Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród wśród pól i wiatrów 22:17, 31 sie 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Moja droga- kolor skrzyni rewelka!!Chyba o inną Ewelinę chodziło albo ja nic nie pamiętam Teraz musisz się go trzymac
Cięcie grabów - dobrze że ostre bo się odwdzięczą i równo będą rosnąć, dobrze zagęszczone od samego dołu. Ryneczek na tym spokojnym zielonym tle wygląda super, taka odrobina szaleństwa w ogrodzie
Trawnik ma super warunki - ciepło i woda - juz niedługo będziesz biegać z kosiarą i będzie ładnie zagęszczony do jesieni/zimy

Kolor skrzyni bardzo spoko I nie chodziło mi o Ewelinę, tylko o Edytę oczywiście (lindsay80) Ech, czasem zakręcona jestem!! Nowy trawnik, pomalutku, pomalutku.. ale ciągle muszę lać wodą, bo strasznie gorąco u nas. Od środy ma być chłodniej, oby!!

A na grabowo/brzozowej rabacie mam jakiś zmasowany atak nornic. Jak podlewałam dziś świeżo sadzone miskanty w brzozach, to w szoku byłam. Ziemia taka zorana, że normalnie się zapadałam. Zlałam wszystko wrotyczem, śmierdzi jak cholera. Do teraz mi ręce cuchną!! Zobaczmy co będzie, mam nadzieję, że się wredoty wyniosą!!
Czasem słońce czasem deszcz 16:38, 31 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
śliczne zdjęcia, tylko taka lekka nostalgia ogarnia na myśl o jesieni i trochę żal, że lato się już konczy...

nostalgia- też to czuję...
Czasem słońce czasem deszcz 15:58, 31 sie 2015

Do góry
śliczne zdjęcia, tylko taka lekka nostalgia ogarnia na myśl o jesieni i trochę żal, że lato się już konczy...
Tu ma być ogród :) 11:08, 31 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Edyta, miałaś rację Srebrnoszary Remmers jest piękny!!
Dzięki Kochana

Cieszę się, że Ty jesteś zadowolona - na wiosnę też sobie zrobię takie skrzynie.
Mój mąż był sceptycznie nastawiony do tego koloru, a teraz już zaplanował przemalowanie naszego brązowego domku narzędziowego Remmersem na szaro.
Tu ma być ogród :) 11:05, 31 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Edyta kobieta z klasą na pewno wytrzyma do rana na 10 centymetrach

Oj Asia przeceniłaś mnie - szpile były tylko na części oficjalnej, a na parkiecie to już butki na płaskiej podeszwie - wygoda przede wszystkim
Tu ma być ogród :) 11:03, 31 sie 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
jestem mniej więcej na bieżąco stożki pięknościowe, tfu, tfu

To dzisiaj balujesz? Mam nadzieję, że wzięłaś wygodne buty na zmianę

Pozdrawiam

Fajne były te stożki, więc zostały kupione, mimo, że nie sądziłam, że w tym roku ten zakup będzie mi dane zrealizować, raczej było to marzenie na przyszłość, a tak już sobie będą u mnie rosły

Koniec wakacji imprezowy - do tańców podobnie jak Ty preferuję balerinki
Tu ma być ogród :) 10:59, 31 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja mam limki w dwóch miejscach: w jednym są dosłownie na patelni od 10tej do 18tej a na drugiej rabacie jest lepiej bo tam mają półcień
Chodzi mi ostatnio po głowie aby posadzić tym pierwszym tulipanowca, który dałby cień ... ale tam nie ma za dużo miejsca, mogę odsunąć drzewo (idę z mierzyć) maksymalnie 2,30m od okapu. Co o tym myślisz?

Musiałabyś się Reniu rozejrzeć za odmianami, które nie rosną na olbrzymie drzewa np. Edward Gursztym albo Ardis.

Ja też będę na jesieni kupować tulipanowca, chciałabym Aureomarginatum o dwukolorowych liściach - będzie w narożniku działki, miałby zacieniać miejsce z hostami.
Tu ma być ogród :) 10:49, 31 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Już wiem wszystko, dziękuję
Udanych baletów!

I ja dziękuję za info o cisach na pniu.
Impreza się udała
Tu ma być ogród :) 09:30, 29 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na tym zdjęciu z 22.08 to one wcale tak źle nie wyglądają - moje dużo gorzej.
Ale Twoje chyba mają tam też trochę cienia, tak?
A u mnie właściwie od południa do wieczora to mają patelnię.

Ja mam limki w dwóch miejscach: w jednym są dosłownie na patelni od 10tej do 18tej a na drugiej rabacie jest lepiej bo tam mają półcień
Chodzi mi ostatnio po głowie aby posadzić tym pierwszym tulipanowca, który dałby cień ... ale tam nie ma za dużo miejsca, mogę odsunąć drzewo (idę z mierzyć) maksymalnie 2,30m od okapu. Co o tym myślisz?
Tu ma być ogród :) 09:12, 29 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Lecę zamówić tulipany , narcyzy kupiłam w Biedrze

Ja też narcyzów wczoraj dokupiłam - 5 opakowań Cheerfulness.
A Ty którą odmianę wzięłaś?
Miejsko & sielsko 21:07, 28 sie 2015

Do góry
no wreszcie Ewuś i nie rób tego więcej - co jakiś czas coś tam do nas napisz
Uściski mocne
Tu ma być ogród :) 21:02, 28 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Ja też kcem takie stożki, muszę je mieć
Uniżenie proszę o namiary na sprzedawcę i cenę- ale będę wdzięczna za tajną wiadomość żeby ludziska zaraz wszystkiego nke wykupili

Oki, będzie wiadomość w trybie tajnym
Tu ma być ogród :) 21:01, 28 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Zas robota ...widzialas moje przedplocie dlugo tam nic nie zaczne az budowa obok sie zakonczy

Powodzenia a z jakiej firmy masz farbe na plocie ?

No, już nie mogę na to miejsce patrzeć - koniecznie trzeba to zmienić!
My mamy tynk - Kabe.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:39, 28 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może chcą ukrócić wycieczki klientów indywidualnych....

Nie wiem
Tu ma być ogród :) 15:56, 28 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ufff odetchnęłam, jak napisałaś, że stożki jednak ok.
W przyszłym tygodniu musze się zabrać za przedpłocie, na razie jest tam ziemia i chwasty i po deszczu płot zaciapany, trzeba jak najszybciej rozsypać jakiś kamyk.

Zas robota ...widzialas moje przedplocie dlugo tam nic nie zaczne az budowa obok sie zakonczy

Powodzenia a z jakiej firmy masz farbe na plocie ?
Lawendowy zawrót głowy 14:10, 28 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

I bardzo dobrze, że zrobiłaś zdjęcia z balkonu, jak zobaczyłam ile wpisów do przeczytania, to byłam pewna, że pojawiło się coś extra - nie myliłam się!

Milena dziękuje za pozdrowienia i też pozdrawia, ja również

Ps. Z wyjazdami jesteśmy na półmetku.

Fajny miałas pomysł jak zawsze zreszta
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:53, 28 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tak.kurcze niemożliwe.oni małe bukszpany mieli pod zielona góra a duże pod Wrocławiem.

Może chcą ukrócić wycieczki klientów indywidualnych....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:32, 28 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A możesz napisać mi na prive, na jaką plantację dzwoniłaś, bo też po 15.09 chciałam się wybrać na zakupy buksów?

Poszło
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:26, 28 sie 2015

Do góry
polinka napisał(a)

To mamy problem! Dzwoniłam przed chwilą na plantację i najpierw okazało się, że pan, który w tamtym roku zajmował się buksami już się tym nie zajmuje. Dostałam namiary do obecnego właściciela, wypytałam czy to ta sama plantacja itd. i w odpowiedzi na pytanie o duże bukszpany dostałam odpowiedz, że zostało już bardzo mało bukszpanów a dużych to już prawie nie ma...

Idę do Marzenki, może Ona coś wie na ten temat...

A możesz napisać mi na prive, na jaką plantację dzwoniłaś, bo też po 15.09 chciałam się wybrać na zakupy buksów?
Tu ma być ogród :) 10:54, 28 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Rany ile tu nadrabiamia , piekne foteczki, wszystko cudnie, rosnie, ciski wyborne mial dostawe bo Twoje ladniejsze o niebo od poprzednich slicznie masz kofam Twoj plot ()

Ufff odetchnęłam, jak napisałaś, że stożki jednak ok.
W przyszłym tygodniu musze się zabrać za przedpłocie, na razie jest tam ziemia i chwasty i po deszczu płot zaciapany, trzeba jak najszybciej rozsypać jakiś kamyk.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies