Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

katiaxx 12:10, 18 lip 2015

malkul napisał(a)

biorąc przykład z ciebie dziś wieczorem nałożyłam sobie coś na poprawę sprężystości lica
.Merci za przypomnienie

ja się ciapię avocadem najczęsciej
malkul 07:59, 21 lip 2015

co tam Katarzynko?
tusiawka 23:30, 29 lip 2015

Ale już ładnie u Ciebie.
siakowa 07:14, 30 lip 2015

KAsia graby jak? Pokaż coś!Buziam
katiaxx 19:16, 31 lip 2015

właśnie kończy mi się urlop, spędzony w domu, plany ogrodowe były a skończyło się na wsuwaniu oranżadki w proszku i czytaniu biografii tołstoja bo gdzieś przeczytałam że uciekł z domu mając lat około 80-90 więc jak go nie czytać

ogrodowo raczej marazm czyli plewienie, pomstowanie na kreta, bieganie z konewką, brak nawadniania w drugim sezonie trawnika - przy czym pierwszy był zwyczajnie mocno deszczowy - wydaje się dotkliwy, i dla trawnika i dla mego poczucia estetyki takoż ale i tak miewam momenty ogrodowego szczęścia kiedy na to patrzę i więcej sobie wyobrażam niż widzę i żadne krecie kupy nie są w stanie z tego chwilowej euforii mnie wytrącić.

Poza tym ogród mimo ze czasem mnie wkurza pełni przez większość czasu funkcję terapeutyczną a wyciąganie kłączy koniczyny z trawnika staje się powoli moją pasją życiową, mój trawnik jest do dupy. Ale wiem że nawet jeśli go nie widać to on jest i wystarczy tydzień porządnych deszczy a ten pokaże swój holenderski rodowód jak to mówią u nas we wsi ; noblesse oblige "
Trzcinnik uroczo kołysze się na wietrze, jestem b. zadowolona z werbeny która mocno gęsta i bardzo długo kwitnie, mam ją pierwszy sezon więc nie wiem czy będę przeklinać siewki.
Zrobiłam kilka fotek ale sa na "dużym " kompie ktory obecnie jest zajęty i żadne negocjacje nie skutkują wrzucę wieczorem, choć jest na nich to samo bo mam dwie rabaty na krzyź tyle że nieco urosło lub się zaniebieściło więc fajerwerków nie będzie

Kasiu graby liche, i te nawiezione niebieskimi kuleczkami i te nie nawiezione. Niewielka różnica , zrobiłam fotki.

poza tym nuda panie, kury, kaczki , droga na ostrołękę

a dla Gosi Malkul, która sobie czasem lubi oraz innych maniaczek filmowych, jak już nie plewię, nie rozpruwam w myślach małego niewinnego ciałka kreta oraz mam dość oranżadki w proszku to oglądam to ;
http://www.filmweb.pl/serial/Orange+Is+the+New+Black-2013-666215
i choć momentami naiwne to zabawne i smaczne
bdan 19:39, 31 lip 2015

To, w którym nie czekam na zdjęcia tylko na słowo pisane
katiaxx 20:52, 31 lip 2015

bdan napisał(a)
To, w którym nie czekam na zdjęcia tylko na słowo pisane

no ale żeby ni być gołosłowną

ivo 21:16, 31 lip 2015

Witam! Super ogród tu powstaje a ja tu tak późno. Będę zaglądać bo moje klimaty. A werbena i perovskie śliczne .
siakowa 21:17, 31 lip 2015

Ja sie nie znam ale ja bym te graby nastepnym razem mocno ciachnela zeby Ci sie zagescily od samego dolu...jak swoje ciachnelam to mam wrazenie ze nowe galazki mi prawie z nad ziemi wyrastaja.
katiaxx 21:20, 31 lip 2015

ivo napisał(a)
Witam! Super ogród tu powstaje a ja tu tak późno. Będę zaglądać bo moje klimaty. A werbena i perovskie śliczne .

Witam i zapraszam