Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

monteverde 22:03, 26 mar 2015

Milka napisał(a)
beta....Beatko bardzo dziękuję i wzajemniewiosna cieszy
idą łubiny

malkul....Gosia, jej, aleś mi komplementa strzeliłapozdrawiam wiosenniedzięki

jak mnie ta wiosna cieszy

Madżenko....u ciebie porządeczek, ale sponiewieranie jest potrzebne dla zdrowia u mnie dziś pięknie popadało, tak długo i powolutku

tu mi super te trawy przezimowały, aż jestem zdziwiona

Ania monteverde....no ja stale nie pamiętam ich nazwy, kiedyś przed rewolucjami miałam ich całe łany; zrobiłam bez ziemniaka, do wody, ukorzeniacz i do ziemi z piachem, ciepłe i zaciszne miejsce, z 14 patków, 10 ma te listki a potem jak cięłam róże Chopin tez patyki do ziemi, ale ukorzeniacz, 15 sztuk, zobaczymy czy coś będzie, bo jak się tak rozpędziłam, to i Cathedral, Leonardo i Abraham tak ukorzeniłam, no bo po cięciu i na razie wszystko idzie, ale co potem, nie wiem

Agatko...no robótkę teraz mam, jak z dzieckiem, ale ona taka milusia

Olili....Iza, bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów, zwłaszcza, że sama jesteś w tak ciężkiej sytuacji, ból strasznie dokucza, jestem w stanie sobie wyobrazić, jak ciężko dzień za dniem go znosić, sama ciut teraz cierpię, ale chodzę na zabiegi, robię, co każą i liczę, ze co dzień będzie lepiej. Tak samo mam nadzieję, ze będzie u ciebie, są coraz lepsze metody, ja się uczepiłam tych naturalnych, tu szukam siły, może też tym się zainteresujesz, trzeba próbować, póki siły są. Pamiętam twój piękny ogród, jak do nas dołączyłaś, akurat pierwsza fota, to z moimi ulubionymi hortensjami. Życzę ci dużo sił, radości z wiosny i wszystkiego, co sobie wymarzyszoczywiście, jak siły pozwolą, zaglądaj do naspozdrawiam serdecznie
niedługo ucieszy nas czerwień kwiatów pigwowca

Irenko różanka będzie
Rench 22:38, 26 mar 2015

Wiosna u Ciebie tłoczy pełną parą
A piesiunio prześliczny.
Pszczelarnia 08:52, 27 mar 2015

I mnie parzyście wychodzi, zwłaszcza z drzewami.

W łykend ma jeszcze kropić - zmywa kurz zimowy - dobrze.
Olili 08:57, 27 mar 2015

Milka napisał(a)
beta....Beatko bardzo dziękuję i wzajemniewiosna cieszy
idą łubiny

malkul....Gosia, jej, aleś mi komplementa strzeliłapozdrawiam wiosenniedzięki

jak mnie ta wiosna cieszy

Madżenko....u ciebie porządeczek, ale sponiewieranie jest potrzebne dla zdrowia u mnie dziś pięknie popadało, tak długo i powolutku

tu mi super te trawy przezimowały, aż jestem zdziwiona

Ania monteverde....no ja stale nie pamiętam ich nazwy, kiedyś przed rewolucjami miałam ich całe łany; zrobiłam bez ziemniaka, do wody, ukorzeniacz i do ziemi z piachem, ciepłe i zaciszne miejsce, z 14 patków, 10 ma te listki a potem jak cięłam róże Chopin tez patyki do ziemi, ale ukorzeniacz, 15 sztuk, zobaczymy czy coś będzie, bo jak się tak rozpędziłam, to i Cathedral, Leonardo i Abraham tak ukorzeniłam, no bo po cięciu i na razie wszystko idzie, ale co potem, nie wiem

Agatko...no robótkę teraz mam, jak z dzieckiem, ale ona taka milusia

Olili....Iza, bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów, zwłaszcza, że sama jesteś w tak ciężkiej sytuacji, ból strasznie dokucza, jestem w stanie sobie wyobrazić, jak ciężko dzień za dniem go znosić, sama ciut teraz cierpię, ale chodzę na zabiegi, robię, co każą i liczę, ze co dzień będzie lepiej. Tak samo mam nadzieję, ze będzie u ciebie, są coraz lepsze metody, ja się uczepiłam tych naturalnych, tu szukam siły, może też tym się zainteresujesz, trzeba próbować, póki siły są. Pamiętam twój piękny ogród, jak do nas dołączyłaś, akurat pierwsza fota, to z moimi ulubionymi hortensjami. Życzę ci dużo sił, radości z wiosny i wszystkiego, co sobie wymarzyszoczywiście, jak siły pozwolą, zaglądaj do naspozdrawiam serdecznie
niedługo ucieszy nas czerwień kwiatów pigwowca

Śliczne roślinki ,czekam teraz na kwiaty pigwowca.
Irenko ! Pomyliłaś mój ogród ,on dopiero raczkuje...ale absolutnie nic nie szkodzi ,piszę jedynie po to, by wyprowadzić Cię z błędu.
Co do metod naturalnych,nie odżegnuję się od nich mimo,że przez lata wiele z nich konsekwentnie wypróbowałam,niestety bez skutku.
Teraz oprócz wlewów dożylnych stosuję sporo ziołowych suplementów w dużych dawkach itd..itd.
Pozdrawiam serdecznie
Kindzia 10:25, 27 mar 2015

Nie odkopywałam dalii z trocin, nie wiem jak przeżyły Irenko. Jutro będę je znowu podlewać (bo mi przypomniałaś o nich), to spróbuję zajrzeć.
Ale masz łubiny wielkie!!! W zeszłym roku dostałam maleńką sadzonkę od Bogusi, żyje Ale maciupeństwo jest...
Agania 12:23, 27 mar 2015

Irenka, jak dużo już kwietnej wiosny u ciebie, trawki rosną bujne jak fariatki jakieś....jaki porządek u Ciebie, podziwiam Cię
Sunieczka przesłodka....taka mała kuleczka

Łubiny masz gigantyczne, ja będę wysiewać i cierpliwości się uczyć, po kontuzji kolana w ogrodzie nie popracuję, ale wiesz jak się przechadzam, między rabatkami, to też coś nowego odkrywam

Będziemy mieć deszczyk do Świąt
Ewa777 12:48, 27 mar 2015

Irenko, nadwyżki hortensji możesz zawsze rozdawać w prezencie, jak tak dobrze Ci się ukorzeniają. Myślę, że chętnych będzie dużo
Mysza 12:51, 27 mar 2015

O, no ja też chętna bym była,hi hi
Pszczelarnia 13:14, 27 mar 2015

Wielkie dzięki. 2 metry? Moje jak kwiatki posadzone .
Niczego się nie nauczyłam.
Milka 13:45, 27 mar 2015

Zbysiu...a po tych 2 dniach kropienia idzie jak burza bo ciepło jest

Ewa77....jak polatałam po watkach, to juz wszędzie ta wiosna jest, ale sucho chyba tez wszędzie, deszcz potrzebny

Mysza...moje siane 2 lata temu, na drugi rok dopiero kwitną, mam ich wszędzie od groma, zajmują bardzo dużo miejsca, no ale w sezonie, jak kwitną, jest czadowo
część będę gdzieś przenosic, ale nie wiem gdzie...ciasno i gęsto na rabatach, choć teraz tego nie widać

Gosia...oj narobiliście się! a może, gdzies jakąś cegłę wytrzaśniesz, nawet starą i zrobicie kawałek muru?

iwonaal....Iwonko, czytałam, zapisałam

Bogdzia...na żywo, jak byś zobaczyła, to szok, część przeniosę, bo mi zagłuszy inne rośliny, wśród rh pełno ich też, fajny widok będzie
już takich widoków nie mogę sie doczekać

eda....i nadal pada i się cieszę, bo już bardziej kolorowo, ciepło też

midownik Blue Royal juz mi wschodzi, sliczny jest

polinka....jak się patrzy teraz, pustawo, jak się cofnie do fot, to az się nie chce wierzyć, ze znowu tak będzie

Aniu....sama bałam się cisy ciąc, zawsze skręcam w krzywizny, co widac u mnie po kantach

kalina i tamaryszek