O lawendzie rady Toszki sadzenie i cięcie czytałam na wątku "Lawendowy zawrót głowy" str.477. Chyba że jeszcze gdzieś indziej czytałaś☺
Co do szmaty to nigdzie nie mam, żal tych roślin z korzeniami na wierzchu męczą się.
Oprysk dolistny częściowo zrobiłam dzisiaj jutro druga połowa ogrodu☺
Brzozy jak wiemy to straszne pijaki ale nie wiem czy to brak wody...Te na drugiej fotce wyglądają na takie mdłe a cis całej wody nie zabiera. Aga a jakiś nawóz do nich stosujesz?
Wieloszka a na jakiej glebie rosną? Masz mokro, sucho? Słońce przez cały dzień czy tylko częściowo??
Ostatnio przy okazji "doktoratu" z Silverów doszłyśmy do wniosku, że bardzo dużo czynników ma wpływ na wygląd rośliny. Silver na słonecznej rabacie u dwóch różnych osób różnie wygląda
Ewka, nie ma tragedii z tym płotem...widziałaś mój stary?? Niestety nie zawsze mamy na wszystko wpływ. Cisy masz wypasione, aktualnie jestem na etapie poszukiwań takich pieknych okazów
A ja dzisiaj jakaś przytłumiona Przecież w żywopłocie grabowym nie będziesz nic sadzić...to aby nie wywiewało gazet to gazety Czasami trzeba do mnie jak krowie na rowie