Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Rododendronowy ogród II. 20:54, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, wczoraj przez cały dzień oglądałam relacje ze spotkania na twoim wątku. Tam i spowrotem wertowałam stronki, analizowałam, kto jest kto, bo niestety wszystkich nie rozpoznałam, pozachwycałam się ogrodem w każdym wydaniu. Pogoda wam humorów nie popsuła, pięknie wszystko wyszło. Pozdrawiam cię. Buziaki

Podpisane grupowe zdjecie jest u Ren 133.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 20:51, 25 maj 2015

Do góry
Bogdziu, wczoraj przez cały dzień oglądałam relacje ze spotkania na twoim wątku. Tam i spowrotem wertowałam stronki, analizowałam, kto jest kto, bo niestety wszystkich nie rozpoznałam, pozachwycałam się ogrodem w każdym wydaniu. Pogoda wam humorów nie popsuła, pięknie wszystko wyszło. Pozdrawiam cię. Buziaki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:44, 25 maj 2015

Do góry
Sylwia, przyszłam się przywitać. Dziękuję za odwiedziny u mnie.
Przeczytałam twój wątek, dużo się tu dzieje, masz sporo energii, aż nie do pojęcia. Przeczytałam też twój opis: dusza artysty ... i faktycznie ogród pasuje do ciebie. Pełen pasji, pomysłów. Gratuluję wytrwałości i życzę sił na dalsze realizacje
Napisałaś, że nasze ogrody się różnią, faktycznie, mój odzwierciedla umysł ścisły z nutką romantyczności. Tak mi się wydaje
Pozdrawiam
Miejsko & sielsko 20:14, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha Ciekawe w czym
Przecież Sebek był i za młody i za stary.
Wzdycham ... do wszystkich ... grabów. Sebku, nie gniewaj się, ale M zazdrosny

lepiej nie dawać eM do czytania naszych ogrodowych pogaduszek

Miejsko & sielsko 20:09, 25 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Akurat, pies nam mocno przeszkadzał…

Ha, ha Ciekawe w czym
Przecież Sebek był i za młody i za stary.
Wzdycham ... do wszystkich ... grabów. Sebku, nie gniewaj się, ale M zazdrosny
Ogródek Iwony 17:57, 25 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też jestem za bluszczem Kup porządne, dobrze rozrośnięte sadzonki ( u mnie takie są po 9zł.) i zobaczysz jak w ciągu dwóch, trzech lat zarośnie. Pamiętasz jak pokazywałam mój bluszcz z tamtego i tego roku?

Polinko, pamiętam. I ty chyba pomagałaś mu rozciągniętym drucikiem. Albo tak robiła Danusia w bukszpanowym.
Ogródek Iwony 16:36, 25 maj 2015

Do góry
Mad, dzięki za wizualizację. Ostatnia fotka - podoba mi się klon. Jaki to ?
Ogródek Iwony 15:08, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mad, możesz to pismem obrazkowym u mnie zobrazować? Właśnie ten problem mam i muszę zastąpić winobluszcz bluszczem zaraz przy wejściu na posesję.

Ja mam jakioś tak. Dawno temu robione i nie pamiętam dokładnie, a nic nie widac pod buszem bluszczowym.

Posadziłam taki najzwyklejszy bluszcz - on najszybciej rośnie.

Ogródek Iwony 14:49, 25 maj 2015

Do góry
Na chwilkę idę do ogrodu pogadać sobie z zielskiem
Ogródek Iwony 14:47, 25 maj 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Dobrze, że szarości są teraz w modzie. Jak dojdzie jeszcze jedno przęsło będzie super. Rabata jest cudna a betonową ścianę można wykorzystać i zamontować lustro

Aniu, póki nie było łuku, też o lustrze myślałam Właśnie na przeciw buka fajnie mogło by to wyglądać
Ogródek Iwony 14:46, 25 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

O to coś w ten deseń jak u mnie
jeszcze sąsiad szmatę rozwiesił za płotem

No widzisz, więc nie mam się co zachwycać, tylko jakoś problem zacząć rozwiązywać
Mad pisze o bluszczu. Chyba dobry pomysł, tylko jak zacząć go prowadzić? I czy jest jakiś, co szybko rośnie, czy bluszcz to bluszcz i wszystko jedno, co posadzę? Bo jakiś w ogrodzie już mam, tylko chyba wolno rośnie. Jak jest jakiś szybszy w temacie rośnięcia, to może warto poszukać ?
Ogródek Iwony 14:43, 25 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Wg. mnie ta strona wygląda lepiej niż te niby cegiełki i inne temu podobne po drugiej stronie. Tylko ta góra trochę nie teges...
Ja na murze z jednej strony działki zrobiłam takie drewniane sztachetki na łaczeniach płyt i 3 czy 4 w pionie. Bluszcz się tego pięknie łapał i w kilka lat zasłonił cały mur.

Mad, możesz to pismem obrazkowym u mnie zobrazować? Właśnie ten problem mam i muszę zastąpić winobluszcz bluszczem zaraz przy wejściu na posesję.
Ogródek Iwony 14:40, 25 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Gospodyni kolejne zmiany szykuje, że na forum nieobecna?
Patrząc na te fotki powyżej, stwierdzam, że już jesienią będzie na rabatach busz

Beatko, ty dziś szybciej skończyłaś? Musiałam dziś zostać chwilkę, a potem sąsiadka zaprosiła mnie na kawkę. Debatowałyśmy o opuchlakach, bo chyba mamy ten sam problem. Ona twierdzi, ze one przyjechały z opałem z tartaku. Czy to możliwe ?
Za chwilę idę do ogrodu pogadać z zielskiem.
Potem muszę zwymiarować pewne części w ogrodzie, bo zmiany szykuje mój mąż, zaczął naciskać na mnie, a ja jeszcze nie mam gotowego planu. Dobrze, że zaakceptował chociaż kompostowniki Danusi:
https://www.pinterest.com/pin/529876712384701513/
i takie wykończenie przy drzewach:
https://www.pinterest.com/pin/529876712381998893/
potem napiszę, w czym mam problem i skonsultuję
Ogródek Iwony 14:35, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, już nie

O to coś w ten deseń jak u mnie

jeszcze sąsiad szmatę rozwiesił za płotem
zaraz zdjęcie usunę żeby nie śmiecić
Ogródek Iwony 14:34, 25 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, już nie

Wstawiam robocze zdjęcie, tu widać, ze ja mam lewą, brzydszą stronę, którą będzie trzeba zasłonić. Czym? Nie wiem?

Wg. mnie ta strona wygląda lepiej niż te niby cegiełki i inne temu podobne po drugiej stronie. Tylko ta góra trochę nie teges...
Ja na murze z jednej strony działki zrobiłam takie drewniane sztachetki na łaczeniach płyt i 3 czy 4 w pionie. Bluszcz się tego pięknie łapał i w kilka lat zasłonił cały mur.
Ogródek Iwony 14:32, 25 maj 2015

Do góry
makkasia napisał(a)

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata

Kasiu, potem zrobię fotki z gotowym, może mnie pocieszycie. W każdym razie dziś potrzebowałam zajrzeć do sąsiada przez płot i musiałam stanąć na palcach
To on też tak będzie zaglądać na palcach? I dwóch Zbyszków piwka przez płot, by żony nie widziały już nie wypije, hi, hi
Ogródek Iwony 14:29, 25 maj 2015

Do góry
Pola napisał(a)
Zmiany cudne, a płotu zazdroszczę ....będzie piękne tło dla roślin ....

Za podobywanie zmian dziękuję.
Za zazdrość płotu nie, mogłabym oddać, ale on sąsiada, hi, hi
Ciekawa jestem, czy drewniany kosztowałby mniej?
Ogródek Iwony 14:27, 25 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)

Ale ładne te skarpety z trzmieliny fajny kontrast dla drzewka tworzą. I te trawy takie okazałe - pięknie u Ciebie Iwona - takie zadbane wszystko. A płot rzeczywiście daje ciekawe tło.

Asiu, nie oszukujmy się. W deszczu wszystko rośnie. Zielsko pierwsze
Tam zdążyłam wypielić w sobotę. Dziś będę pracować na przodzie domu. Tam też zielsko i kanciki trzeba zrobić. Dziecko już najedzone, to zaraz idę do ogrodu
Ogródek Iwony 14:25, 25 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Twoje metamorfozy dodają skrzydeł
doniczki ciekawie obsadzone, dodatkowo lampioniki dodają uroku
płot betonowy Twojego sąsiada to chociaż taki minimalistyczny, może być dobrym tłem dla rośli, mój sąsiad wywalił taki ozdobny z ażurowym wykończeniem, a moje tujki ciś nie wyrabiają żeby go w końcu zakryć

Ewa, napiszę tylko, że u mnie podobnie hi, hi
Za metamorfozę dzięki
Ogródek Iwony 14:24, 25 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)
Płot faktycznie żle nie wygląda, powiedziałabym nawet, że wygląda dobrze! Szarość daje ładne tło i taką czystość formy.
Chyba spadł Ci kamień z serca?
Cieszę się, że to dobrze wyszło, bo wiem jak ja bym się martwiła.
Ogród wygląda pięknie, donice również.
Pozdrawiam .

Reniu, o płocie już nie będę pisać, cieszę się, że metamorfoza się podoba.
Co do donic, proszę o podpowiedź, co do różowej donicy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies