Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Ewa_w_ogrodzie 22:49, 11 cze 2015

Wystraszyłam się trochę tego dobierania roślin,to trudniejsze niż myślałam i ja chyba w ogóle nie czuję co z czym. A to nie dobrze bo kupiłam trochę rzeczy i chcę je jutro wsadzać.
Iwk4 22:53, 11 cze 2015

Malgosik napisał(a)
więc wracamy do tej koncepcji + trzmielina
werbena dopiero jak się skończą miskanty będzie rosła, no i przed nią coś jeszcze trzeba będzie dać w nogi, ale to już dochodzimy do ścieżki prowadzącej do śmietnika, której na razie nie ma

Jeśli w takim razie to jest inna rabata, albo jej przedłużenie, to takie zestawienie kolorystyczne jest fajne. Ja bym dodała szałwię. Kwestia tylko, którą - niską, czy wyższą, to musisz zobaczyć, jak będziesz obsadzać, no i są różne kolory szałwii
Malgosik 08:50, 12 cze 2015

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Wystraszyłam się trochę tego dobierania roślin,to trudniejsze niż myślałam i ja chyba w ogóle nie czuję co z czym. A to nie dobrze bo kupiłam trochę rzeczy i chcę je jutro wsadzać.

Czasem niewarto rozkminiać tych zestawów roślin.
Postawić, podoba się, to sadzić.
Malgosik 08:51, 12 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Jeśli w takim razie to jest inna rabata, albo jej przedłużenie, to takie zestawienie kolorystyczne jest fajne. Ja bym dodała szałwię. Kwestia tylko, którą - niską, czy wyższą, to musisz zobaczyć, jak będziesz obsadzać, no i są różne kolory szałwii

Też myślałam o szałwii.

A moje pelargonie dopiero wczoraj wylądowały w gruncie. Biedne cierpiały już w tych doniczkach. Może teraz im będzie lepiej.
Kasia73 08:56, 12 cze 2015

Gosia w kwestii róż duży wybór jest w Kwiatonie ale tym na ulicy chyba na Lotniczej. Oni mają stronę internetową

W Twoich propozycjach już się pogubiłam trochę...
Malgosik 09:06, 12 cze 2015

Kasia73 napisał(a)
Gosia w kwestii róż duży wybór jest w Kwiatonie ale tym na ulicy chyba na Lotniczej. Oni mają stronę internetową

W Twoich propozycjach już się pogubiłam trochę...

za daleko mi
za paliwo zapłacę, to wolę za przesyłkę i czasu nie tracić
Iwk4 16:05, 12 cze 2015

Malgosik napisał(a)

Też myślałam o szałwii.

A moje pelargonie dopiero wczoraj wylądowały w gruncie. Biedne cierpiały już w tych doniczkach. Może teraz im będzie lepiej.

Szałwia jest fajna. Długo kwitnie i powtarza kwitnienie. Lubię ją. Pelargonie ładnie się rozrosną na rabacie. Moja stipa na przykład wzięła się mocno dopiero na rabacie. Aż w szoku jestem.
Malgosik 18:46, 12 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Szałwia jest fajna. Długo kwitnie i powtarza kwitnienie. Lubię ją. Pelargonie ładnie się rozrosną na rabacie. Moja stipa na przykład wzięła się mocno dopiero na rabacie. Aż w szoku jestem.

To ja też chyba posadze stipe do gruntu. W jaką ziemię sadzilas?
Ewa_w_ogrodzie 20:28, 12 cze 2015

Malgosik napisał(a)

Czasem niewarto rozkminiać tych zestawów roślin.
Postawić, podoba się, to sadzić.

Tak tego będę się na razie trzymać Staram się tylko sprawdzać jakie wysokie urosną żeby się nie zasłaniały. Dzięki za porady do rabaty piwoniowej. Podsunęłaś super pomysł z tym żeby odsłonić okno, będę myśleć jak to ugryźć, żwirek mi nie bardzo leży ale może pas niskiej trawy, no i znowu jest o czym myśleć chociaż piwonie będzie mi szkoda rwać
as226 23:03, 12 cze 2015

Małgosiu pamiętam