Akcja buda mi się podoba, idealnie pasują do twojego ogrodu! bardzo ładne. Irenko, czy wy je przestawialiście, zamawialiście czy robiliście ? Wyglądają elegancko jak w amerykańskich filmach
Dzieki Irenko, jeszcze nie posialam, troche poczekam, bedzie jak w naturze Wykielkuja do jesieni i okrzepna. Oby.
Koniecznie musze dokupic bialego orlika! W nasionach tym razem, nie z golym korzeniem.
Trawnik masz naprawde iscie angielski,czasem zaluje, ze u mnie taki nigdy nie bedzie Bez stokrotek i zielska trzeba by go ciagle podlewac, a na to nie jestem gotowa.
Hakonki mam wlasnie All Gold i Aureole, i cos jeszcze, chyba Nikolasa. I wydaje mi sie, ze te dwie pierwsze sa za zolte troche, i za wolno przyrastaja. Ale moze dlatego, ze chwilowo rosna w malodopowiednim miejscu. Twoje wydawaly mi sie b zielone, dlatego myslalam, ze masz zwykla, bezodmianowa.No i sa takie bujne, bo moje to na razie kikutki smetne Kupilam w koncu zwykla makre, za kilka tygodni powinna dojechac, niestety w wersji mini, wiec nie bedzie co dzielic.
Budy prezentuja sie wzorcowo!
Może być,że ślimaki ci obżerają, u mnie strasznie obżarte jeżówki, wczoraj sypnęłam na ślimaki, bo inaczej sieczka zostanie.
kolejne piwonie drzewiaste
a wczoraj zaczęła żółta, cudownie pachnąca
5 kwitnie, szósta nie, może za rok
Haniu wielkie dzięki. Tobie też zdrówka i sił. O stokrotce czytałam i zapewne coś skorzystam z ziół. Ostatnio córka korzystała z marihuany medycznej, bo ma okropne problemy zdrowotne i ból i pierwszą noc przespała od długiego czasu.
Jednak czasami siedzę, ale zaraz coś wypatrzę i po siedzeniu.
Jakoś nie wyrabiam się, sporo spraw na głowie, później idę spać i późno wstaję i czasu mi brakuje.buziaki
kwitnie złote proso
trawa lubi pełny cień
a w kolejnej donicy tak, bukietówka i rojniki
cedrówka chińska widoczna, ale nie ma różowych liści, na co co rok czekam
wnusio śmieje się, że ma koronę; jeden czubek chyba podmarzł, bo nic tam się nie zieleni
dumam czy je skrócić, czy puścić
one na pniu szczepione
zdjęcia sprzed kilku dni
irysek ten był pierwszy
One mają ciemne, bordowe gałązki i bordowe od spodu liśćie.
na żywo pęcherznice o wiele lepiej, mnóstwo kwiecia będzie
wszystkie mają w nogach hortensje, hosty i bluszcze, różnie
a jednej ostatnio hakonki dołożyłam
Pewnie, że próbuj, a nuż się uda
Dorotko, sukces z kalinami, oby kolejne się przyjęły. U mnie się same posiały, zebrałam i komuś oddam.
A mnie z siewu wschodzą pomidory i koper
buczki trikolor
i miłorzęby
ogromne
niebawem kolejne konary od spodu wytniemy, tak co 2 lata kolejne piętra podcinamy
Sylwia, odrosną, przyroda nie lubi próżni.
Tamaryszki mam 2, stare drzewa, całe piękno u sąsiada, bo u mnie je kalina i forsycja zarosły, będzie znowu cięcie pielęgnacyjne.