Molinie Variegata kupiłam na półcieniste miejsce. Ona niestety podobnie jak rozplenice, dosyć późno startuje, ale z szafirkami w duecie byłoby to pożądane.
Na najbardziej nasłonecznionych miejscach eksperymentuję z seslerią. Kiedyś miałam w takich miejscach kostrzewy, ale zbyt szybko się starzały. Stipa jest niezawodna na słonecznych stanowiskach, ale ona dosyć wysoko rośnie.
Na zdjęciu po prawej są seslerie;
Popatrz- to jest miejsce, w którym teraz jest szafirkowa rzeczka (początek lipca)
Ha, ja mam teraz zapasy drożdży na 10 lat Nabyłam na all… cały kilogram W życiu nie miałam tyle drożdży na raz Ale też nigdy nie podejrzewałam, że może ich zabraknąć...
Agnieszko (Napia), ja nie przepadam za ciemiernikami. Kwiaty mają piękne, ale w większości główki zwieszają w dól, a ja lubię podziwiać kwiaty. Żeby było ciekawiej to dzisiaj przyjechało 5 róż Vanilla. Już moczą nóżki
Elu (ElzbietaFranka), ja tez mam kilka takich trudnych róż. Przycięłam je w tym roku na jeżyka i zobaczymy co z nich wyrośnie. róże mocno przyspieszyły.
Irenko (Milka), ja kilka moich niesfornych też obcięłam na jeżyka.
Kolejny klon palmowy one są piękne jak otwierają listki
Dereń kwiecisty... Cornus nuttalii"Eddie's White Wonder"
mój pionier
Magnolia Sunsation i jej kotek
Dziś rzutem na taśmę przyszły nasiona traw i posiałam... ale się cieszę
Bo jutro bym nie miała czasu,bo w domu trzeba ogarnąć i co nie co na te Święta do jedzonka przygotować
Wszystko piękne, ale mnie najbardziej urzekły te jabłonki i te bliki Z podlewania mogą być różne korzyści
Ja wyczekuję kwitnienia moich jabłonek - też już mają pączki. Codziennie je podglądam i uwieczniam
Gratuluję 2000 stron i życzę Tobie i całej rodzinie spokojnych Świąt
Nie wszystkie klony tak wcześnie startują, wiąz nigdy mi nie przemarzał
Może dlatego, że inna strefa, wysokość położenia działki, ja jestem trochę wyżej
jakby zalążek górskiego powietrza...
Klon Sangokaku, ten zawsze odradza się jak Feniks z popiołów
Sorry za foto, nie umiem go ładnie uchwycić w tym gąszczu w jakim rośnie