Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 14:43, 25 maj 2015

MAD napisał(a)

Wg. mnie ta strona wygląda lepiej niż te niby cegiełki i inne temu podobne po drugiej stronie. Tylko ta góra trochę nie teges...
Ja na murze z jednej strony działki zrobiłam takie drewniane sztachetki na łaczeniach płyt i 3 czy 4 w pionie. Bluszcz się tego pięknie łapał i w kilka lat zasłonił cały mur.

Mad, możesz to pismem obrazkowym u mnie zobrazować? Właśnie ten problem mam i muszę zastąpić winobluszcz bluszczem zaraz przy wejściu na posesję.
Iwk4 14:46, 25 maj 2015

Kuba napisał(a)

O to coś w ten deseń jak u mnie
jeszcze sąsiad szmatę rozwiesił za płotem

No widzisz, więc nie mam się co zachwycać, tylko jakoś problem zacząć rozwiązywać
Mad pisze o bluszczu. Chyba dobry pomysł, tylko jak zacząć go prowadzić? I czy jest jakiś, co szybko rośnie, czy bluszcz to bluszcz i wszystko jedno, co posadzę? Bo jakiś w ogrodzie już mam, tylko chyba wolno rośnie. Jak jest jakiś szybszy w temacie rośnięcia, to może warto poszukać ?
Iwk4 14:47, 25 maj 2015

Anusia napisał(a)
Dobrze, że szarości są teraz w modzie. Jak dojdzie jeszcze jedno przęsło będzie super. Rabata jest cudna a betonową ścianę można wykorzystać i zamontować lustro

Aniu, póki nie było łuku, też o lustrze myślałam Właśnie na przeciw buka fajnie mogło by to wyglądać
Iwk4 14:49, 25 maj 2015

Na chwilkę idę do ogrodu pogadać sobie z zielskiem
polinka 15:01, 25 maj 2015

Też jestem za bluszczem Kup porządne, dobrze rozrośnięte sadzonki ( u mnie takie są po 9zł.) i zobaczysz jak w ciągu dwóch, trzech lat zarośnie. Pamiętasz jak pokazywałam mój bluszcz z tamtego i tego roku?
MAD 15:08, 25 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Mad, możesz to pismem obrazkowym u mnie zobrazować? Właśnie ten problem mam i muszę zastąpić winobluszcz bluszczem zaraz przy wejściu na posesję.

Ja mam jakioś tak. Dawno temu robione i nie pamiętam dokładnie, a nic nie widac pod buszem bluszczowym.

Posadziłam taki najzwyklejszy bluszcz - on najszybciej rośnie.

Iwk4 16:36, 25 maj 2015

Mad, dzięki za wizualizację. Ostatnia fotka - podoba mi się klon. Jaki to ?
Iwk4 17:57, 25 maj 2015

polinka napisał(a)
Też jestem za bluszczem Kup porządne, dobrze rozrośnięte sadzonki ( u mnie takie są po 9zł.) i zobaczysz jak w ciągu dwóch, trzech lat zarośnie. Pamiętasz jak pokazywałam mój bluszcz z tamtego i tego roku?

Polinko, pamiętam. I ty chyba pomagałaś mu rozciągniętym drucikiem. Albo tak robiła Danusia w bukszpanowym.
sylwia_slomc... 17:57, 25 maj 2015

Witaj, przepięknie w Twoim ogrodzie nie do wiary, że to ten sam co rok temu.
Ciężka praca się opłaciła, a sąsiedzi jak się nie znają to niech cicho siedzą, ze mnie też moi się podśmiechują, ale się im podoba, a u Toich zwyczajna zazdrość przemawia. Będę zaglądać i zapraszam, do mnie. Inny styl, ale może Ci się spodoba.
Ala106 20:14, 25 maj 2015

Iwonko, ja Ci powiem idź w ten bluszcz, płot zarośnięte i będzie zielony ekran.
A co z tymi donicami? Nie podoba Ci się kolor, czy chciałabyś coś dosadzić, czy zmiana zupełna, czyli inne roślinki?