Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 20:44, 09 cze 2015

anka_ napisał(a)

Nic dziwnego, wspaniały widok. Mnie niedługo będzie witała min. werbena z nasionek od ciebie.
Pięknie wzeszła i rośnie.

Aniu, cieszę się, że wzeszła. Moja stanęła w miejscu i jest mała. Od Ani Małej Mi dostałam dwie sadzonki i te są sporo większe. jak moja się opóźni, to chociaż te dwie będą startować wcześniej
Pozdrawiam
frezja 20:50, 09 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
Dziś, jak wracałam z pracy spodobał mi się widok mojego ogrodu

Twoje różaneczniki jeszcze w pełni kwitnienia..o moich prawie zapomniałam
Iwk4 20:50, 09 cze 2015

szemusia napisał(a)
Widzę, ze zdecydowanie idziesz w trawy Chyba pojawiły się na każdej pokazanej rabatce...
Mimo braku opadów ładnie Ci kwiatuchy kwitną. Podejrzewam, że ciągle z wężem latasz
U mnie na szczęście trochę popadało. Szalu nie ma, ale zawsze coś

Beatko, coraz częściej myślę o nawadnianiu na rabatach - do czasu płacenia rachunku za wodę.
Podlewamy codziennie, W takie upały myślę, że mam za duży ogród
A trawki ładnie podkreślają inne roślinki. Dostałam różne, cieszą mnie posadzone na rabatkach. Mimo traw, to raczej kwiatów u mnie sporo więcej
Iwk4 20:53, 09 cze 2015

frezja napisał(a)

Ewa, u mnie wszystko startuje około dwóch tygodni później, nie wiem dlaczego. ma to też swoje zalety, że u innych już nie ma, u mnie dopiero kwitną. gorzej tylko, jak zima przyjdzie wszędzie równo. Wtedy się okaże, że mój sezon ogrodowy jest krótszy
bacowa 23:11, 09 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
I takie tam ...

[img ]

Moje ukochane kwiaty !!!, ale masz wielką kępę.

Sadzonki werbeny robione z pociętych pędów już kwitną, a ta posiana na jesieni na rabacie ma ok. 20 cm, i mam ją dosłownie wszędzie (jak chcesz to ci podeślę ).
JoannaP 23:13, 09 cze 2015

Ślicznie u ciebie
Fajnie łączysz rośliny z porą kwitnienia i kolorami zazdroszczę
Orliki przecudne
Ja jestem właśnie w trakcie obsadzania rabaty może zaglądniesz do mnie i coś mi doradzisz
ren133 23:26, 09 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Dziś zrobiłam parę zdjęć w zbliżeniu na tuje, napisałam do pana Piotra, ze jestem rozżalona sytuacją. Ciekawe, co odpisze. W słońcu widać jeszcze bardziej ich koniec. Niektóre są suche, inne zmieniły nieco kolor, ale są miękkie w dotyku. Trzy ostatnie na 100 % padły. Razem na 32 sztuki - 10 kaput Dwie z pierwszego rzutu i osiem z drugiego rzutu. A podlewałam codziennie. :

Doczytałam o tujach
Szkoda, bo tak się na nie cieszyłaś. U mnie, po marcowym przesadzaniu i dosadzaniu 2m tujek jedna wygląda tak jak Twoja pierwsza z lewej (nie jest żywo zielona tylko taka szarzejąca) ... czekam jeszcze tydzień dwa i chyba będę musiała wymienić
PS Czy "reaktywowałaś" je jakoś?
Malgosik 09:00, 10 cze 2015

Iwonko śliczna Twoja różowo-fioletowa rabata. Ale na ten moment jeszcze białego mi na niej brakuje dla rozjaśnienia. Tak mi się nasunęło.

Widziałaś odcinek Maji
http://majawogrodzie.tvn.pl/266,--Zielona-wyspa-posrod-kaliskich-pol--odc-549,odcinek.html

w różnych zakątkach ogrodu mają balię z wodą deszczową i nie muszą nosić wody ani brać z wodociągów
fajnie to wygląda

zajrzyj do mnie jak będziesz miała chwilę, może jakieś kwiaty letnie mi doradzisz na rabatę
komentarz innych chętnych też mile widziany,

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=382#post_5
Iwk4 22:21, 11 cze 2015

frezja napisał(a)

Dziś oberwałam kwiaty z Novej Zembli, tej która szybciej zaczęła kwitnąć. Zbyszkowi było żal, ale mu wytłumaczyłam, ze tak trzeba. Zaczynają się nowe przyrosty, za jakiś czas roślinka zawiązywać będzie nowe pąki na przyszły rok. Nie ma co jej osłabiać.
Iwk4 22:24, 11 cze 2015

bacowa napisał(a)

Moje ukochane kwiaty !!!, ale masz wielką kępę.

Sadzonki werbeny robione z pociętych pędów już kwitną, a ta posiana na jesieni na rabacie ma ok. 20 cm, i mam ją dosłownie wszędzie (jak chcesz to ci podeślę ).

Margaretki bardzo lubię. Mam tą kępkę już kilka lat, ładnie rozjaśnia rabatę.
Ewuniu, cieszę się, ze masz dużo werbeny, ale nie chcę cię narażać na kłopot i koszt wysyłki werbeny. Najważniejsze, że na jednej rabacie ją mam. Na drugi rok będzie jej już więcej.