Magnolia a to moje tawułkowe kuleczki....
No i na tej rabacie chciałabym coś zmienić .... tu są kulki z tawułek które chcę zostawić i berberys czerwonymjakaś miniaturka ale nazwy nie znam ...no i zielone żurawki ....nie bardzo mi się to podoba myśle może o jakichś stożkach i wokół trawki zamiast tych zielonych żurawek.??????????? Hmmm jak myślicie??
Magnolio, jak ja to znam. Mój m. o mało mi nie zszedł z powodu ekipy budującej dom. Skońzyło się tym, że to ekipę pożegnaliśmy I teraz m. ma święty spokój i kupę roboty...
Nie awanturuj się z nim, nie poganiaj My poczekamy. Wynagrodzisz nam to z nawiązką Z pewnością.
kulki żółte jeszcze można uzyskać z tawuł- no Goldem princess, Goldmund, a maluteńkie- do 30 cm z Golden Carpet. Tawuły są fajne bo dość szybko dają efekt
Bo się wstydzę niestety- mam ogród pośród wykopów pod podjazd i big bagów z kamieniem, pryzm ziemi, ze starą budą dla robotników która robi za pomieszcz gosp ( mam nadzieję już niedługo). Gdzie sie nie obejrzę takie drobiazgi, ech.
Ale staram się, awanturuje się z M, żeby szybciej, więcej.....Biedak już ma mnie dośc. Wszystko idzie długo, bo wszystko robimy sami- M. uczulił się na pracowników zewnętrznych, przy takich spotkaniach skacze mu ciśnienie.
masz jaśminowiec, czy jaśminowiec Belle Etoile?
Jak nie kwitnie, możesz go ściąć- może odłmodzenie go w ten sposób pomoże mu zakwitnąc w następnych latach.
och Magnolio wielkie dzięki ... A wiesz , że ja nawet taki mam ??? nawet duży już jest , jakieś 160 cm to on ma .. Czyli tak jak ja ale ani razu nie kwitł
magnolio jesteś WIELKA w dobrym tego słowa znaczeniu masz racje ona nie achnie tak jak jaśmin który pamiętam u babci, pachnie truskawką właśnie zaraz sobie nazwę zapiszę