Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

To tu... 16:05, 29 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)

projektu jeszcze nie mam ale z roślin na pewno będą buksy, cisy cięte, ekrany, może żywopłot grabowy, hortensje bukietowe, trawy, buki. Piknie będzie. Tylko muszę się jeszcze zdecydować na styl. Czy bardziej nowocześnie czy jednak klasycznie.

I jak na dzień dzisiejszy? Decyzja co do stylu podjęta?
To tu... 13:48, 29 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Dziękuję za wizytę u mnie. Widzę, że u Ciebie też konkretna wielkość ogrodu. Będę zaglądać, bo jak mam doła i widzę, że inni tez takie połacie ogarniają, to jakoś mi lżej

Miło mi, że do mnie wpadłaś.

U mnie połać do ogarnięcia to 3000 m2. Także jest pole do zabawy. Tylko żeby jeszcze było tyle samo czasu, sił i kasy co chęci to byłoby bosko!
Ogródek Iwony 13:33, 29 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Jak na rabatach wszystko podrośnie i trawnik dojdzie, to dopiero będzie super efekt

Nie wiem Danusiu, kiedy to będzie, bo do końca wykańczania gospodarczego o trawie mogę sobie pomarzyć
To tu... 13:32, 29 kwi 2015

Do góry
Dziękuję za wizytę u mnie. Widzę, że u Ciebie też konkretna wielkość ogrodu. Będę zaglądać, bo jak mam doła i widzę, że inni tez takie połacie ogarniają, to jakoś mi lżej
Ogródkowy chaos u monitki 13:10, 29 kwi 2015

Do góry
Monika dzięki za informację, ale na fotki i tak będę czekać
Ogródek Iwony 13:03, 29 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ten sam widok z góry, lepiej widać układ rabat Tam, gdzie teraz leży żwir, będzie kiedyś trawnik

Jak na rabatach wszystko podrośnie i trawnik dojdzie, to dopiero będzie super efekt
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 13:02, 29 kwi 2015

Do góry
ewa_k napisał(a)
ciekawy sposób zamykania, czy możesz zrobić przy okazji zbliżenie tego zaczepu

Ewa mam jeszcze takie zdjęcie:

zamknięte:

otwarte:

Nie wiem czy pomogłam :0

Czasem słońce czasem deszcz 12:54, 29 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Dziękuję za fluidy i przesyłam dalej do Kamajli
jakie masz złe doświadczenia z choinami, zmartwiłaś mnie

Nie chce Cie martwic, bo jak napisałam, może w mojej szkółce felerne były. 3 szt padły. W pierwszym roku jedna, teraz dwie.
Tak więc zostały wyeksmitowane na tyły ogrodu i zastąpione serbami.

U Ciebie będzie dobrze
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 12:50, 29 kwi 2015

Do góry
Muszę moją stipę cyknąć, to jej będzie głupio i ze wstydu weźmie się za rośnięcie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:34, 29 kwi 2015

Do góry
Tess -Ja też się ubawiłam,jak pędem leciała,kiedy mnie zobaczyła z aparatem przy niej
Heliotrop dotychczas sadziłam tylko w skrzynkach i mu podsychały końcówki liści,teraz posadziłam wśród róż, zobaczymy jak będzie się miał.

agatanowa -one są posadzone płytko,może nawet za płytko i to jest ta przyczyna...?

iwonadm - u nas w nocy też się nareszcie rozpadało,cieszy mnie to bo sucho było aż skrzypiała ziemia kiedy sadziłam A mam jeszcze mieczyki posadzić

Kasya -pewno że chcę,zaraz lecę na zwiady

Ala106 - na fb dodałam ze storczykarni łańcuckiej album,jak chcesz to pooglądaj.Muszę z aparatem się tam wybrać i konkretne fotki zrobić

zbigniew_gazda
-fakt ja mam różne rozmaitości

Hogata -to tylko jednoroczne kwiatki,do uzupełnienia.

leon60 -te najładniejsze mi wyżarły nornice,ale na szczęście nie wszystkie
beta -to heliotrop, pięknie pachnie. Ja go traktuje jako jednoroczny,ale widziałam na fotkach zrobione z niego małe drzewko.
Wysiałam w zimie z nasion,ale mi niemal wszystkie siewki zdechły więc musiałam gotowce kupić

agata19762 - a ja kiedyś szukałam gdzie je sadziłam ,bo myślałam że wszystkie szałwie to byliny
Do Łańcuta zrób sobie wycieczkę rodzinną w czerwcu,kiedy zakwitną róże na różance,aż tak daleko nie masz

bdan -po nocnym deszczu będzie na pewno wszystko bujnie rosło, dzięki

Czasem słońce czasem deszcz 11:20, 29 kwi 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Przesyłam pozytywne fluidy. Oby choiny dobrze rosły. Ja niestety nie mam z nimi dobrego doświadczenia.

Ale to może jakieś felerne w mojej szkółce były

Dziękuję za fluidy i przesyłam dalej do Kamajli
jakie masz złe doświadczenia z choinami, zmartwiłaś mnie
Czasem słońce czasem deszcz 11:06, 29 kwi 2015

Do góry
Przesyłam pozytywne fluidy. Oby choiny dobrze rosły. Ja niestety nie mam z nimi dobrego doświadczenia.

Ale to może jakieś felerne w mojej szkółce były
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:02, 29 kwi 2015

Do góry
Reniu spóźnione gratki na 200. Oby wszytko w ogrodzie cudnie rosło i żadne plagi go nie dotykały
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 10:55, 29 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Danusiu kompostowniki prezentują sie pięknie. Tylko czy oby dasz radę je otworzyć jak masa kompostu będzie napierała na przednią ściankę?
Ja muszę namówić mojego "Stwórcę" żeby dorobił mi przynajmniej 2 kompostowniki bo w moich trzech wielgachnych jest już zeszłoroczny towar i nie mam gdzie się podziać z nową materią.

Trudno powiedzieć, ale myślę, że niewiele trzeba udźwignąć do góry, więc powinno dać radę.
Kompostowniki mam na końcu ogrodu, za serbami, więc nawet jak nie dam rady, to mogą pozostać otwarte
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 10:53, 29 kwi 2015

Do góry
ewa_k napisał(a)
ciekawy sposób zamykania, czy możesz zrobić przy okazji zbliżenie tego zaczepu

Ewa na drugim zdjęciu jest zbliżenie
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 09:47, 29 kwi 2015

Do góry
Ewa zrobione na moje zamówienie.
W Gąszczu u Tess 09:32, 29 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

No jak same ochy i achy i chciajstwa pokazujesz

To pisz, coś za chciejstwa wypatrzyła.

zbigniew_gazda napisał(a)
Też nie widzę aby trawnikowi coś brakowało. Najbardziej mi się podobają te zacienione miejsca. Pięknie i kolorowo Teresko. Masz swoje miejsce na Ziemi.

Dziękuję, że nie widzisz Fakt, że ładnie ruszył, dostał na start Yara Mila, stąd chyba ta głęboka zieleń.

Iwk4 napisał(a)

A gdzie ten dowód? Ani w okularach, ani bez nie widzę. Zielono widzę Ładnie

Zmień okulary Co do koloru to się zgadzam. Zielony

Kasya napisał(a)
To samo chciałam napisać

Oj, dajcie spokój. Ta łysa ścieżka mnie o stresa przyprawia, bo nie wiem, co z nią zrobić

katiaxx napisał(a)
Ogród piękny, bez dwóch zdań, bardzo podoba mi się domek na owady, jak ogarnę jakoś część ogrodu to sobie taki zrobię , to znaczy nei sobie

Szczerze polecam. Domek to ładna ozdoba ogrodu, nie mówiąc o jego praktycznych stronach. Ten jest zrobiony z szuflady starego biurka.

bdan napisał(a)
A mnie zachwyca piękna zieleń rodków. Dbasz o nie jakoś specjalnie ?

Niespecjalnie. Naczytałam się, że rodki sa bardzo wrazliwe na przedawkowanie nawozów i bardzo łatwo jest je przenawozzić. Dostają siarczan potasu jedynie.

Dziekuję Kochani za miłe słowa
W Gąszczu u Tess 07:50, 29 kwi 2015

Do góry
A mnie zachwyca piękna zieleń rodków. Dbasz o nie jakoś specjalnie ?
Moja "przyziemna" :) pasja 07:32, 29 kwi 2015

Do góry
Aż sobie zajrzałam na początek. Działka 11 ar, no rzeczywiście może Ci braknąć terenu
Ale jakby co, do do mnie nie masz tak daleko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:23, 29 kwi 2015

Do góry
Agnieszka dzięki za szczegółową odpowiedź.

Mąż chce mieć trawę, to niech sobie tak zrobi. Zawsze można darń ściągnąć. Choć już mu mówiłam, jak jest u Ciebie (zawsze mu mówię Agnieszka Wieloszka, a on na to - "a to ta druga Madżen", kojarzy Was w komplecie)

No to masz tego trawnika sporo, ja wczoraj znowu miałam doły ogrodowe, że niewolnikiem ogrodu będę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies