Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:13, 01 sie 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Gosia pięknie- bardzo pięknie.
Niezwykła harmonia...

Może tulipany White Wings?- nie wiem czy nie za bardzo podobne do Sapporo.
Mam dobre, wysokie, białe i późne, ale nie znam odmiany- jakies NN.

ty stworzylaś te harmonię. ja ją tylko wdrożyłam w zycie. Tak jak ci ostatnio mówiłam, to ogród skrojony idelanie na nasza miarę. czujemy go , kochamy i uwielbiamy. W sam raz dla naszych gustów.

apropo tulipan to moją miłoscią są jednak Sapporo i ciągle będąc na piedestale kasuje inne odmiany.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:12, 01 sie 2015

Do góry
inag napisał(a)

Pamiętasz, mówiłam Ci że będziesz zadowolona?

i jestem bardzo je kocham
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:11, 01 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wiesz jaki ja mam.jestem z niego bardzo zadowolona.polecalam te firmę wielunosoba w tym Magdzie 70 ale ona dostała juz inny niż ja ( inny materiał). Wiec nie wiem czy polecać bo nie wiem czy się sprawdzi.mój jest super. Dużo osób ma problem z zawieszeniem żaglami jego funkcjonowaniem.ale juz chyba dość na ten temat napisałam

a możesz mi dac namiary na priv? przynam że nei chce mi sie grzebac za tymi namiarami u Madzi.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:10, 01 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)
To ja pochwalę za wszystko Z radością oglądam Twój ogród i kocham Twoje trawy! Ostatnio eM zachwycał się Waszymi gabionami...
Buziaki Gosiek!

Dziekuję bardzo.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:10, 01 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ale przykro z jakiego powodu? Kazdy pisze to samo, bo ogród zapiera dech, jest absolutnie przepiekny. Wszystko masz idealne i dopracowane. Nawet szklarnia wygląda jak spod igły. Jak patrzę na Twój ogrod, to od razu mam wyrzuty sumienia, że mój odłogiem, pomidory się walają i dyscypliny umysłowej nie trzymam. Jeżeli Cię uraziłam swoim specyficznym poczuciem humoru, to przepraszam

Gosiu przykro mi sie zrobiło bo napisałaś że niby czuję sie dobrze bo moge pokazać że mam zadbane.
mam bo taki mam charkater i mam na to jednak czas. nie każdy ma tyle czasu aby oddać go dla ogrodu i ja to szanuję.
Jestem ssytematyczna i nie usiedze na dupie tak juz mam.ciągle dążę do doskonałości- to moja wada.
i sama zbieram tego koszta czasem duże

Wiesz ja mimo wszystko ( może tego nie widać) jestem bardzo tolerancyjna i bardzo elastyczna. osoby, które mnie znają moga potwierdzić.
Każdy zyje jak chce i ja to szanuję.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:04, 01 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To obiedka i kłosownica (z choinami?)

Jak obiedka ma się teraz? Czy wytrzyma mniej wody w porównaniu np. z miskantami?

Wzorowy warzywnik i Arkadia nawet jest.

Arkadia jest przepyszna, mega deserowa mega smaczna.

Z choinami to To obiedka i kłosownica. ja wcale nei podlewam tele co z nieba. a w tym roku wyjątkowo malo z nieba jest. Jednak też musiy zauważyc że ja mam gline więc i dłużej wodę trzyma.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:02, 01 sie 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Koko - zostawię nudne, ale zasłużone wyrazy podziwu. Ten ogród pasuje do Ciebie. I do domu

Hortensji planuję mieć więcej, więc rozeznanie robię:
od kiedy kwitną polar bear? Stawiałam na dollary, ale Sebek pisał, że kwitną później niż pozostałe, więc dumam nad phantomami i polarami

moje polar bear całkiem w cieniu na w sumei juz ze dwa tygodnei kwiat widac coraz więcej ale tak zeby w pełni to chyba od teraz.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:00, 01 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Kokochana a mowiłas, ze nie pijesz, to co, w skronie wcierasz???

zależy raczej piję w małych ilościach, niew cieram jeszcze ale czas wcierania nadchodzi nieubłaganie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:59, 01 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
patrze na szklarnie i stwierdzam, że u nas pomidory posadzone za gęsto...

Aniu w tamtym roku miałam duzo gęściej i w sierpniu już maiąłm po pomidorach bo ma zaraza wszystko trafiał, pomyslalam wtedy że jednak za gęsto, za mały przewiwe i w tym roku mam 19 krzaków zamiast 40-stu. na razie zdrowiusie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:58, 01 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Przepraszam, poprawię sie następnych razem i w konwencjonalny sposób wyrażę swój podziw :>

Gosiu, daj spokój, tu nie chodzi o wyrażanie podziwu, po prostu przykro mi się zrobiło.

Kazdego zachwyca co innego, najwazniejsze żeby każdy z nas dobrze się czuł w swoim.
Nie ma obowiązku chwalenia.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:56, 01 sie 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Czarna papryka????Jak żyję nie widziałam

tosiu ładna ale nie polecam, za przeproszenie "d.. nie urywa", nawet nie pamiętam nazwy odmiany
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:56, 01 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

bardzo śmieszne
Przepraszam, poprawię sie następnych razem i w konwencjonalny sposób wyrażę swój podziw :>
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:55, 01 sie 2015

Do góry
cyganka85 napisał(a)
Witam Cię Gosiu Twoj ogród jest przpepiękny. Piękne rośliny ślicznie skomponowane w całość. Bardzo podobają mi się gabiony. Ciekawi mnie czy robiliście je sami? W jaki sposób są wykonane, czy z gotowych elementów?

Pozdrawiam - Kasia

Kasiu

Gabiony robilismy sami.Siatka zakupiona, mąż pociął pospawał, i zamontował.
Cieszę sie slysząc tak miłe słowa (cieszę się jak dziecko)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:53, 01 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
łączyłam sie z Toba Gosiu dzis myslami malując stalowa konstrukcje do bramy domku ogrodnika czułaś?

ładnie wyszło?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:53, 01 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zobacz Mount Tacoma, Casablanca miałam je, pełne kwitną na końcu. Liliokształtne szukałam, właściwie są tylko Sapporo , inne trudno dostępne
Moze jeszcze Virdiflora

dziękuję Marzenko zaraz to przeanalizuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:52, 01 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Podejrzewam ze masz wrecz frajde z dreczenia innych i wytykania im lenistwa

bardzo śmieszne
a czasem nie na temat ... 19:16, 31 lip 2015

Do góry
właśnie kończy mi się urlop, spędzony w domu, plany ogrodowe były a skończyło się na wsuwaniu oranżadki w proszku i czytaniu biografii tołstoja bo gdzieś przeczytałam że uciekł z domu mając lat około 80-90 więc jak go nie czytać

ogrodowo raczej marazm czyli plewienie, pomstowanie na kreta, bieganie z konewką, brak nawadniania w drugim sezonie trawnika - przy czym pierwszy był zwyczajnie mocno deszczowy - wydaje się dotkliwy, i dla trawnika i dla mego poczucia estetyki takoż ale i tak miewam momenty ogrodowego szczęścia kiedy na to patrzę i więcej sobie wyobrażam niż widzę i żadne krecie kupy nie są w stanie z tego chwilowej euforii mnie wytrącić.

Poza tym ogród mimo ze czasem mnie wkurza pełni przez większość czasu funkcję terapeutyczną a wyciąganie kłączy koniczyny z trawnika staje się powoli moją pasją życiową, mój trawnik jest do dupy. Ale wiem że nawet jeśli go nie widać to on jest i wystarczy tydzień porządnych deszczy a ten pokaże swój holenderski rodowód jak to mówią u nas we wsi ; noblesse oblige "
Trzcinnik uroczo kołysze się na wietrze, jestem b. zadowolona z werbeny która mocno gęsta i bardzo długo kwitnie, mam ją pierwszy sezon więc nie wiem czy będę przeklinać siewki.
Zrobiłam kilka fotek ale sa na "dużym " kompie ktory obecnie jest zajęty i żadne negocjacje nie skutkują wrzucę wieczorem, choć jest na nich to samo bo mam dwie rabaty na krzyź tyle że nieco urosło lub się zaniebieściło więc fajerwerków nie będzie

Kasiu graby liche, i te nawiezione niebieskimi kuleczkami i te nie nawiezione. Niewielka różnica , zrobiłam fotki.

poza tym nuda panie, kury, kaczki , droga na ostrołękę

a dla Gosi Malkul, która sobie czasem lubi oraz innych maniaczek filmowych, jak już nie plewię, nie rozpruwam w myślach małego niewinnego ciałka kreta oraz mam dość oranżadki w proszku to oglądam to ;
http://www.filmweb.pl/serial/Orange+Is+the+New+Black-2013-666215
i choć momentami naiwne to zabawne i smaczne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:20, 30 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

i to mówi królowa jeżówek!
to samo pomyślałam
Typografia ogrodu 14:50, 30 lip 2015

Do góry
jalos napisał(a)

też się zastanawiam
myślalam o Malkul, ale jak wpisuje w telefon "malkul" to mi podpowiada "kalkulacja", więc nie ten trop

Nie pytaj...
Typografia ogrodu 14:33, 30 lip 2015

Do góry
jalos napisał(a)

też się zastanawiam
myślalam o Malkul, ale jak wpisuje w telefon "malkul" to mi podpowiada "kalkulacja", więc nie ten trop

mi "kalkulator"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies