Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Gardenia 2017 18:10, 14 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zauważcie Grzesia w Magnolii przy odpalaniu sezonu myciem mebli i moją skromną osobę w stosownym miejscu. Od kwietnia zmiana szefostwa i układu Magnolii. Ciekawa jestem.

A ja właśnie zastanawiałam się czy to nie Grześ czasami. Ogród i meble od razu rzuciły się w oko
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:02, 14 lut 2017

Do góry
Kule są za małe, posadź wielkie, okazałe, bo tych wcale nie widać. Dosadź bukszpany na pniu. Różnej wysokości.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:52, 14 lut 2017

Do góry
Trzmielina "Emerald'n Gold' - ciąć między bukszpanami, a na brzegu niech zwisa płaszcz. Płaszcz też formować potem malowniczo. Lawendy tu nie pchaj, szaro i smutno zimą będzie. A trawy - do maja nic nie będzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:51, 14 lut 2017

Do góry
Rosa, ona nie była dla Was. O nie.
Moja już uformowana, słucha się, czy o fryz chodzi?

Basia, dzięki.

Monia - też dzięki, fajnie że będziesz działać.

Ania - sterylizacja chroni przed ropomaciczem. To dajcie jej raz mieć kociaki, szybko się postara. Moja miała z 3 razy, potem wysterylizowaliśmy w ostatniej chwili, już była chora. Ale raz - chyba można.

Gardenia 2017 17:45, 14 lut 2017

Do góry
Zauważcie Grzesia w Magnolii przy odpalaniu sezonu myciem mebli i moją skromną osobę w stosownym miejscu. Od kwietnia zmiana szefostwa i układu Magnolii. Ciekawa jestem.
Rabaty angielskie 17:42, 14 lut 2017

Do góry
To drzewo kula, u nich jest zimozielone, u nas niestety nie zimuje. Zapewne jest to laur szlachetny. mam pytanie, skąd wzięłaś to zdjęcie?
Wrzośce - Erica 17:38, 14 lut 2017

Do góry
Teraz nic nie rób, zobacz dopiero gdy będzie ciepło.
System nawadniania Piotrek 17:30, 14 lut 2017

Do góry
Czyli będzie pokaz jak to sam zrobiłeś. Ok. Chodzi o to żeby wszędzie nie było to samo.
Kiedy, jak i czym pryskać.... 17:19, 14 lut 2017

Do góry
Mazan napisał(a)
Anbu

Opryski należy wykonywać gdy temperatury nie spadają poniżej zera ze względu na działanie - rozcieńczalnik czyli woda zamarzając unieruchamia substancję czynną, a światło ją rozkłada.
System nawadniania Piotrek 16:55, 14 lut 2017

Do góry
To tylko zastanawiam się nad celowością oddzielnego wątku, bo za chwilę zrobi się tu o wszystkim a o wszystkim to już mamy tutaj sporo wątków. Jak chcesz prowadzić ten wątek?
System nawadniania Piotrek 16:52, 14 lut 2017

Do góry
Koszt studni bardzo drogo. Bardzo. Nam wyszło 220 zł, ale ze wszystkim, pompa, hydrofor, kręgi itd. U ciebie 400zł.

Co to za studniarze?że nie trafili wody od razu?

Ten teren można było dokładniej podlać mniejszymi zraszaczami i w większej ilości, ale biorąc pod uwagę wystawę słoneczną może być. Skwaru tu nie ma, bo na skwarze byłyby zapewne martwe pola.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:47, 14 lut 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wklejam najpierw nowy artykuł, który wysmarowałam wczoraj z Kreską razem Ona chrapała, ja pisała

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/500-romantyczna-lawka-w-zacisznym-zakatku

Zapraszam do komentowania, szczególnie nowych bywalców Ogrodowiska, żeby wiedzieli że jest też strona główna, a ja będę wiedziała, że nie piszę tego sobie a muzom. A więc komentujcie, szczególnie Ci, którym ostatnio pomagam

Danuś ja właśnie mam temat na tapecie, ławka w planach, wprawdzie już plan tego miejsca zrobiony ale wciskam dodatkowo derenia kousa w nową rabatkę przy ławce. Jeszcze raz dziękuje za inspirację

Gardenarium napisał(a)
Stipa strasznie mnie rozbawiła jako fryzura. Wiało wtedy strasznie, mało głowy nie urwało, co widać. Jak tylko wychyliłam głowę znad samochodu, to włosy stanęły dęba.

Ja najpierw pomyślałam, że przez okno wyglądałaś jadąc autem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:41, 14 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wklejam najpierw nowy artykuł, który wysmarowałam wczoraj z Kreską razem Ona chrapała, ja pisała

Zapraszam do komentowania, szczególnie nowych bywalców Ogrodowiska, żeby wiedzieli że jest też strona główna, a ja będę wiedziała, że nie piszę tego sobie a muzom. A więc komentujcie, szczególnie Ci, którym ostatnio pomagam

Danusiu nigdy nie piszesz "sobie a muzom". Jesteś źródłem inspiracji dla nas wszystkich. Artykuł o ławeczce bardzo pomocny, mam już z tyłu głowy gdzie ją umieścić na przyszłych rabatach.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:39, 14 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję za kolejne wpisy "pieskowe", jeśli choć jeden pies znajdzie dzięki temu nowy dom, to będę szczęśliwa. A wiem, że chyba znajdzie bo Rosa pisała Na FB też wkleiłam link do schroniska, może to im pomoże.

A teraz kochani odpowiadam, będę formowała kurę, to serduszko z wystawy, zaciekawiło mnie, ale takiej formy nie mam. Mam kurę i zmierzam jej użyć

Nie pojechałam, stchórzyłam. Ja bym pół schroniska wzięła, wiem jaka jestem. Jako dziecko wszystkie staruszki spod kościoła do domu bym przyprowadziła .
Pojechała córka z menem. Suczka nie zwracała nawet na nich uwagi. Nie reagowała na przywoływania, ciągnęła na spacerze. Jest dominująca a w domu jest już suczka. Szukają dalej .

A kiedy przyjdzie czas na formowanie pieska?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:22, 14 lut 2017

Do góry
Stipa strasznie mnie rozbawiła jako fryzura. Wiało wtedy strasznie, mało głowy nie urwało, co widać. Jak tylko wychyliłam głowę znad samochodu, to włosy stanęły dęba.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:21, 14 lut 2017

Do góry
Dziękuję za kolejne wpisy "pieskowe", jeśli choć jeden pies znajdzie dzięki temu nowy dom, to będę szczęśliwa. A wiem, że chyba znajdzie bo Rosa pisała Na FB też wkleiłam link do schroniska, może to im pomoże.

A teraz kochani odpowiadam, będę formowała kurę, to serduszko z wystawy, zaciekawiło mnie, ale takiej formy nie mam. Mam kurę i zmierzam jej użyć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:20, 14 lut 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:35, 14 lut 2017

Do góry
Nadmieniam,że awatar pochodzi z zeszłego roku Teraz nie narażam się na takie doznania Ale znalazłam go i pomyślałam żeby zmienić. Niebawem wiosna będzie i zamienię na jakiś cieplejszy Jesień odeszła w niepamięć.

A dla Was serducho Walentynka

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:59, 13 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sprawić, że gleba zostanie rozluźniona, wzbogacić kompostem, wiercić dziury pod rośliny i sypać kompost. Co prawda korzenie wrosną błyskawicznie, ale to zawsze coś.

Bardzo dziękuję Danusiu będę wiercić dziury, dodam granulowanego obornika (kompostu nie mam) i dobrej ziemi.
Mam jeszcze pytanie czy jest sens na jednej rabacie sadzić kilka różnych roślin okrywowych np. bluszcz i trzmielinę. Można by w ten sposób rabatę trochę urozmaicić, ale czy nie będzie trudniejsza w utrzymaniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies