Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 08:20, 12 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czy ktoś już zaczął ciąć bukszpany?
Jest czerwiec, to niby można. Ale czy w takie upały?

Ja już swoje małe cięłam na razie jest wszystko ok.
Ogródek Iwony 07:57, 12 cze 2015

Do góry
To z buksami będę czekać na cięcie. Dzięki Juzia.
Ogródek Iwony 07:20, 12 cze 2015

Do góry
Wschodzi moja trawka dosiewana. Byłam właśnie podlać ogród. Susza niemiłosierna.
Miłego dnia wszystkim życzę.
Prawie - jak ogród 06:50, 12 cze 2015

Do góry
Beatko, u ciebie hortki majæ już takie duże kwiaty? Niesamowite.
Buziaki z rana. U nas dalej sucho.
Moja codzienność - ogród Oli 06:26, 12 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

długo nie zbieraj hehe eM to zrobił go zmajstrował w sobotnie popołudnie z resztek walających się po warsztacie

Olu, kiedy wypożyczasz męża? Mój tylko w drewnie potrafi coś zdziałać.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:16, 11 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
O matko, jaki cudny raj różany
Marzenko, poza za chwytami przyszłm z zapytaniem. Dziś dostałam prezent. Wielką hortensję ogrodową. Jak skomponować jej rabatę? Co masz przy swoich posadzone?

Ogrodowe mam aktualnie podsadzone w nogach runianką a na tyłach miskanty zebrinusy, jaki będzie efekt zobacze,
W innym miejscu mam z azaliami i kiscieniami ale opuchlaki wyżarły kiscienie i od roku nie moga sie pozbierac. Beda zastapione trawami. Ogrodowe musza miec kwasna ziemie wiec trzeba sadzic kwasnolube : azalie, bergenie, kiscienie, miniturowe laurowisnie. Moje ogrodowe maja tak ładne nogi, że runianka i azalie wysttarczą
Podwórkowa rehabilitacja 23:11, 11 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, pozdrawiam. Weszłam do twojego wątku i się zmyliłam, bo masz nowy awatarek. Myślałam, że pomyliłam wątki

Odpozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:04, 11 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, napracowałaś się sporo. Fajny efekt za chwilę będzie z trawnikiem. Sporo go będzie. Niech rośnie pięknie.
Cyprysiki fajne kupiłaś. Z czym będziesz je sadzić ?

Oj ... żebyś wiedziała ... pot lał się z czoła
Ale satysfakcja ogromna A wiesz co w tym wszystkim było bezcenne? ... pyszna kolacja z deserem od mojej córci

W sumie wychodzi około 350 m2 trawnika

Cyprysiki kupiłam jako wypełniacz na całkiem wąską rabatę między bukiem a rabatą hortensjową:

Ogród na glinie 22:53, 11 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
więc wracamy do tej koncepcji + trzmielina
werbena dopiero jak się skończą miskanty będzie rosła, no i przed nią coś jeszcze trzeba będzie dać w nogi, ale to już dochodzimy do ścieżki prowadzącej do śmietnika, której na razie nie ma

Jeśli w takim razie to jest inna rabata, albo jej przedłużenie, to takie zestawienie kolorystyczne jest fajne. Ja bym dodała szałwię. Kwestia tylko, którą - niską, czy wyższą, to musisz zobaczyć, jak będziesz obsadzać, no i są różne kolory szałwii
Podwórkowa rehabilitacja 22:48, 11 cze 2015

Do góry
Reniu, pozdrawiam. Weszłam do twojego wątku i się zmyliłam, bo masz nowy awatarek. Myślałam, że pomyliłam wątki
Ogródek Iwony 22:44, 11 cze 2015

Do góry
Czy ktoś już zaczął ciąć bukszpany?
Jest czerwiec, to niby można. Ale czy w takie upały?
Ogródek Iwony 22:42, 11 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko śliczna Twoja różowo-fioletowa rabata. Ale na ten moment jeszcze białego mi na niej brakuje dla rozjaśnienia. Tak mi się nasunęło.

Widziałaś odcinek Maji
http://majawogrodzie.tvn.pl/266,--Zielona-wyspa-posrod-kaliskich-pol--odc-549,odcinek.html

w różnych zakątkach ogrodu mają balię z wodą deszczową i nie muszą nosić wody ani brać z wodociągów
fajnie to wygląda

zajrzyj do mnie jak będziesz miała chwilę, może jakieś kwiaty letnie mi doradzisz na rabatę
komentarz innych chętnych też mile widziany,

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=382#post_5

Małgoś, byłam u ciebie, ale chyba namieszałam, a nie pomogłam.
Ten odcinek Maji widziałam, bardzo ciekawy
Na tej rabacie za rh mam margaretki i orliki, i naparstnice, bo obok są róże bladoróżowe. Jeszcze nie wystartowały.

Tylko żurawki bym wymieniła na inny kolor

Ogródek Iwony 22:36, 11 cze 2015

Do góry
JoannaP napisał(a)
Ślicznie u ciebie
Fajnie łączysz rośliny z porą kwitnienia i kolorami zazdroszczę
Orliki przecudne
Ja jestem właśnie w trakcie obsadzania rabaty może zaglądniesz do mnie i coś mi doradzisz

Joasiu, byłam u ciebie, ale nic na ten moment nie doradzę. Brakuje mi ostatnio weny. Zajrzę jeszcze raz w wolnej chwili Buziak
Ogródek Iwony 22:29, 11 cze 2015

Do góry
Dostałam taki prezent Cudny, tylko teraz muszę pomyśleć o rabacie w zaciszu, bo to hortensja ogrodowa, kwitnie na zeszłorocznych zawiązkach kwiatów, jeśli nie przemarznie

Ogródek Iwony 22:27, 11 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Doczytałam o tujach
Szkoda, bo tak się na nie cieszyłaś. U mnie, po marcowym przesadzaniu i dosadzaniu 2m tujek jedna wygląda tak jak Twoja pierwsza z lewej (nie jest żywo zielona tylko taka szarzejąca) ... czekam jeszcze tydzień dwa i chyba będę musiała wymienić
PS Czy "reaktywowałaś" je jakoś?

Reniu, reklamowałam tuje, jesienią mam dostać rekompensatę.
Niektóre tylko z wierzchu tak źle wyglądają, w środku są zieloniutkie i mają miękkie igły. Inne całe suche. A jeszcze inne całe w soczystej zieleni. Nie wiem, od czego to zależy.
Ogródek Iwony 22:24, 11 cze 2015

Do góry
bacowa napisał(a)

Moje ukochane kwiaty !!!, ale masz wielką kępę.

Sadzonki werbeny robione z pociętych pędów już kwitną, a ta posiana na jesieni na rabacie ma ok. 20 cm, i mam ją dosłownie wszędzie (jak chcesz to ci podeślę ).

Margaretki bardzo lubię. Mam tą kępkę już kilka lat, ładnie rozjaśnia rabatę.
Ewuniu, cieszę się, ze masz dużo werbeny, ale nie chcę cię narażać na kłopot i koszt wysyłki werbeny. Najważniejsze, że na jednej rabacie ją mam. Na drugi rok będzie jej już więcej.
Ogródek Iwony 22:21, 11 cze 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Twoje różaneczniki jeszcze w pełni kwitnienia..o moich prawie zapomniałam

Dziś oberwałam kwiaty z Novej Zembli, tej która szybciej zaczęła kwitnąć. Zbyszkowi było żal, ale mu wytłumaczyłam, ze tak trzeba. Zaczynają się nowe przyrosty, za jakiś czas roślinka zawiązywać będzie nowe pąki na przyszły rok. Nie ma co jej osłabiać.
Ogród na glinie 22:20, 11 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Małgosiu, nie mogłam wcześniej pisać, byłam uziemiona przez chorego M - to gorzej, jak dziecko
Podoba mi się to zestawienie roślin, nie wiem, dlaczego w koncepcjach 1,2,3 od tego odeszłaś, albo czytałam za szybko
Ładnie sobie radzisz z kolorami. Tawuła może być dobrym kontrastem do bordowego, u mnie tak mam i mi się podoba
To kwestia gustu. Do tego berberys bagatelle byłby fajny, choć wydaje mi się, ze admiration byłby większy ciut i ma obrzeża z żółtą obwódką.

Chodzi o to, że teraz chcę zagospodarować rabatę, na której mają być miskanty Variegatus. I próbuję dołożyć do nich to co mam.
Natomiast to zestawienie kolorystyczne (ten berberys to Admiration) niestety od miskanta odstaje. Muszę mu znaleźć inne towarzystwo.
Dzięki że zajrzałaś mimo urwania głowy.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 11 cze 2015

Do góry
Reniu, napracowałaś się sporo. Fajny efekt za chwilę będzie z trawnikiem. Sporo go będzie. Niech rośnie pięknie.
Cyprysiki fajne kupiłaś. Z czym będziesz je sadzić ?
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 22:00, 11 cze 2015

Do góry
Danusiu, ja bedę na pewno z e-Musiem, bez kierowcy nie mam bowiem szans na dojechanie.
Gdyby ktoś z moich okolic chciał jechać, to piszcie na pv. Auto małe, ale dwa miejsca byłyby wolne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies