Ja kupiłam swoje jako Wirbelwind ale pierwsze kwiatki wyglądały jak jakieś przeszczepy, może kolejne, które zakwitną będą lepsze, a jak nie to muszę szukać dalej, bo nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu.
Aha to taka historia z tą trybuła - człowiek zawsze czegoś nowego się nauczy
Obie odmiany na mojej liście must have!
W L je kupowałaś? Mam nadzieję, że jak w poniedziałek ja się wybiorę na łowy to jeszcze będzie coś do złowienia
A jak tyle górek się już pokonało to co tam jedna w te czy we wte - kto da radę jak nie Ty?
Trybulę musiałam sobie wygooglować bo po nazwie nie znałam.
Ja kupiłam wiązówkę pełnokwiatową - taka nawet podobna z liści do tej trybuli, niestety nie kwitła, trzeba czekać do następnego lata.
A zawilce to jaka odmiana, były opisane?
Witaj po wakacjach.wglebnik ma 4x4,5 metra.mial byc kwadratem ale tak jednak zostawimy. Gleboki na ok 50 cm. Nie obawiamy sie stojącej wody.oczywiscie w trakcie wiekszych opadow moze chwile stac tam woda ale ale grunt jest przepuszczalny. Nie bedzie sie tam zlewala woda z okolicy bo to tylko dziura a nie najnizej polozone miejsce. Powinno ono dzialac na.zasadzie kałuży. U mnie nigdzie nie stoi woda po deszczu poza miejscem gdzie dawniej byl staw i zostal zasypany gliniasta ziemia i tam jest odrobine nizej i wolniej woda schodzi.ale to inny teren dzialki ten z domkiem ogrodnika.bedzie dobrze.musi byc
Mam zieloną, biało-zieloną i żółto-zieloną właśnie mam zamiar po powrocie zrobić taki kącik jukowy bo na razie każda rośnie gdzie indziej - liście są ozdobą, ale co dopiero jak kwitną!
To ten, co ja mam, kupowałam w lecie w szkółce leśnej, mówili mi, że swoje nawet jesienią przycinają jak liście zgubią, ale nie zaryzykuję, też zrobię to dopiero wiosną.
Już wiem kogo pytać co i jak