dzięki że zajrzałaś mimo urwania głowy.
Reniu, napracowałaś się sporo. Fajny efekt za chwilę będzie z trawnikiem. Sporo go będzie. Niech rośnie pięknie.
Cyprysiki fajne kupiłaś. Z czym będziesz je sadzić ?
Danusiu, ja bedę na pewno z e-Musiem, bez kierowcy nie mam bowiem szans na dojechanie.
Gdyby ktoś z moich okolic chciał jechać, to piszcie na pv. Auto małe, ale dwa miejsca byłyby wolne