Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:06, 30 mar 2020

Do góry
Lawendę mam od 2012
Udało mi się znaleźć
2017

2018

2019

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:04, 30 mar 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Bilans na dziś:
- przesadzone z pojałowcowej 3 derenie Ellegantissima - posadziliśmy je wokół kruszyn, będą dla nich ładnym tłem rozjaśniającym dodatkowo ten zakątek. A na pojałowcowej zastąpię je Ivory Halo.
- przesadzona na środkową magnolia
- przesadzone dwie tuje brabant i przesadzona pęcherznica - to na rabacie pod żywopłotem sąsiadki, dodatkowo wysypaliśmy tę część zrębkami po akacjach i lilakach, nabiera powoli wyglądu . Została nam do wkopania jedna kratka na pnącza .

Jeju jak dużo jak na tak zimny dzień!!!
Brawo!
Sezon 2017 u Hanusi 11:00, 30 mar 2020

Do góry
Dziękuję za odwiedziny, Miłe to bardzo.
Pogody odpowiedniej do pragnień życzę.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:52, 30 mar 2020

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
Asiu to przetacznik ja go mam, ale piękny był na początku potem mi go jakaś choroba strasznie zniszczyła, nie wiem co w tym roku z niego będzie..

gdybym jednak drugi raz sadziła go to nie na skarpę moją bo strasznie tam wydziwiał, kładł się itd

Weronika u mnie on rośnie w donicy na tarasie.
To jest to coś, co puściło już zielone na ostatnich fotkach

Ogród z wilkiem zamkn. 10:49, 30 mar 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

O matusiu jaki piękny!
Przyłączam się do życzeń powrotu do zdrowia
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:40, 30 mar 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Dorotko, dużo kwiecia u Ciebie. Jak zwykle ładne dekoracje.
Dziękuję Ewo, mam dobrą sąsiadkę. Była u producenta po kwiaty i spytała czy mi kupić. Chętnie skorzystałam z jej uprzejmości.

Życie w wiejskim ogrodzie 10:36, 30 mar 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Witaj Przemku,

pięknie u Ciebie! Podglądam i zaglądam

Pozdrawiam,
Karolina

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:35, 30 mar 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie kwitnący już ogród Dorotko
Ta srtona najbardziej ukwiecona, więc ją pokazuję. Cieszy mnie każda kwitnąca roślinka.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:06, 30 mar 2020

Do góry
Witam forumowiczów!
Mam problem. W zeszłym roku założony był trawnik. Trawa dsv 220 lub 230. "Trawnik" wygląda ogólnie tragicznie.
Trawa w paru miejscach, których jest mało wygląda dobrze ale są chwasty. Miejscami jej brakuje. W większości jest bardzo krótka tak jakby nie zdążyła wyrosnąć.
Teraz b moje pytanie.
Co z tym zrobić. Czy mogę zrobić wertykulację dosiać trawę i nawozić a chwasty spryskać środkiem na dwuliścienne. Czy wystarczy wygrabić pousuwać ręcznie chwasty nawozic i dosiać trawę?
Jak to ruszyć bo nie mam zielonego pojęcia.
Proszę o pomoc.

Sezon 2017 u Hanusi 09:58, 30 mar 2020

Do góry
Dziękuję, Irenko. Robię dobrą minę do złej gry, bo jak inaczej żyć? Myślenie o tym co będzie, to gotowa nerwica. Nie myślę więc, w domu szkÓłka zdalna, to staram się nie przeszkadzać. Trochę czytam, ale już się nie chce i tego. Roboty szydełkowe leżą, ale i do nich serca nie mam. Łażę jak ta ćma, bo słońca niewiele w moim północnym mieszkaniu. Słoneczko potrzebne do wygrzania. Witaminy łykam w tabletkach i warzywach, ale to nie to samo, co pobyt w plenerze.

Umysł ćwiczę tymi rymowankami, nieudolne one, ale przynajmniej czas zajmują i myśli.
W wyobraźni już 20 razy ogród przetasowałam, z lewo na prawo, i w poprzek, ale jak trafię do ogrodu, to pewnie tylko za porządek znów się zabiorę, bo na rewolucje czasu zabraknie.

Rozumiem Twego nerwa na połamane martagony, też bym się denerwowała, ale skoro już te futrzaki są, to im wiele się wybacza.

Miłego tygodnia życzę. Do środy u mnie kiepsko. A potem... zobaczymy.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:53, 30 mar 2020

Do góry
Tak za oknem
Dębowe zakątki 09:47, 30 mar 2020

Do góry
Irenko ja dalie zawsze wykopywałam i w piwnicy.
Nawet jak mieszkałam w bloku.To woziłam i tam trzymałam.Trochę podsychały.Ale miłość do tych roślin spora to i dawałam radę z przewózkami.
Tearz już 2 lata zanoszę do sąsiada do piwniczki takiej ziemnej.
Już mam lżej nie muszę wozić 20 km.Tutaj jeszcze nie mam piwnicy.A garaż za zimny.
W planach taka ziemna piwniczka jest.Może na drugi rok nam się uda.
Dzisiaj mam zimowe widoczki.Wczoraj piękna wiosna .a dziś zima.
Kwiaty jagody kamczackiej pod śniegiem.

Czosnek niedźwiedzi też

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:18, 30 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Aaaaaa
Reszta również cudna, ale to mnie urzekło .
U mnie świdośliwa jeszcze w pąkach, takie leciutko rozwinięte listki mam na klonie ginnala i na kalinie Spring Red.
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:10, 30 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Najdalej posunięta piwonia i kwitnący rozmarynek

Niemal identyczna faza rozwoju roślin w naszym ogrodzie, tylko kocimiętka u mnie jeszcze chyba nie w pąkach.
Rudbekie są wytrzymałe, odmianowe ciut później ruszają, bo te zwykłe, to cały czas zielone.
Pudrowa kompozycja i mnie zachwyca
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:09, 30 mar 2020

Do góry
Dzisiaj dostałam od koleżanki maseczkę zakupową

Śniegiem na szczęście chyba tylko postraszyło
Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:00, 30 mar 2020

Do góry
Witam,
Mam problem z trawnikiem najprawdopodobniej spalony od nawozu. Wykonałem wertykulacje jakieś 2 tyg temu, po tym zabiegu wysypałem nawóz agrecol. Po około tygodniu moja trawa wygląda jak na zdjęciach. Co robić? Może jeszcze raz wykonać wertykulacje i posiać trawę? Proszę o pomoc.

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:52, 30 mar 2020

Do góry
Tez moge ogladac godzinami bawiace sie psy Szczegolnie teraz, jak poziom treningu Eddiego osiagnal taki poziom, ze moge go bez problemu w czasie zabawy z takiej grupy psow zawolac i przychodzi od razu, bez ociagania Wie, ze i tak zaraz mu pozwole tam wrocic Bardzo sie uspokoil przez ostatnie tygodnie, w domu tylko spi, bardziej sie slucha i wogole aniolek sie zrobil.Takie mialam obawy przed posiadaniem psa (mialam cale zycie, ale ostatnie lata byly tylko koty)- ze wzgledu na energie jaka trzeba wlozyc w jego wychowanie, a teraz jestem szczesliwa, ze sie zdecydowalismy. Eddie odwdziecza sie kazdego dnia, daje nam tyle milosci i radosci, doprowadza nas co chwile do smiechu Ostatnio zaczelismy z nim tropienie poza ogrodem- bo w ogrodu robilismy to od poczatku i w sumie juz sie w nim nudzil-znajdowal rzeczy wszedzie, nawet jak byly ukryte w domu dla dzieci czy na drzewie i to w pare sekund, wiec czas bylo rozszerzyc pole dzialania. Od dwoch tygodni robimy Mantrailing i tropienie rzeczy na ulicach i lakach.I Eddie daje rade pokonac juz 4 zakrety i 3 skrzyzowania(w koncu to 3 rozne mozliwosci, a on wybiera te wlasciwa). Ostatnio szlam na smyczy z futrem krolika, na ktorym byl sztuczny zapach sarny i jeden z sasiadow zapytal, co to za psa mam na smyczy No ale jak wytlumaczylam co robimy z psem to juz tak dziwnie na mnie nie patrzyl Eddie znajduje mnie juz nawet jak pokonalam juz kilometr odleglosci. Jak bedziemy trenowac dalej, to odleglosci beda coraz wieksze. Ale i tak jak na swoj wiek duzo osiagnal.

Uwielbiam tawulki i wiosna i jesienia.

Moze ktos wie, co dolega milorzebowi?

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:51, 30 mar 2020

Do góry
agata19762 napisał(a)
Widzę, że magnolie zaczynają pokaz
Niewiniątka odpoczywają. U mnie dwa kocie futra psocą.
Mój jedenastoletni pies nigdy nic nie podarł pazurami, nie zgryzl też niczego. Nie jest też ogrodowym szkodnikiem
W ogrodzie towarzyszy mi w pracach od zawsze. leży w pobliżu
Pozdrawiam

Musialam dwa razy patrzec, gdzie a kot a gdzie pies. Moj Baks tak sypial z rottweilerem. Nasze zwierzeta zawsze ze soba spaly- uwielbialam na to patrzec.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:25, 30 mar 2020

Do góry
ana_art napisał(a)

I lawenda ci odbije po takim przycieciu? Bo kiedys tez tak ostro przycielam i niestety nic nie odbilo.

Piekne krokusy!
Pod bosymi stopami 07:38, 30 mar 2020

Do góry
cisy masz zachwycające

Aniu, a nie pociągnęłabyś dalej tych brzózek? Tak żeby ścieżka szła przez środek rabaty, a nie pomiędzy dwoma rabatami?

Jeżeli na tym placyku, który się wcina w rabatę mają ciągle stać samochody, to zasłoniłabym go żywopłotem.

Przed brzózkami dałabym jeszcze jakieś drzewka. graby są zbyt masywne - coś mniejszego, delikatniejszego by mi tu pasowało. Jarząbki?

Co planowałaś pod brzozami?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies