Ładna jest O stipach też pamiętam. Jeszcze trzcinnika ci dam.
Miałam za dziecka problemy reumatyczne, potem spokój, teraz nie wiem, co to męczy, ciut lepiej bo leki stosuję.
Dzięki Grażynkow końcu trafię do niego.
werbeny przesadziłam wszystkie, oby sobie poradziły
na tę rabatę dam jeszcze białe orliki, kusi mnie już, ale czy kwitnące nie padną
jałowce do cięcia i to migiem, bo lawendy już i się nie wejdzie
Sylwia, odrosną, przyroda nie lubi próżni.
Tamaryszki mam 2, stare drzewa, całe piękno u sąsiada, bo u mnie je kalina i forsycja zarosły, będzie znowu cięcie pielęgnacyjne.
Pewnie, że próbuj, a nuż się uda
Dorotko, sukces z kalinami, oby kolejne się przyjęły. U mnie się same posiały, zebrałam i komuś oddam.
A mnie z siewu wschodzą pomidory i koper
buczki trikolor
i miłorzęby
ogromne
niebawem kolejne konary od spodu wytniemy, tak co 2 lata kolejne piętra podcinamy
Margerytka40 – mojego derenia kupiłam za namową naszej Bogdzi (i bardzo jestem jej wdzięczna). Jest super ! Bezproblemowy, bezobsługowy, cudownie rozświetla ogród (u mnie jest jasnym akcentem na tle ciemnozielonego żywopłotu), ma pięknie żółto-limonkowe przyrosty wiosną i fajnie zaczyna zacieniać rabatę z hostami rosnącymi bezpośrednio pod nim.
Zrobiłam zdjęcie specjalnie dla ciebie.
Mój okaz ma 4 lata (kupiony jako ok. 40cm krzaczek), w miarę szybko rośnie, rozrasta się szybciej na szerokość niż w górę.
One mają ciemne, bordowe gałązki i bordowe od spodu liśćie.
na żywo pęcherznice o wiele lepiej, mnóstwo kwiecia będzie
wszystkie mają w nogach hortensje, hosty i bluszcze, różnie
a jednej ostatnio hakonki dołożyłam
Haniu wielkie dzięki. Tobie też zdrówka i sił. O stokrotce czytałam i zapewne coś skorzystam z ziół. Ostatnio córka korzystała z marihuany medycznej, bo ma okropne problemy zdrowotne i ból i pierwszą noc przespała od długiego czasu.
Jednak czasami siedzę, ale zaraz coś wypatrzę i po siedzeniu.
Jakoś nie wyrabiam się, sporo spraw na głowie, później idę spać i późno wstaję i czasu mi brakuje.buziaki
kwitnie złote proso
trawa lubi pełny cień
a w kolejnej donicy tak, bukietówka i rojniki
cedrówka chińska widoczna, ale nie ma różowych liści, na co co rok czekam
wnusio śmieje się, że ma koronę; jeden czubek chyba podmarzł, bo nic tam się nie zieleni
dumam czy je skrócić, czy puścić
one na pniu szczepione
zdjęcia sprzed kilku dni
irysek ten był pierwszy
Werka a może tam na górze przed domem? Jedna by mi na pewno pasowała ponlewej stronie między tymi buksami na białej ścianie.
O Swidosliwie oczywiście mówię .
Przybliż nam tę rabatę. Jakieś trawki tam masz.
Może nawet obie się tam zmieszczą