Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lojalna_"

Ogródek Ewy 22:55, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Gratki zostawiam i poziwiam ta pomaranczowa slicznosc

Joluś, bardzo dziękuję. Kuklik ma przepiękny kolor.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 22:16, 12 maj 2015

Do góry
Na obwodke tez dałabym trawy te przerwy mnie wymoncza nie nadrabiam A tu tyle sie dzieje buziaczki
Lawendowy zawrót głowy 22:13, 12 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Jolcia macham

Buziam
Lawendowy zawrót głowy 22:13, 12 maj 2015

Do góry
Jedna rabata wyplewiona , lekko nie było ...nic nie pryskam moze dam rade

Czekam na trawe w czwartek siałam.....wydaje mi sie ze cos tam zielone igły wystaja tylko czy to trawa czy nie trawa nie wiem .....

Platany posadzone, amanagawy czekaja bo tuje jeszcze nie kupione a reszta cudnie rosnie .....plot murowany sie muruje.....hihihi

Dobra jutro kolejna rabata a moje czosnki w cudnej krasie a tylipanki jeszcze całe

Fidek był pierwszy raz u fryzjera hihi slicznie sie kolega prezentuje ,) buziolki wieczorne
Pasja posiadania ogródka 22:10, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Kwiecie cudne masz sliczniaste. Pomidorki ubCiebie jak burza ..faktycznie trzeba uwazac zeby nie zmarzły :

Jolu dziękuję ,dziś sadziłam dalie wysiane z nasion,zauważyłam że zawiązały się im bulwy ciekawe jak się zachowają bo może bym spróbowała je przechować przez zimę.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:07, 12 maj 2015

Do góry
Wyplewiłam zyje !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:06, 12 maj 2015

Do góry
Dzieki Marzenko nie bede ich załowac to jak zasadze za tydzien to moge fastigiaty w czerwcu ciachac czy poczekac do lipca ?
Mój ogród pod górkę... 22:01, 12 maj 2015

Do góry
Kasiu pieknie sie robi wszystko tak szybko Ci rosnie

To fajniste z tawulka
Dla odmiany czas na zmiany... 21:56, 12 maj 2015

Do góry
Co grujecznik to u kazdego inaczej wyglada jakie fajne płocie i te ogniste berberysy miodzio
Ogrodowe przygody 21:50, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Sliczne foty

Przeczytałam ze masz wiaza czy mozesz mi napisac czy to drzewko kwitnac brudzi? Zauwazyłam na nim takie piekne falujace liscie jsk kwiaty i sie zastanawiam czy on jak brzoza pyli ?

Ja go kupiłam parę tygodni temu wkopałam i już złapał jakieś cholerstwo więc uczuciam mam mieszane
Pasja posiadania ogródka 21:48, 12 maj 2015

Do góry
Kwiecie cudne masz sliczniaste. Pomidorki ubCiebie jak burza ..faktycznie trzeba uwazac zeby nie zmarzły :
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:42, 12 maj 2015

Do góry
Gosiu tyle cudownosci nataz ...gapie sie i chce znac wszystkie nazwy tych kwiatów nie wiem co to a piekne ......fest

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:37, 12 maj 2015

Do góry
Jestem
Lawendowy zawrót głowy 21:36, 12 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Dziękuję, Jolu za odpowiedź w sprawie lawendy

Lawendowy zawrót głowy 21:35, 12 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Cześć Jolu Mam na imię Aśka i miło Cię poznać .Przeczytałam w Twoim wątku, że uwielbiasz surfinie. Mnie one również bardzo podobaja się, ale zawsze się ich bałam, straszono mnie, że to wątłe roślinki. W tym roku zdecydowałam-raz kozie śmierć i mam surfinie. Proszę napisz mi jak o nie dbać, co lubią, czego nie lubią. Jakiś złoty śodek-aby były bujne i zdrowe. Doczytałam w internecie, że często atakują je mszyce i zastanawiam się czy to prawda, czy kolejna plotka internetowa / bo jak sama na pewno wiesz w necie jest mnóstwo błędnych isprzecznych informacji /. Pozdrawiam...

Asiu miło Cie poznac

Surfinie w zeszłym roku miałam w dwóch miejscach bardzo roznych i rosnły zupełnie inaczej. Napewno nie lubia wiatrów .

Miejsce sloneczne ale gdy pali mocno słoneczko warto je przykryc , zrobic cien. Dawałam surfinii wzmacniacz z Plantona do surfini i rosła jak gupia ...podłoze lekko kwasne tez lubin. Asiu tyle wiem kochana moze dziewczyny dorzuca jakies informacje

Piekne surfinie miała Ania z ogrodu Lece w kulki tam tez jest sporo informcji

Buziolki
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 19:21, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Marta piekne kolory kawałeczek zrobiony a pieknie jak w ogrodzie lubie Teoj styl bardzo

Ten kawałeczek bardzo cieszy, przyznaję, a reszta idzie jak krew z nosa...
Buzial
Do raju daleko - u Ewy 19:18, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Morze to jak zagraniczne u Ciebie fajnie masz Ewciu a ogrod piekny , japonskie zapedy meza sie prezentuja cudnie , dlaczego ja tak mało wiem o tych slicznych zakamarkach

Jolu, u mnie ogródek mały, nie mam zakamarków - wszystko jak na dłoni Floksy dodają uroku, dlatego zawiesiłaś oko
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:03, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Marzenko chciałam Cie zapytac jak pierwszy raz pociacham graby to jak długie najlepiej zostawic gałazki , w zasadzie jak krótkie? buziolki pieknie u Ciebie ja czekam na trawe

Gabi przycinasz 30 lub 50% dlugosci gałezi. Ja preferuję 50% na młodym zywopłocie. Aktulnie tne nawet 80% bo ma sie zagęszczać a nie rosnac wszerz i wzzwyż.
Jesli bedziesz go żałować przy cięciu będzie rzadki.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:12, 12 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Zamiatanie trawy po deszczu co ma na celu???

Ewa napisał(a)

Hahahaha Sebus cudnie !!!!

lojalna_ napisał(a)
Sebek wchodze a tutaj jak zawsze komplementom konca nie ma głaszcz ten trawnik glaszcz bo widac ze to lubi takie smyranie pod uszkiem cudne kolory

kamasja napisał(a)
Sebek po co zamiatasz ten trawnik? Nie masz co robić w ogródku?

polinka napisał(a)

Zaciekawiło mnie to zamiatanie trawy. Możesz objaśnić jaki cel w tym jest?

Juzia napisał(a)
No przecież zamiata się mokrą trawę żeby była sucha przed koszeniem
No co Wy??? Nie wiecie?

Mokra trawa zbija się i zalepia kosiarę...przecie

MAD napisał(a)
Widok Ciebie zamiatającego trawnik mnie powalił. Bosko to wyglądało! Sąsiedzi tym samym upewili się, że masz ogrodowego świra. Pozytywnie oczywiście!

Stokrotki w białych doniczkach - urzekający widok...

Pozdrawiam!

Joaska napisał(a)

Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali....
widzę że w tym roku vertigo w donicach króluje... może i ja plany zmienię i zamiast pelasie trawę wsadzę w moje donice ...

Anita1978 napisał(a)
"Justyś chciałabym widzieć minę sąsiadów jak ja latam z miotłą i zamiatam trawę przed koszeniem, chyba by mi księdza na egzorcyzmy przysłali...."- poplułam monitor ze śmiechu!

Milka napisał(a)

Latania z miotłą też? fajnie obsadzone donice

Dziewczyny - wybaczcie, że odpowiem grupowo, ale czas nie z gumy, a sterta prasowania mnie czeka Zamiatania trawnika oczywiście nauczyłem się od Danusi, a Juzia odpowiedziała jaki to miało cel. Po strząśnięciu kropel rosy z trawnika jest on niemal suchy, trawa nie lepi się do kosiarki i źdźbła nie są poszarpane Niestety nie ma innego dnia, bym mógł sobie pobiegać z kosiarką i dlatego wykorzystałem ten pomysł Najśmieszniejsze jest to, że zapowiadali przez całą sobotę deszcz, a popołudniu było słonecznie, więc to zamiatanie było właściwie niepotrzebne - wystarczyło nie być niecierpliwym Ale... robota głupiego lubi i tego się trzymajmy

Pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna

Prawie - jak ogród 17:11, 12 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Odpowiem u Ciebie zasilam lawende specyfikiem do lawendy ...narazie ma sie bardzo dobrze buziaczki , piekne słoneczko

Szczerze powiem, ze nie widziałam nawozu do lawendy, ale będę szukać. Posadziłam kilka sztuk lawendy i chciałabym, żeby ładnie zakwitła

U mnie słoneczko było, ale już uciekło. Chmur mam za to w nadmiarze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies