Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Asiuniaa 08:59, 11 maj 2015

A widoki świetne - żurawka faktycznie już okazała a Rh pięknie będą kwitły, moje sadzone w tym roku nie mogą zaskoczyć, muszę je też podlewać więcej
malgorzata_s 09:10, 11 maj 2015

Zostawiam poranne pozdrowienia
Agania 13:21, 11 maj 2015

Ja zabrałam rh spod domu, przy ścianie, zimą nawet trzeba było podlewać, a latem im za gorąco od budynku, i też mam jakusimana
lojalna_ 08:23, 12 maj 2015

Odpowiem u Ciebie zasilam lawende specyfikiem do lawendy ...narazie ma sie bardzo dobrze buziaczki , piekne słoneczko
szemusia 16:51, 12 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Fajnie kontrastuje kolor Rh z żurawką. Będzie szał, bo widzę, że mają dużo pączków

Masz rację, Kasiu. Minęło kilka dni, cieplutko, deszczyk pokropił i moje rh niemal w oczach rozkwitają Cieszę się z nich bardzo, bo to frontowa rabatka
szemusia 16:53, 12 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
Świetna jest ta cytrynowa żurawka, mam też taką, ale skromniejszych rozmiarów.

Myślę, że ta odmiana jest najlepsza, z wszystkich, które mam. Żadna inna tak dobrze nie przetrwała zimy i tak mocno nie przyrosła wiosną
Myślę, Dorotko, ze Twoja też ruszy
szemusia 17:01, 12 maj 2015

Asiunia - ja zasilam zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jak piszą, ze co tydzień - to, co tydzień, jak rzadziej, to rzadziej...

Rh trzeba podlewać, nawet jak pada, bo pod nimi jest sucho. Jeśli sadziłaś małe sadzonki, które nie miały pączków, to faktycznie zakwitną dopiero w przyszłym roku.
szemusia 17:07, 12 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)
Zostawiam poranne pozdrowienia

A, dziękuję Bardzo Pani miła
szemusia 17:09, 12 maj 2015

Agania napisał(a)
Ja zabrałam rh spod domu, przy ścianie, zimą nawet trzeba było podlewać, a latem im za gorąco od budynku, i też mam jakusimana

Moje bezpośrednio pod ścianą nie są i wystawa wschodnia, więc nie zdązy się tak nagrzać. Ale i tak podlewam.
I jak Ci się te rh sprawuje? Ja kupilam ze wzgledu na kolor kwiatów, który mi się spodobal w szkółce. Na razie nie narzekam na niego
szemusia 17:11, 12 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Odpowiem u Ciebie zasilam lawende specyfikiem do lawendy ...narazie ma sie bardzo dobrze buziaczki , piekne słoneczko

Szczerze powiem, ze nie widziałam nawozu do lawendy, ale będę szukać. Posadziłam kilka sztuk lawendy i chciałabym, żeby ładnie zakwitła

U mnie słoneczko było, ale już uciekło. Chmur mam za to w nadmiarze