Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:22, 17 wrz 2015

Do góry
Spotkanie na pewno było mega udane - ale po Was innego się nie można spodziewać Ogród wypucowany, że aż świeci Jakbym latał z białą rękawiczką pewnie bym nawet jednego pyłka nie znalazł
W Kruklandii 17:39, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Brzozowa wymiata Rozchodniki z berberysem świetnie konweniują

Robię za echo
W Kruklandii 16:59, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Brzozowa wymiata Rozchodniki z berberysem świetnie konweniują

Dziękować

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:55, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Złapią - ale zauważyłem, że jedynie te części kwiatostanów, które są w cieniu. Te w słońcu stają się mocno różowe, a po pierwszym przymrozku wiadomo - brązowe

piękne
Ogródek Iwony 16:52, 17 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sebek, jak tak mówisz, to dobrze. Bałam się, czy robię dobrze z tym kompostem. Uff, uspokoiłam się.
Kiedyś w Maji oglądałam odcinek, jak właściciel ogrodu robił podwyższoną rabatę i wysypywał przez zimę na nią odpadki bezpośrednio. Wiosną przykrywał ziemią i sadził rośliny sezonowe. Jesienią po oczyszczeniu rabaty wykorzystywał kompost spod roślin na inne rabaty. Podobał mi się ten pomysł

Fajny pomysł, po co do kompostownika nosić jak można od razu na miejsce gdzie rabata ma być; ja bym tylko taki dołek wykopała (rów raczej) i do niego obierki wrzucała, od czasu do czasu przesypując ziemią, albo przykrywając gazetą.
Ogródek Iwony 15:09, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Podziwiam rabaty, ale kompostowanie i cały jego proces u Ciebie jest na 6 z plusem Ja tylko wrzucam na pryzme co mi jest niepotrzebne i co roku wybieram kompost - mniej lub bardziej przerobiony Dwa dni temu wypełniłem nim nową skrzynię na warzywa i czekam aż wyrośnie na nim gorczyca

Sebek, jak tak mówisz, to dobrze. Bałam się, czy robię dobrze z tym kompostem. Uff, uspokoiłam się.
Kiedyś w Maji oglądałam odcinek, jak właściciel ogrodu robił podwyższoną rabatę i wysypywał przez zimę na nią odpadki bezpośrednio. Wiosną przykrywał ziemią i sadził rośliny sezonowe. Jesienią po oczyszczeniu rabaty wykorzystywał kompost spod roślin na inne rabaty. Podobał mi się ten pomysł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:55, 17 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Może też byc tam ale same Ice Dance jakoś mi za smutne, czegos mi tam brak, obejrzę jeszcze raz fotki, które robiłam u ciebie i pomyślę, może coś podpowiem, ale wejście do domu w tej mgiełce, bomba zwłaszcza do pzrebarwiających się Silver Dolar.

Możesz być z siebie dumna... Przez Ciebie znów lecę robić demolkę... Zainspirowałaś mnie

Nie lubię czerwonego, ale mam nowy pomysł
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:53, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Tam mają być same Ice Dance... Jednak muszę przerobić rabatę pod tymi wielkimi tujami, co rosna na niej liliowce, bo teraz wygląda okropnie... Może tam je wcisnę?

Może też byc tam ale same Ice Dance jakoś mi za smutne, czegos mi tam brak, obejrzę jeszcze raz fotki, które robiłam u ciebie i pomyślę, może coś podpowiem, ale wejście do domu w tej mgiełce, bomba zwłaszcza do pzrebarwiających się Silver Dolar.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:49, 17 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ja wiem na foncie, ja po schodach do domu wejście wzdłuz chodnika lub pod hortkami z przodu, bedzie bajka

Tam mają być same Ice Dance... Jednak muszę przerobić rabatę pod tymi wielkimi tujami, co rosna na niej liliowce, bo teraz wygląda okropnie... Może tam je wcisnę?
Lawendowy zawrót głowy 14:43, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak znajdziesz szczękę w rabacie... to daj znać

Jak chcesz u mnie czegos szukac to osobiscie zaproszenie aktualne tylko musze czasowo sie ogarnac a wrzesniowe muzycznoszkolne potrzeby syna juz nawet mnie przerastaja ))
Mały ogród Kasi 14:42, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziękuję za rady dotyczące jeżówek - mus zapamiętać Jakbym ja mieszkał blisko Wrocławianek to codziennie bym u Was na płotach wisiał

Uśmiałam się jak to przeczytałam No i pomyslałam co by było gdyby Sebek przeskawiwał przez to ooogordzenie...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:36, 17 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Sebuś, co porabiasz? Jakieś kolejne ogródkowe rewolucje przed nowym rokiem akademickim?

Z rozkoszą Przechodzę na PW
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:31, 17 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Złapią - ale zauważyłem, że jedynie te części kwiatostanów, które są w cieniu. Te w słońcu stają się mocno różowe, a po pierwszym przymrozku wiadomo - brązowe

U mnie część już brązowych od słońca.
Fajną wycieczkę miałeś.
Ogórd jak zwykle od linijki Pozdrawiam.
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:29, 17 wrz 2015

Do góry
Moje trawy jeszcze nigdy nie zakwitły - nacieszę się w takim razie ich kłosamiu Ciebie
Mały ogród Kasi 14:28, 17 wrz 2015

Do góry
Dziękuję za rady dotyczące jeżówek - mus zapamiętać Jakbym ja mieszkał blisko Wrocławianek to codziennie bym u Was na płotach wisiał
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:25, 17 wrz 2015

Do góry
Nie bój się cisów Wytrzymałe są i mniej kapryśne niż bukszpany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:22, 17 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

Och Grecja, tęsknię i zazdroszczę ...

Mój M rok temu wiózł z Krety oliwkę w bagażu podręcznym. Niestety się nie przyjęła, ale on nadal hoduje badylka w donicy
Nadzieja umiera ostania.

Może go jeszcze zaskoczy - w końcu to rośliny wyjątkowo długowieczne Za Grecją tez już tęsknię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:20, 17 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Witaj Sebku, podziwiam Twój ogród z ukrycia już od dawna bardzo mi się podoba Chciałabym chociaż w połowie wiedzieć o roślinach tyle co Ty

A teraz dość słodzenia, bo ja tu w konkretnej sprawie
pewnie pisałeś, ale przypomnij jaka to odmiana rozchodnika

Rozchodnik okazały, ale odmiany nie znam, bo to rośliny z odzysku...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:18, 17 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)

ej no pucz na forum bym miała dobra.. żyj w błogiej nieświadomości choć ściemniasz hehe

Ja? Ściemniać? Lub robić sobie żarty? Weź przestań
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:17, 17 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
śliczne hortensje SD
one później złapią zielonkawy kolor?
bo moje po różowym rumieńcu stają się zielonkawe i już nie są białe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies