Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:01, 24 sty 2015

Do góry
Zima w styczniu, nieprawdopodobne?
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:07, 23 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kurcze.. Madżenka założyła nowy wątek.. pasuje i mi przerwać tego tasiemca.. i zajrzałam na początek tego wątku... i jakie fajne podsumowanie zrobiłam.... nawet mi się spodobało... no i mam dylemat... bo na wstępie pasuje zaprosić szczególnie nowych do zaglądania... Takiego wstępu po raz drugi już nie wysmaruję... jeszcze poczekam z nowym.. na natchnienie.
A teraz co tam w trawie u mnie piszczy.... i czy pociągi dalej kursują?

Witaj, Aniu!
Ja, jako ta nowa, sądzę, że w Twoim wątku wcale nie potrzeba wielkich wstępów. Do Twojego ogrodu zaprasza wielkie serce i energia właścicielki . A my (tzn. ci nowi ) i tak Cię znajdziemy.
Podgladam Cie od dawna i szczerze przyznaję, że drugiej osoby z taką energią i tak pozytywnym nastawieniem do zycia ze świecą szukać.
Ogród masz bajeczny o każdej porze roku. Wiedzę niesamowitą. No i do tego świetnie się Ciebie czyta.
Pozdrawiam spod rozpędzonego pendolino
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:58, 23 sty 2015

Do góry
Od trzech lata jestem z Tobą codziennie widze jak wypiekniał Twój ogród, bo duszą zawsze była piekna

Z tym wypadkiem na torach to swieta prawda.... Najpierw mnie przejechało dokładnie i powolutku TLK ...po probie uwiecznienia mojego "pieknego" ogrodu zimą 2012 r... A potem Intercity poprawiło mi po kręgoslupie latem 2012 gdy po moich rewolucjach wiosennych mialo być pieknie... A zdjecia nie klamaly
Wspolczuje "świezynkom" tego Pendolino , ale na szczescie z Ogrodowiskiem wskauje sie po pewnym czasie do pociagu, i to wcale nie byle jakiego

I spozniony buziak na trzylecie forumowania dla Ciebie

Szaleństwo u Pszczółki ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:53, 23 sty 2015

Do góry
Kurcze.. Madżenka założyła nowy wątek.. pasuje i mi przerwać tego tasiemca.. i zajrzałam na początek tego wątku... i jakie fajne podsumowanie zrobiłam.... nawet mi się spodobało... no i mam dylemat... bo na wstępie pasuje zaprosić szczególnie nowych do zaglądania... Takiego wstępu po raz drugi już nie wysmaruję... jeszcze poczekam z nowym.. na natchnienie.
A teraz co tam w trawie u mnie piszczy.... i czy pociągi dalej kursują?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 23 sty 2015

Do góry

Zapraszam wszystkich do mojego nowego watku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5254-madzenie-ogrodnika-cz-aktualna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 23 sty 2015

Do góry
Oj tak Madziu madżą mi się kulki bukszpanowe, nasze wiosnne polowanie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 23 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lecę po bukiet tulipanów (burgundowych jakby co)

Kochana Szefowo, to wszystko przez Ciebie Zaśpiewam "ona temu winna, ona temu winna"
To dzieki Tobie poznałam to wspaniałe miejsce. Na forum trafiłam dzieki "bukszpanowemu" , czytałam z wypiekami na twarzy Twój wątek, poznawałam kolejne nowe osoby.

I chciałam podkreślic, ze burgundom tez jesteś winna najpierw bordowe żurawki na rabacie kuchennej, ot tak mimochodem rzucone przez Ciebie slowo nadalo koloru rabatom, potem ujrzałm u Ciebie roże Munstead Wood i juz mam 3 MW i kilkanaście innych burgundowych pokochałam u Ciebie tuliopany Queen of Night i przepadlam wiosną ... A z powodu Twojej ubieglorocznej wizyty u mnie mam 8 purpurowych bukow
Zatem te purpury i swietne samopoczucie dzieki Tobie.

Bez Ogrodowiska nie spotkalabym moich przyjacioł, bo tak traktuje Małą Mi, z którą jestem od początku Kocham Mała, widziałyśmy się tylko 4 razy a mi się wydaje jakbysmy sie znaly od przedszkola. Nie wyobrazam sobie tego forum bez Ciebie, Pszczołki, Sebka, Any Art, Irenki, Izy, Bogdzi Ani Monte, Zbysia. To juz prawie weterani , ktorzy Tworzą klimat tego forum. Po pewnym czasie pojawiłu się tak wiele "nowych" cudownych osób : Ola, Aga Jurajska, Ciocia, Łukasz, Malkul,Magda70, Ewa z Katowic, Jagoda, Kindzia. Każda osoba inna, ogrody odmienne, osobowosci za kazdym razem ciekawe.
I powstaje nowa historia tworzona przez "świezynki" Kaskię z Zg, Kataiax, Ewkakonewka, Iwonka Lwk, Siakowa i za chwile wyłania sie kolejne grono pasjonatów, ktorych ogrodu, pomysly, poczucie humoru
Wybaczcie że kogolwiek pomijam, ale jest nas już tyle na forum, ze nawet nie sposob wymienić tych osob, ktore odwiedzam

Nie ukrywam, ze bardzo tesknie za stała obecnościa Noemi, Wieloszki, Gabisi, Enya, Zety, Kwiatkaholandii. Dziewczyny pojawiają się i znikają

Dziekuje wszystkim za tak miłe powitanie mnie w nowym wątku i zapraszam w sezonie 2015 na purpure, w szczegolnosci roze

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:32, 23 sty 2015

Do góry
Madżen.. .... zaglądam do Ciebie od początku istnienia Twego na Forum... i przyznaję się, że niewiele stron przegapiłam.... bo fajny wątek to nie tylko fajny ogród.. ale fajna ogrodniczka..... bo przecież nie samym ogrodem człowiek żyje
Gratuluję 3 latek, kolejnego tysiączka.... i lecę do nowego wątku

I Madżenka w kapeluszu ...... wersja zimowa

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:22, 23 sty 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ...

bo się kofffa Madżenie i Madżenkę

No nie da sie inaczej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:54, 23 sty 2015

Do góry
Piotr i Ewka ależ jesteście szybcy
Żostawiam Wam kwiatka w prezencie
Ogródek Janiny 06:46, 23 sty 2015

Do góry
Janka zależy jakie posadziłaś powojniki, jeśli wielkolwiatowe to lrzesłona nie będzie duźa, jeśli górskie to nic sie nie musisz obawiać.
Na siatkę zawsze i wszystkim polecam winobluszcz trójklapowy, szybko i bardzo regularnie rośnie, ma piekne ciemnozielone blyszczace liscie, jesienia cudownie sie wybarwia. Bluszcz niestey rośnie powoli i musisz uzbroić się w ciepliwość. Powojniki w pierwszym sezonie też duże nie będą. Napisz ile i jakich posadzilas powojników i czy mają tam słońce, bo nie widać tego na słońcu.

Buki się w ciagu 2-3 lat ładnie zagęszczą i rozrosną, po prostu wymagają ciepliwości. Przytnij je taraz na min 1/3 wysokosci a najlepiej o połowę aby zagęściły się od dołu. Jesli nie przytniesz ich teraz mocno będą łyse na dole i bujnie na gorze a to jest najgorsze co może spotkać żywoplot liściasty .
Bardzo ladne sadzonki kupiłaś. Napisz gdzie i za ile na prywatną wiadomość
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:15, 23 sty 2015

Do góry
hi hi
Iza ja ide spać, znaczy się zapadam w letarg , jeszcze tylko zerknę na fejsa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:07, 23 sty 2015

Do góry
Ale do wiosny jeszcze kilka chwil... Muszę jeszcze poczekać aby cieszyć się wiosenną ferią barw

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:04, 23 sty 2015

Do góry
Ogrod przechodzi w fazę dojrzałosci, zaczyna się jego 5 sezon. Myli się ten kto uważa, zę ogrod uniknie kolejnych zmian Kilka rewolucji mam juz w glowie ale najważniejsza wydarzy się na gabionowo - brzozowej. Juz za chwileczke, już za momencik czyli wiosną

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:59, 22 sty 2015

Do góry
Za minutę miną 3 lata mojej obecności z Wami na forum

Zatem czas na kolejny , tym razem czwarty wątek
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:51, 22 sty 2015

Do góry
No skoro Izę z letargu zimowego wyrwałam to chyba prawdziwa rocznica
Buziol Iza za tak piekne podsumowanie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:50, 22 sty 2015

Do góry
Buziaki wielkie dziekuję za przemile słowa i wyrazy sympatii. To dzieki Wam jestem na tym forum. Poznalam tak wiele wspanialych osobowości, niektorych tylko wirtualnie, innych również osobiście, bez ktorych nie wyobrażam sobie teraz życia. Dziekuję wszystkim zakręconym ogrodomaniakom, za to że jesteście ze mną codziennie od trzech lat, dzielicie się swoimi radościami i smutkami, dylematami i rewolucjami ogrodowymi, raportami cenowymi i pogodowymi, perturabacjami z M'ami i zwierzakami, wspólnie tępimy krety i krewetki ogrodowe (jeśli ktoś nie wie to mam na myśli opuchlaki) , wymyślamy nowe powiedzonka, ekscytujemy sie nowymi odkryciami roslinnymi, w sezonie ogórkowym czyli zimowym tworzymy klubokawiarnie aby jakos wspolnie dotrwac do wiosny, zwolujemy sabaty czarownic aby przepedzic zimie i wydluzyć dni
Za to was wszystkich kofam i dziekuje za naszą wspolną rocznice

I chyba czas zalozyc kolejny wątek?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:41, 22 sty 2015

Do góry
Madżenka ...

zaczęło się od tego, ze zobaczyłam dom ... szklany dom z moich marzeń jakaś blondyna sobie wybudowała ! ... w dodatku z fasonem uzbrojona w tajemnicze urządzenie ... sieje pogrom na zachwaszczonym terenie ... poczułam się zaintrygowana ...

potem zaczęłam czytać i z każdą chwilą ten dom ... nadal piękny znikał za kolejnymi zielonymi wariacjami i energią niesamowitej dziewczyny, która przyciągała niebezpiecznie uzależniając humorem ... charyzmą i fantazją ...

nie pamiętam kiedy ale chyba bardzo szybko wizyta w ,,Madżeniu,, stała się rytuałem i obowiązkowym punktem dnia ... tak z pasji do ogrodu jak z sympatii dla ogrodniczki ... że o frajdzie towarzyskiej nie wspomnę ...

pamiętam za to jak niczym zaczarowana miałam wreszcie ten zaszczyt wypieszczochane rabaty zobaczyć ... i pamiętam jak Madżen lekko referując kfffiatki nagle zastygła w bezruchu i z dezaprobatą zniesmaczona wyrwała chwasta ... tego jedynego, który się ośmielił na areale zaistnieć ))))))))))) ... sałatkę z kalafiora pamiętam i wyjątkowo energicznego (pomimo syropku ) tamtego dnia Tytusa ...

pomimo mojego obłędnie niesfornego zmysłu orientacyjnego ... i wielkiego upodobania ogrodniczki do przenoszenia zielonych z flanki na flankę w tym ogrodzie mam absolutną orientację w terenie i go uwielbiam ... co nie jest tajemnicą jako, ze od czasu do czasu uda mi się zainspirować i skopiować (mam nadzieję na tyle entelegentnie , ze po oczach zgapanie architektury terenu nie boli ) ...

Madżenka wspaniałe kilka lat ... ... a w nich niezliczona ilość uśmiechów czy wybuchów śmiechu przed monitorem ... i trochę mniej takich twarzą w twarz ale były i będą następne

bo się kofffa Madżenie i Madżenkę

buźka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:39, 22 sty 2015

Do góry
Irenko wiosna u Ciebie na full wypas
Przeczytałam, ze styczeń +4,3 stopnia powyżej średniej wieloletniej, a luty ma być jeszcze cieplejszy. Jak nic zapowiedzi najcieplejszej zimy się sprawdza. Po powrocie z nart ogłaszamy oficjalnie wiosne, startuje y na gieldę i kupujemy zwiastuny wiosny. Zatem kuruj sie, wzmacniaj coby wypad wspolny zaliczyć!

Jutro odezwe sie aby cię cmoknać na 3lecie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:27, 22 sty 2015

Do góry
Dziekuję że jesteście, dziekuję, ze moge być z Wami, dziekuję Danusi za stworzenie tego miejsca. Pozwólcie ,źe więcej nie napiszę, bo się wzruszę

Wizyta Danusi i Ogrodowiczan u mnie w ogrodzie 24.06.2012

Ogrodowiczanką jest się i latem i zimą

Grupie Wrocławskiej szczególne podziekowania w lutym zaczynamy wiosnę na gieldzie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies