Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 17:09, 12 wrz 2015

I zakwitl powojnik Hanna-uroczy w swej malenkosci

amelia_b 17:16, 12 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

Tak dzis z M w ogrodzie dawno nie pracowalismy tak łopata w łopatę a bardzo to lubimy.

Wielkie boom to juz byl-meteor spadl mi do ogrodu i zostawil wielka dziure dzis ją dopracowywalismy ręcznie bo wiadomo ciezki sprzet nie jest dosc precyzyjny.wywiezlismy 3 przyczepki samochodowe ziemi.jeszcze nie jest rowno ale na razie nie ma co wiecej udoskonalac bo dalsze wykopki przed nami gdy bedziemy murowac.ale na to trzeba jeszcze poczekac.

Bylo/jest

U kogo, jak u kogo ale u Ciebie to wcale mnie ten meteoryt nie zdziwił ładny dołek,matko te rozchodniki tak na krawędzi. Nie no pięknie będzie,tylko sie Asiu streszczaj bo ci się może bajoro zrobić
nawigatorka 17:57, 12 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

U kogo, jak u kogo ale u Ciebie to wcale mnie ten meteoryt nie zdziwił ładny dołek,matko te rozchodniki tak na krawędzi. Nie no pięknie będzie,tylko sie Asiu streszczaj bo ci się może bajoro zrobić

Dzieki rozchodnikom przynajmniej masz mieliśmy ładne otoczenie do kopania

Jak zrobi sie bajoro to bede miala przynajmniej duzy basen a tak powaznie to ziemia zdarta jest do piachu, kopalismy tez kontrolnie dziure by zobaczyc jak gleboko jest tam woda i jeszcze min 60 cm od poziomu dna wglebnika.
iwka 19:19, 12 wrz 2015

Białe rozchodniki są piękne, pamiętasz jaka to odmiana?
nawigatorka 19:47, 12 wrz 2015

iwka napisał(a)
Białe rozchodniki są piękne, pamiętasz jaka to odmiana?

Oczywiscie bo szukalam ich po calym kraju 'Star dust'
lindsay80 21:04, 12 wrz 2015

Pracowity dzień mieliście patrząc na zdjęcia.
Jakie ma wymiary Twój wgłebnik i na ile głeboki?
U mnie chyba wyjdzie prostokątny, ale to już w przyszłym roku, do tego czasu trzeba będzie zgłebić temat skutecznego odprowadzenia wody z takiego miejsca.
nawigatorka 22:31, 12 wrz 2015

lindsay80 napisał(a)
Pracowity dzień mieliście patrząc na zdjęcia.
Jakie ma wymiary Twój wgłebninik i na ile głeboki?
U mnie chyba wyjdzie prostokątny, ale to już w przyszłym roku, do tego czasu trzeba będzie zgłebić temat skutecznego odprowadzenia wody z takiego miejsca.

Witaj po wakacjach.wglebnik ma 4x4,5 metra.mial byc kwadratem ale tak jednak zostawimy. Gleboki na ok 50 cm. Nie obawiamy sie stojącej wody.oczywiscie w trakcie wiekszych opadow moze chwile stac tam woda ale ale grunt jest przepuszczalny. Nie bedzie sie tam zlewala woda z okolicy bo to tylko dziura a nie najnizej polozone miejsce. Powinno ono dzialac na.zasadzie kałuży. U mnie nigdzie nie stoi woda po deszczu poza miejscem gdzie dawniej byl staw i zostal zasypany gliniasta ziemia i tam jest odrobine nizej i wolniej woda schodzi.ale to inny teren dzialki ten z domkiem ogrodnika.bedzie dobrze.musi byc
tusiawka 22:33, 12 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

Fakt sa mniejsze widzialam np po cebulach krokusow.ale tez znacznie tansze.cos za cos.

Zobaczymy wiosną jaka będzie różnica w kwiatach. Gladiatory z marketu mam pierwszy raz ale te niższe odmiany miałam już w tym roku i nie było różnicy w wielkości kwiatów.
inag 23:41, 12 wrz 2015

Ale piękny dołek
Wiesz, może się mylę ale ja bym coś jednak pokombinowała z tym odwodnieniem... Może jakiś drenaż tak w razie czego? Studzienka? Przy wielkich opadach, które nierzadko się zdarzają (oczywiście nie w tym roku) wg mnie tam w środku będzie bajoro. Szkoda by było, żebyś się denerwowała w przyszłości..
polinka 08:15, 13 wrz 2015

Asia czy Ty może sadziłaś w swich kostkach bukszpanowych jakieś cebulowe?