w pierwszej kolejności to musiałam sobie wyguglować te odmiany hortensji bo do tej pory mi nieznane - szczególnie ta red wins mi się podoba.
Zadałam Ci dużo pracy, ale będzie łatwiej coś doradzić.
Tak myślałam, że to Admiration bo na jednym zdjęciu 3 ostatnie było lepiej widać, ale to może nawet lepiej bo do innych planowanych roślin (Red Baron, Orange Rocket) on lepiej pasuje kolorystycznie niż Bagatelle.
Jeśli przeniesiesz Admiration pod buka to wydaje mi się, że do tych tawuł ja bym nic nie dodawała, tylko wtedy kilka wysuń do przodu w nieregularnej linii.
Pomysł na Gracki z Orange Rocket mi się podoba - też je mam pod brzozami i jeszcze rozplenice Hameln - dobrze to wygląda

A u Ciebie brakuje tam traw.
Już masz spore Red Barony swobodnie możesz sobie je podzielić i zrobić większe poletko tej trawki.
Co do brzozy to mi by było szkoda, bo już taka duża, to że taka pokrzywiona to można uznać za jej atut, ale jak ją usuniesz to na złe nie wyjdzie - taki bardziej uporządkowany zrobi się ten fragment.
Czekaj Iza na podpowiedzi innych bo ja to taka marna doradczyni, zawsze lepiej poznać kilka spojrzeń i na koniec coś wybrać.
A na jaki kolor będą kwitły liliowce?