Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 21:36, 26 mar 2015

Mysza napisał(a)
Już wiem, ja pewnie przycięłabym bardziej końce.
Będzie mniejsza kulka i owszem, ale ładniusia.Spróbuj.odrośnie przecież

Zobaczyłam teraz cisy, jakie śliczne
Gdzie kupowałaś, za ile i jaka to odmiana???Napisz proszę

Ok. W takim razie jutro obetnę końcówki☺, musi mi wkońcu wyjść kształtna kulka☺
Cisy kupiłam w szkółce między Mosiną, a Stęszewem. Na polu mają dużą ilość. Jaka to odmiana to nie wiem, ale te urosną duże i rozłożyste, a mam jeszcze taki kolumnowy też bardzo ładny ☺, cena 23,00 złote. Potrzebujesz cisy?
szemusia 22:14, 26 mar 2015

Mirella, Gosia dobrze radzi - przytnij mocniej. Im bardziej ciachniesz, tym ładniej się rozkrzewi
Ja na początku bardzo bałam się cięcia, ale teraz ciacham bez litości. W efekcie z każdej jednej gałązki będziesz miała minimum dwie. Więc rachunek prosty

Cięłam wczoraj bukszpany - listki latały po całej rabatce
Mysza 22:18, 26 mar 2015

Cisy będę potrzebowała na pewno koło basenu.Takie duże na 1m,kolumnowe najlepiejMam jeszcze troszkę czasu.

Jutro spróbuj przyciąć i wstaw zdjęcie
Iwk4 23:49, 26 mar 2015

MirellaB napisał(a)
I to czego nie lubi Iwonka A mi się tak podobają zadbane, dobrze prowadzone

Jałowce

Ha, ha, Mirelko, nie, żebym nie lubiła, sama mam takiego, tylko ty chciałaś ich posadzić więcej i ci odradzałam. Przy okazji sobie przypomniałam, ze miałam dla ciebie sfocić ten duży okaz w okolicy. Przepraszam, zapomniałam. Zrobię to w najbliższym czasie. Gdybym zapomniała, możesz mi się przypomnieć
MirellaB 10:48, 27 mar 2015

szemusia napisał(a)
Mirella, Gosia dobrze radzi - przytnij mocniej. Im bardziej ciachniesz, tym ładniej się rozkrzewi
Ja na początku bardzo bałam się cięcia, ale teraz ciacham bez litości. W efekcie z każdej jednej gałązki będziesz miała minimum dwie. Więc rachunek prosty

Cięłam wczoraj bukszpany - listki latały po całej rabatce

Skorzystam z rady☺
Mój bukszpan wielki nadal stoi nie ruszony, czekam aż wypuści z łysej strony więcej listków i będę cięła w stożek ☺
MirellaB 10:50, 27 mar 2015

Mysza napisał(a)
Cisy będę potrzebowała na pewno koło basenu.Takie duże na 1m,kolumnowe najlepiejMam jeszcze troszkę czasu.

Jutro spróbuj przyciąć i wstaw zdjęcie

To kup tam gdzie pisałam i przy większej ilości dają rabacik☺
Tak, tak jak przytnę to wstawię☺
MirellaB 10:53, 27 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Ha, ha, Mirelko, nie, żebym nie lubiła, sama mam takiego, tylko ty chciałaś ich posadzić więcej i ci odradzałam. Przy okazji sobie przypomniałam, ze miałam dla ciebie sfocić ten duży okaz w okolicy. Przepraszam, zapomniałam. Zrobię to w najbliższym czasie. Gdybym zapomniała, możesz mi się przypomnieć

Spoko Iwonka ja pamiętałam, ale jak widzę ile u Ciebie się dzieje to nie chciałam Ci zawracać głowy ☺
polinka 11:25, 27 mar 2015

Macham deszczowo zza miedzy
iwonadm 11:33, 27 mar 2015

Witam ja zaopatruję się w kostrzyniee tam gdzie pisałam ta szkółka nazwya się walczak a obo jest nowak
to ta bliżej torów. Klony ma po 30 złotych ok 6 odmian ja kupiłam sangokaku na razie stoi bo rabata jeszcze dla niego nie jest zrobiona. Do tego kipilam 2 hortki magical candle
MirellaB 15:16, 27 mar 2015

polinka napisał(a)
Macham deszczowo zza miedzy

Hej hej odmachuję