Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 11:41, 19 wrz 2015

Do góry
jestem, jestem - właśnie wróciłam z G.
Ale kostek to ja nie mam tylko okrągłe obwódki o średnicy 1 m, rośnie tam 12 szt bukszpanu ustawiałam je sobie w równych odległościach, ale co ile one wypadły to nie pamiętam teraz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:40, 19 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

Kobietko mnie tez był bardzo miło Cię poznać Równa babka z Ciebie I jak mądra Techniczny umysł bez dwóch zdań
lubię takie
mimo że na trasie to było bardzo miłe rozpoczęcie dnia

raz jeszcze dziękuję za prezencik świczki pasują jak ulał i już stoją przy donicy

i co udało ci sie wypatrzeć jakieś "godne drzewa" w szkółce?

Bardzo miłe słowa na początek dnia

W szkółce ambrowiec na mnie czeka, a pozostałe, które mnie interesują w przyszłym tygodniu będę wybierać w polu razem z właścicielem, chcę sobie pozaznaczać godne uwagi egzemplarze.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:43, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gosiu, miło było Cię poznać, żałuję, że tak mało było czasu na rozmowę, bo bardzo przyjemnie mi się z Toba rozmawiało )

Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś się spotkamy i to będą mniej partyzanckie okoliczności - jakby co to ja zapraszam

Za roślinki bardzo dziękuję

P.s. Dla tych, którzy pytają gdzie fotki dziewczyn ze spotkania, mogę tylko powiedzieć, że pewnie ich nie ma, bo uroda dziewczyn skutecznie odwracałaby uwagę od ogrodu

Kobietko mnie tez był bardzo miło Cię poznać Równa babka z Ciebie I jak mądra Techniczny umysł bez dwóch zdań
lubię takie
mimo że na trasie to było bardzo miłe rozpoczęcie dnia

raz jeszcze dziękuję za prezencik świczki pasują jak ulał i już stoją przy donicy

i co udało ci sie wypatrzeć jakieś "godne drzewa" w szkółce?

Tu ma być ogród :) 22:52, 18 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Założę się, że gracki też gdzieś upchasz
Ja już jestem na tym etapie, że twierdzę, że traw nigdy za dużo, a jeszcze rok temu podchodziłam do nich jak do jeża

Jak wiesz decyzja w sprawie trawy już podjęta
A przychodzę do Ciebie bo chcialam podpytać o kostki bukszpanowe, które masz przy umbrach, jeśli dobrze pamiętam Z jakiej ilości robiłaś kostki i w jakiej odległości sadziłaś buksiki?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 18 wrz 2015

Do góry
Ale teraz to już chyba za późno na cięcie i robienie sadzonek z trzmieliny, tak?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 18 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)

Miłe, to co piszesz
Muszę Ci powiedzieć, że pewnych rzeczy się nie zapomina Nawet jak miałaś przerwę to szybko nadrobisz A tak swoją drogą to skromna jesteś ... bo znam Twój piękny ogród
Pozdrawiam
Typografia ogrodu 21:07, 18 wrz 2015

Do góry
jeszcze takich zdjęć Twojego domku i otoczenia nie widziałam - fantastyczne poglądowe zdjęcia i porównania.
Widać na nich mnóstwo wykonanej pracy i jak wszystko piękniało z czasem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:43, 18 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jak znam życie to na gracki też znajdziesz miejsce, a te posadź
Ja z kolei będę musiała znaleźć miejsce dla tej odmiany bo jak pokazałaś kwitnący egzemplarz to już wiem, że sobie nie odmowię.

To już chyba pewne, że znajdę dla niego miejsce w swoim ogrodzie
Fajnie, że Ci się podoba mój Ferner Osten U Przemka zachwyca zobaczymy jak będzie się czuł u mnie? Okaże się w przyszłym sezonie:
A ja mam do Ciebie pytanie innej nieco kategorii ...
Zaraza wpadnę do Ciebie
Ogród wyrozumiały 17:15, 18 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Dziękuję Edytka.

Red Barony sadziłam w lipcu ,już przyrosły trochę..Kiedy mogłabym je dzielić?

Brzoza..sama ją tak pokrzywiłam ,bo niby nie chcę tak całkiem uporządkowanego ogrodu,tylko wydaje mi się ona teraz tak odstająca od reszty.

Może jak wystrzeli w górę to ten efekt się zmniejszy.

Hortensja Red Wins też podoba mi się bardzo ,bo ta która już rośnie (levano) ,już mi się nie podoba,ale skoro nie zmarnowała się w to upalne lato to już niech rośnie.

Liliowce ....to dopiero zagwozdka,bo one kwitną na pomarańczowo !
Wcześniej były bliżej tawuł ale jak tawuły zakwitły to brrrr,musiałam je przenieść.
W ich sąsiedztwie rośnie buk Rohan Obelisk i z bordem jego liści jest ok.

Większość traw dzieli się wiosną, ja nie mam jeszcze doświadczenia, ale moja mama dzieliła Red Barona wiosną z jednej kępy zrobiła sobie chyba 7 i wszystkie żyją i ładnie podrosły - one w dużej grupie dopiero robią efekt.

No tak właśnie wygląda, że ta brzoza troszkę odstaje, ale jak dojda wysokie trawy i berberysy to miejsce będzie już zupełnie inne - daj jej jeszcze szansę.

Dla mnie tawuły w ogóle mogłyby nie kwitnąć

Też mam tego buka a przed nim Red Barona i houtunię kameleon.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:49, 18 wrz 2015

Do góry

Nooo mam to samo. Piękny jest.

Rozczytałam się tym Twoim wątku i mózg mi paruje.
Cudniście u Ciebie.
Ja miałam tak długą przerwę w ogrodniczkowaniu,że wszystkie poznane nazwy mi się pozapominały albo mylę
Tu ma być ogród :) 16:34, 18 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
To mamy jarzmianki od jednej matki spotkania bardzo zazdroszcze. Czemu nie bedzie Was w Wojslawicach

Tak ogrody w takiej odległości od siebie, a już kilka gatunków roślin z jednego miejsca

Ja to może w tym terminie po buksy się wybiorę bo u mnie tylko w weekendy takie wypady możliwe.
Chyba, że dalej będzie susza i z kopania nici.
Wtedy może i nawet wkręciłabym się, żeby z kimś pojechać, ale pewnie to już by było za późno na znalezienie jakiegoś wolnego miejsca.
W sumie to nawet już nie śledzę, kto się wybiera z naszych okolic.
Tu ma być ogród :) 16:29, 18 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

On nie jest taki delikatny jak gracek...
Ale może faktycznie nie ma już co cudować

Założę się, że gracki też gdzieś upchasz
Ja już jestem na tym etapie, że twierdzę, że traw nigdy za dużo, a jeszcze rok temu podchodziłam do nich jak do jeża
Ogród wyrozumiały 16:25, 18 wrz 2015

Do góry
w pierwszej kolejności to musiałam sobie wyguglować te odmiany hortensji bo do tej pory mi nieznane - szczególnie ta red wins mi się podoba.

Zadałam Ci dużo pracy, ale będzie łatwiej coś doradzić.

Tak myślałam, że to Admiration bo na jednym zdjęciu 3 ostatnie było lepiej widać, ale to może nawet lepiej bo do innych planowanych roślin (Red Baron, Orange Rocket) on lepiej pasuje kolorystycznie niż Bagatelle.

Jeśli przeniesiesz Admiration pod buka to wydaje mi się, że do tych tawuł ja bym nic nie dodawała, tylko wtedy kilka wysuń do przodu w nieregularnej linii.

Pomysł na Gracki z Orange Rocket mi się podoba - też je mam pod brzozami i jeszcze rozplenice Hameln - dobrze to wygląda A u Ciebie brakuje tam traw.

Już masz spore Red Barony swobodnie możesz sobie je podzielić i zrobić większe poletko tej trawki.

Co do brzozy to mi by było szkoda, bo już taka duża, to że taka pokrzywiona to można uznać za jej atut, ale jak ją usuniesz to na złe nie wyjdzie - taki bardziej uporządkowany zrobi się ten fragment.

Czekaj Iza na podpowiedzi innych bo ja to taka marna doradczyni, zawsze lepiej poznać kilka spojrzeń i na koniec coś wybrać.

A na jaki kolor będą kwitły liliowce?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:09, 18 wrz 2015

Do góry
jak znam życie to na gracki też znajdziesz miejsce, a te posadź
Ja z kolei będę musiała znaleźć miejsce dla tej odmiany bo jak pokazałaś kwitnący egzemplarz to już wiem, że sobie nie odmowię.
Tu ma być ogród :) 14:15, 18 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jestem u Ciebie na bieżąco i podczytuję te dylematy, nic się nie odzywam bo nie widziałam tego miskanta nigdy na żywo, jak czytam o nim w necie to na każdej stronie podają inne dane co do jego wysokości więc cięzko coś doradzić.
Jedno jest pewne jak kwitnie to jest cudny, a drugi argument za, to fakt, że będziesz mieć w ogrodzie odmianę, która jeszcze nie jest tak rozpowszechniona jak gracek czy ML.

Masz zbliżenie na mojego gracka:

On nie jest taki delikatny jak gracek...
Ale może faktycznie nie ma już co cudować
Mały ogród Kasi 14:02, 18 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

He he mnie już w casto z różnymi rzeczami widzieli Ale z kilofem jeszcze nie. Kupię mu, co mi tam, i tak muszę jechać.

My kilof też zakupiliśmy w te wakacje, na jednej krawędzi działki mamy takie kamieniołomy, że bez niego bida była
Ogród wyrozumiały 13:59, 18 wrz 2015

Do góry
A powiedz jeszcze jaki jest pomysł na tą dalszą część rabaty, która obecnie jest pusta, żeby to sobie jakoś zwizualizować bardziej

Co to za roślinki co rosną otoczone matą?

Planujesz coś wyższego, czytaj trawy pod brzozami?
Tu ma być ogród :) 13:38, 18 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Edyta ... a mi się i tak bardziej podobają gracki ... nie wiem co w końcu zdecydować ... czy rozsądnie te niższe czy jednak gracki bo piękne?

PS. Może nie rozumiesz - mogę je jeszcze zamienić

Jestem u Ciebie na bieżąco i podczytuję te dylematy, nic się nie odzywam bo nie widziałam tego miskanta nigdy na żywo, jak czytam o nim w necie to na każdej stronie podają inne dane co do jego wysokości więc cięzko coś doradzić.
Jedno jest pewne jak kwitnie to jest cudny, a drugi argument za, to fakt, że będziesz mieć w ogrodzie odmianę, która jeszcze nie jest tak rozpowszechniona jak gracek czy ML.

Masz zbliżenie na mojego gracka:

Tu ma być ogród :) 13:27, 18 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jak fajnie czytac udanych spotkaniach buziaczki

Jola, to było szybciutkie spotkanie na trasie - ale i tak bardzo miłe, Gosia czaruje swoją osobowością dosłownie z miejsca
Tu ma być ogród :) 13:22, 18 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Bardzo fajna, żałuję, że nie kupiłam, ale chyba się jednak jeszcze skuszę, bo nie wychodzi mi ona z głowy.

Twoje miskanty też mi się podobają, czekam na fotki posadzonych

Edyta ... a mi się i tak bardziej podobają gracki ... nie wiem co w końcu zdecydować ... czy rozsądnie te niższe czy jednak gracki bo piękne?

PS. Może nie rozumiesz - mogę je jeszcze zamienić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies