Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 14:16, 25 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Jestem, nadrobiłam. Płot nie taki straszny, widać piękne rośliny, a zasłoni nieład u sąsiada

Ot, i tego będę się trzymać
Iwk4 14:21, 25 maj 2015

makkasia napisał(a)

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata

Kasiu, już nie

Wstawiam robocze zdjęcie, tu widać, ze ja mam lewą, brzydszą stronę, którą będzie trzeba zasłonić. Czym? Nie wiem? Jak długo będzie trzeba czekać na efekt? Długo. Wieczorem zrobię lepsze zdjęcia. Teraz na tyłach pracuje mój fachowiec, nie chcę, by poczuł się źle, odbierze mnie jako paparazzi
Iwk4 14:24, 25 maj 2015

Ala106 napisał(a)
Płot faktycznie żle nie wygląda, powiedziałabym nawet, że wygląda dobrze! Szarość daje ładne tło i taką czystość formy.
Chyba spadł Ci kamień z serca?
Cieszę się, że to dobrze wyszło, bo wiem jak ja bym się martwiła.
Ogród wygląda pięknie, donice również.
Pozdrawiam .

Reniu, o płocie już nie będę pisać, cieszę się, że metamorfoza się podoba.
Co do donic, proszę o podpowiedź, co do różowej donicy
Iwk4 14:25, 25 maj 2015

Kuba napisał(a)
Twoje metamorfozy dodają skrzydeł
doniczki ciekawie obsadzone, dodatkowo lampioniki dodają uroku
płot betonowy Twojego sąsiada to chociaż taki minimalistyczny, może być dobrym tłem dla rośli, mój sąsiad wywalił taki ozdobny z ażurowym wykończeniem, a moje tujki ciś nie wyrabiają żeby go w końcu zakryć

Ewa, napiszę tylko, że u mnie podobnie hi, hi
Za metamorfozę dzięki
Iwk4 14:27, 25 maj 2015

Asiuniaa napisał(a)

Ale ładne te skarpety z trzmieliny fajny kontrast dla drzewka tworzą. I te trawy takie okazałe - pięknie u Ciebie Iwona - takie zadbane wszystko. A płot rzeczywiście daje ciekawe tło.

Asiu, nie oszukujmy się. W deszczu wszystko rośnie. Zielsko pierwsze
Tam zdążyłam wypielić w sobotę. Dziś będę pracować na przodzie domu. Tam też zielsko i kanciki trzeba zrobić. Dziecko już najedzone, to zaraz idę do ogrodu
Iwk4 14:29, 25 maj 2015

Pola napisał(a)
Zmiany cudne, a płotu zazdroszczę ....będzie piękne tło dla roślin ....

Za podobywanie zmian dziękuję.
Za zazdrość płotu nie, mogłabym oddać, ale on sąsiada, hi, hi
Ciekawa jestem, czy drewniany kosztowałby mniej?
Iwk4 14:32, 25 maj 2015

makkasia napisał(a)

Płot na szczęście jest pełny bez otworów imitujących jakąś kratkę i bardzo dobrze się wpasował w geometryczne rabaty.
metamorfoza wymiata

Kasiu, potem zrobię fotki z gotowym, może mnie pocieszycie. W każdym razie dziś potrzebowałam zajrzeć do sąsiada przez płot i musiałam stanąć na palcach
To on też tak będzie zaglądać na palcach? I dwóch Zbyszków piwka przez płot, by żony nie widziały już nie wypije, hi, hi
MAD 14:34, 25 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, już nie

Wstawiam robocze zdjęcie, tu widać, ze ja mam lewą, brzydszą stronę, którą będzie trzeba zasłonić. Czym? Nie wiem?

Wg. mnie ta strona wygląda lepiej niż te niby cegiełki i inne temu podobne po drugiej stronie. Tylko ta góra trochę nie teges...
Ja na murze z jednej strony działki zrobiłam takie drewniane sztachetki na łaczeniach płyt i 3 czy 4 w pionie. Bluszcz się tego pięknie łapał i w kilka lat zasłonił cały mur.
Kuba 14:35, 25 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, już nie

O to coś w ten deseń jak u mnie

jeszcze sąsiad szmatę rozwiesił za płotem
zaraz zdjęcie usunę żeby nie śmiecić
Iwk4 14:40, 25 maj 2015

szemusia napisał(a)
Gospodyni kolejne zmiany szykuje, że na forum nieobecna?
Patrząc na te fotki powyżej, stwierdzam, że już jesienią będzie na rabatach busz

Beatko, ty dziś szybciej skończyłaś? Musiałam dziś zostać chwilkę, a potem sąsiadka zaprosiła mnie na kawkę. Debatowałyśmy o opuchlakach, bo chyba mamy ten sam problem. Ona twierdzi, ze one przyjechały z opałem z tartaku. Czy to możliwe ?
Za chwilę idę do ogrodu pogadać z zielskiem.
Potem muszę zwymiarować pewne części w ogrodzie, bo zmiany szykuje mój mąż, zaczął naciskać na mnie, a ja jeszcze nie mam gotowego planu. Dobrze, że zaakceptował chociaż kompostowniki Danusi:
https://www.pinterest.com/pin/529876712384701513/
i takie wykończenie przy drzewach:
https://www.pinterest.com/pin/529876712381998893/
potem napiszę, w czym mam problem i skonsultuję