Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Lawendowy zawrót głowy 20:14, 09 cze 2015

Do góry
Jolu, masz śliczne klimaty. Widzę, że trzymasz się wytrwale tonacji, fajnie to wygląda, muszę przyznać. Płotek pomalowany też śliczny. Trzymam kciuki za platany. Moje -twoje -Ani orliki muszę wyeksponować u siebie. U ciebie fajnie na jasnym tle żwirku wyglądają. Buziaki
Ogródek Iwony 19:53, 09 cze 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
robiłaś miksturkę mszycową, działa?

Jeszcze nie robiłam, wczoraj już nie zdążyłam, a dziś mam lenia ogrodowego po ciężkim dniu pracy. Mszyce się cieszą, jeszcze jeden dzień życia im daję
Ogródek Iwony 19:51, 09 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
mi się też spodobał widok Twojego ogrodu

omelka1 napisał(a)
Wcale się nie dziwię że Ci się podoba , zresztą nie tylko Tobie

Ewa, Agatko dziękuje. Dobrze, że chociaż rabaty mam kolorowe. Trawa-nietrawa już usycha. Pilnuję podlewania tylko tej z przodu i z boku domu - która była siana. Reszta czeka na deszcz, a ja na lepsze czasy, aby dowieźć lepszej ziemi. Ta, co jest zbyt szybko robi się sucha, jak na pustyni.
Ogródek Iwony 19:46, 09 cze 2015

Do góry
I takie tam ...

Ogródek Iwony 19:41, 09 cze 2015

Do góry
Pięknie kwitnie irga Ucięłam jesienią kilka gałązek, wetknęłam w ziemię i się przyjęły. Też teraz kwitną

Ogródek Iwony 19:33, 09 cze 2015

Do góry
A tu młodziutkie nasadzenia:
Miskanty klaine fontanne, trawka od Małgosi, bodziszki, szałwia różowa (od Any - dziękuję ), stipa, jeżówki różowe i jeszcze coś od Małgosi (zapomniałam nazwę)
Ogródek Iwony 19:25, 09 cze 2015

Do góry
A z drugiej strony moja rabata przytarasowa w nowych kolorach kwiatów

Miniaturowe bratki dalej cieszą oko Chyba kwitną najdłużej, bo już od marca

Ogródek Iwony 19:11, 09 cze 2015

Do góry
Trytoma zaczyna kwitnąć Taka pici-mini

Będą też kwitły yuki. Wreszcie Bo kilka lat nie miały kwiatów. Wczoraj wołałam Huraaaaaaaaaaaa
A przy ciurkadełku dosadziłam żółte żurawki za bukszpanami. Świecą na rabacie.

Ogródek Iwony 18:58, 09 cze 2015

Do góry
Dziś, jak wracałam z pracy spodobał mi się widok mojego ogrodu

Ogródek Iwony 18:54, 09 cze 2015

Do góry
Wczoraj wycięłam tulipany (tzn. wyczytałam gdzieś, ze łodygi trzeba wyciągnąć, aż się urwą), część cebul, które były w koszyczkach wykopałam i zostawiłam w przewiewnym miejscu do wyschnięcia
Bym nie wykopywała, ale posadziłam je zbyt blisko brzegu jesienią i liście były mocno widoczne i zasłaniały mi rododendrony. Na jesień posadzę głębiej na rabacie.
A tu zobaczcie: wpadł kolega mojej Toli dziś do mojego ogrodu i mam jedną żurawkę mniej Podczas zalotów wyrył wielką dziurę prosto na żurawce.

Ogródek Iwony 18:44, 09 cze 2015

Do góry
Wczoraj mój M przerobił mi skrzynię na ziemniaki na kompostownik. Wreszcie mam porządny kawałek skrzyni, a nie takie byle co, czego wstydziłąm się pokazywać. Jak wydobrzeje, zrobi mi jeszcze jedną skrzynię trochę większą. Chcąc nie chcąc musiałam wczoraj przerzucić cały kompost z jednej pryzmy na drugą, by zwolnić miejsce
A dziś coś mnie ręce trochę bolały.

Miały się zamykać na zaczep, jak tu u Danusi:
https://www.pinterest.com/pin/529876712384701515/,
zamykają się na 4 śruby. M lubi chyba wkrętarkę Ale mam wreszcie pierwszą skrzynię na swoim miejscu

Ogródek Iwony 18:36, 09 cze 2015

Do góry
Kochane, nie nadążam, więc odpiszę zbiorowo i wszystko wyjaśnię.
Dziękuję, ze mi współczujecie w sprawie tuj, wspieracie i dobrze radzicie. Wszystkich pozdrawiam.
W sprawie tuj wyciągnęłam pewne wnioski z takich zakupów.
1. Za waszą namową napisałam do sprzedawcy maila, wstawiłam dwie fotki, aby zobrazować problem, wczoraj otrzymałam odpowiedź, w której pan zobowiązał się jesienią na swój koszt wysłać mi jako zadość tuje, zamiast tych, które się nie przyjęły. Albo oddać pieniądze.
2. Odpisałam, że ja wolę tuje, więc poczekam do jesieni.
Napisał, że posadziłam wg opisu poprawnie i że być może termin był na tyle późny, że ruszyła ich wegetacja i nie dały rady ukorzenić się i jednocześnie rosnąć, do tego pogoda nie taka, jakby się chciało.
3. Wychodzi na to, ze niektóre roślinki się przyjęły, inne nie. Nie wszystkie sobie radzą w jednakowy sposób.
4. Korzeń był goły dosłownie, roślinki były płukane przed transportem.
5. Lepiej jednak kupować w zaprzyjaźnionych szkółkach, niż wysyłkowo. ja jednak nie miałam wielkiego wyjścia - tak mi się wydawało.
6. Najlepszym czasem na sadzenie roślin z gołym korzeniem jest wczesna wiosna, zanim ruszy wegetacja.

Jeśli pan dotrzyma słowa, to jest to dla niego najlepsza reklama solidnego sprzedawcy.
To tu... 11:35, 09 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękna ta twoja rabata. Jak na nią patrzę, chciałabym taką mieć. Tylko miejsca nie mam niestety. Pozdrawiam.

Dziękuję. Jestem bardzo ciekawa efektu tej rabaty w pełnym rozkwicie. A zwłaszcza w przyszłym sezonie jak sie wszystko rozrośnie i zagęści...
To tu... 10:07, 09 cze 2015

Do góry
Piękna ta twoja rabata. Jak na nią patrzę, chciałabym taką mieć. Tylko miejsca nie mam niestety. Pozdrawiam.
Moja codzienność - ogród Oli 07:25, 09 cze 2015

Do góry
noemi napisał(a)
a ja nie widziałam rojników w donicy ? i gdzie są "moje " donice ! Ola obiecałaś !!!

donice będą pamiętam
rojniki tutaj były https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=788&quoted_post_id=1683831

jalos napisał(a)

Ola, ale pięknie... kopara mi opadła....

jazzy napisał(a)

Miej litość!
Efekt mega! Czad po prostu!

nawet nie wiecie jak Wasze słowa cieszą dziękuję !

jalos napisał(a)
Z tego wszystkiego zapomniałam po co przyszłam - chciałam zapytać co ile sadziłaś hortensje limelight.
Rozstawiłam u siebie co 80 cm a pomiędzy nie postawiłam rozplenicę hammeln, ale nie wiem czy nie za gęsto (zaprosiłabym do siebie, ale się wstydzę ).

Przypomnisz co masz przed hortensjami?

Kochana ja u Ciebie prawie zawsze na bieżąco
Hortensje sadziłam co metr, przed nimi mam żurawki, carex Amazon Mist, rozplenice Hameln na tyłach carex Ice Dance

Iwk4 napisał(a)
Przeglædam zaległości. Pięknie wyszło wykończenie. Olu, czy wæż do wylewki z tyłu jest widoczny, czy wmurowany?
Twoje zdjęcia już są na pinteresie. Postarałam się o to. Cudnie i światowo.

Iwonko wąż jest puszczony w ściance natomiast wylewka jest wkładana od tyłu stąd wnęka, która dostanie zaślepkę
Buziaki

Moja codzienność - ogród Oli 00:49, 09 cze 2015

Do góry
Przeglædam zaległości. Pięknie wyszło wykończenie. Olu, czy wæż do wylewki z tyłu jest widoczny, czy wmurowany?
Twoje zdjęcia już są na pinteresie. Postarałam się o to. Cudnie i światowo.
Ogródek Iwony 17:23, 08 cze 2015

Do góry
U mnie sucho nadal. Miałam dziś popielić w ogrodzie, nawet to zrobiłam, ale na cienistej rabacie.
Mój jeden rh dostał tak ciężkie kwiaty, że dziś z drutu wyginałam podpórkę.
Zakątek z fioletową ławeczką 17:20, 08 cze 2015

Do góry
Doniu, przyciągnęłam Cię myślami chyba. Byłam dziś u ciebie, na pięknej ławeczce posiedziałam, awatatek nowy masz
Ja taką też chciałam zimą zamówić, ale nie zdążyłam. M naprawił dziadkową ławeczkę, pamiątkę po jego tacie. Orliki się też same rozsiewają. Myślę, że na rabacie szybciej wzejdæ niż w torebce
Ja dziś dopiero wysiałam turki, dostałam takie wysokie kremowe. Buziaki zostawiam.
W Kruklandii 22:00, 07 cze 2015

Do góry
Odczarowania miejsca. Nie wiem tylko dlaczego akurat tym? Chyba weszłam na grząski grunt
W Kruklandii 21:55, 07 cze 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Tujek szkoda zwłaszcza że to kolejne podejście
Musisz odczarować to miejsce Najlepiej majtkami ... czy jak to się tak robi

Jak majtkami ?
Bo moje też padły ...
Proszę o instrukcję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies