Gosiu, miłego weekendu dla ciebie
A wczoraj Zbyszek stwierdził, ze jeszcze takich tulipanów nie mam i wrzucił mi do koszyka podczas robienia zakupów w B
Exotic Emperor:
Teraz już nie mam więcej życzeń
Z zazdrości,że masz taaaakie miejsca zaczęłam grzebać w necie i znalazłam:targi "Fiesta Garden" w Opolu...o czym nie wiedziałam..to na wiosnę muszę tam się wybrać.A potem latem mamy w Łosiowie k.Brzegu.
Mirko, chyba będę stałym bywalcem takich targów - wiele szkółek w jednym miejscu. Tą ze zdjęcia chyba Danusia polecała. Piękny wybór roślin. Ewa Bacowa też była i same rarytasy kupowała. Ja dopiero kompletuję bazę. Zbyszkowi podobała się juka o biało-zielonych listkach. Rozmawialiśmy o niej jeszcze w domu. Powiedział, ze mogliśmy wziąć i wymienić jedną z naszych zielonych.
Więc chyba będzie następny raz
I pomyśleć, ze Ewa musiała mnie namawiać na wyjazd.
Przyznam, ze wczoraj wyjeżdżałam z domu z przygodami, aby do e-Ma dojechać.
Pozdrawiam
Mam zieloną, biało-zieloną i żółto-zieloną właśnie mam zamiar po powrocie zrobić taki kącik jukowy bo na razie każda rośnie gdzie indziej - liście są ozdobą, ale co dopiero jak kwitną!
Ooo jakie udane zakupy jak ja dawno na takich targach nie byłem, ale wszystko co było wartego odwiedzenia spadło na psy... chociaż lilie bardzo drogie mieli Ja w tym roku chyba dam sobie spokój z cebulowymi.
Tak w kwesti werbeny, złapałem dzisiaj kwiatka i przechyliłem nad ręką... wysypało się mnóstwo nasion i aż się przeraziłem jak te kilkadziesiąt kwiatów tak się wysieje to będę miał problem w przyszłym roku