Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

frezja 18:49, 14 lut 2017

Danusiu, awatar bardzo zabawny
alinak 18:59, 14 lut 2017

Z sterylizacją to święta prawda.W jesieni pożegnaliśmy Zarę ,pare lat temu miała operację na ropomacicze. Nie dopuszczaliśmy jej a też nie wysterylizowaliśmy i zachorowała . ledwo ją zratowali w klinice.
Wprawdzie żyła jeszcze 3 lata,ale lekarze mówili ,że ma dużo szczęścia.
Też mam młodą sukę ...nie wiem jak ogród to zniesie, aż cierpnę,bo przynosi mi co dzień na wycieraczkę po gałązce bukszpanu,jednak skradła nasze serca od pierwszego dnia .
Rosa 19:01, 14 lut 2017

Gardenarium napisał(a)
Rosa, ona nie była dla Was. O nie.
Moja już uformowana, słucha się, czy o fryz chodzi?

Pewnie inna jest nam przeznaczona i na nas czeka, gdzieś tam .....

Chodziło mi o towarzystwo dla kury . Ktoś musi tego ptactwa pilnować, więc czemu nie pies? A szablon .... masz go w rękach i oku, nie jest Ci potrzebny.
Rosa 19:19, 14 lut 2017

alinak napisał(a)
Z sterylizacją to święta prawda.W jesieni pożegnaliśmy Zarę ,pare lat temu miała operację na ropomacicze. Nie dopuszczaliśmy jej a też nie wysterylizowaliśmy i zachorowała . ledwo ją zratowali w klinice.
Wprawdzie żyła jeszcze 3 lata,ale lekarze mówili ,że ma dużo szczęścia.
Też mam młodą sukę ...nie wiem jak ogród to zniesie, aż cierpnę,bo przynosi mi co dzień na wycieraczkę po gałązce bukszpanu,jednak skradła nasze serca od pierwszego dnia .

No właśnie, weterynarze są podzieleni co do skuteczności sterylizacji. Po rozmowie ze starszym doświadczonym weterynarzem, swojej suni nie wysterylizowałam.
Powiedział mi tak: to nie reguła, ze suczka będzie miała ropomacicze albo guzy, kobiety też nie mają dzieci i nie ma to wpływu na ich zdrowie. To samo z psami.
Moja sunia nie miała szczeniąt, nie ma ciąż urojonych. Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę prawie zerowe. Może stąd ta decyzja?
Madzenka 22:15, 14 lut 2017

Szczęście emanuje z tego wątku miło się czyta
Gardenarium 22:38, 14 lut 2017

Bardzo mi miło. Dziś zatoki lepiej i zaczęłam rehabilitację kolana, więc będzie dobrze. Musi być

Kreseczka odsypia. Teraz uwierzyła w szczęście. Już tak nie chodzi za mną w obawie, że zniknę.

Instagram Ogrodowiska
Iwk4 01:44, 15 lut 2017

Danusiu, cieszę się z Tobą twoim szczęściem. Czytałam od soboty, co u Ciebie się dzieje i wszystko o Kresce wiem. Nie zdążyłam się wpisać, bo w tym samym czasie moja sunia dała mi w urodzinowym prezencie 4 szczeniaczki. Słodkie. Biegam na zmianę z synkiem siedzieć przy suni i maluchach. Mają już dwa dni.
O ławeczce poczytałam. Super, że podałaś zestawienie różane.
Gardenarium 07:59, 15 lut 2017

Publikacja w Magnolii, na ostatnim zdjęciu wystąpił Grzesio.

Instagram Ogrodowiska
miskka 08:11, 15 lut 2017

No proszę - i Grzesio i Danusia
Pozdrowionka przesyłam!
Gardenarium 08:14, 15 lut 2017

A skrzynie warzywniki buduje Witek

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies