Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 08:12, 31 sie 2015

hej Jolu

werbena piękna jest
trawniczek cudo
jezówki no cóż echhh
MirellaB 08:53, 31 sie 2015

Trawniczek pięknie się zieleni Ja nie wiem czy na drugiej części działki w tym roku damy radę jeszcze posadzić trawę, a tak bardzo bym chciała.

Wszystko masz tak pięknie równiutko posadzone-podoba mi się
nicol21 10:12, 31 sie 2015

Moja droga- kolor skrzyni rewelka!!Chyba o inną Ewelinę chodziło albo ja nic nie pamiętam Teraz musisz się go trzymac
Cięcie grabów - dobrze że ostre bo się odwdzięczą i równo będą rosnąć, dobrze zagęszczone od samego dołu. Ryneczek na tym spokojnym zielonym tle wygląda super, taka odrobina szaleństwa w ogrodzie
Trawnik ma super warunki - ciepło i woda - juz niedługo będziesz biegać z kosiarą i będzie ładnie zagęszczony do jesieni/zimy
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ren133 10:51, 31 sie 2015

jolka napisał(a)

Czy pamiętasz jaka to odmiana bergenii?
jolka 16:30, 31 sie 2015

Kawa napisał(a)
hej Jolu
werbena piękna jest trawniczek cudo jezówki no cóż echhh

Pomalutku, pomalutku ... jeszcze wciąż wiele szczeropola,
ale też coraz więcej zielonego. A to mnie cieszy

Kawa 20:55, 31 sie 2015

Jesteś a ta bergenia też twoja?jakbyś. Dzieliła to jestem chętna
jolka 22:07, 31 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Trawniczek pięknie się zieleni Ja nie wiem czy na drugiej części działki w tym roku damy radę jeszcze posadzić trawę, a tak bardzo bym chciała. Wszystko masz tak pięknie równiutko posadzone-podoba mi się

Mirelka, wszystkiego na raz nie da się zrobić. No chyba, że będzie piękna.. długa .. złota jesień, to może zdążysz z trawniczkiem Miło, że Ci się podoba, ja też lubię Twoje rabatki Jesienne klimaty rozplenicowo/rozchodnikowe - bomba

jolka 22:17, 31 sie 2015

nicol21 napisał(a)
Moja droga- kolor skrzyni rewelka!!Chyba o inną Ewelinę chodziło albo ja nic nie pamiętam Teraz musisz się go trzymac
Cięcie grabów - dobrze że ostre bo się odwdzięczą i równo będą rosnąć, dobrze zagęszczone od samego dołu. Ryneczek na tym spokojnym zielonym tle wygląda super, taka odrobina szaleństwa w ogrodzie
Trawnik ma super warunki - ciepło i woda - juz niedługo będziesz biegać z kosiarą i będzie ładnie zagęszczony do jesieni/zimy

Kolor skrzyni bardzo spoko I nie chodziło mi o Ewelinę, tylko o Edytę oczywiście (lindsay80) Ech, czasem zakręcona jestem!! Nowy trawnik, pomalutku, pomalutku.. ale ciągle muszę lać wodą, bo strasznie gorąco u nas. Od środy ma być chłodniej, oby!!

A na grabowo/brzozowej rabacie mam jakiś zmasowany atak nornic. Jak podlewałam dziś świeżo sadzone miskanty w brzozach, to w szoku byłam. Ziemia taka zorana, że normalnie się zapadałam. Zlałam wszystko wrotyczem, śmierdzi jak cholera. Do teraz mi ręce cuchną!! Zobaczmy co będzie, mam nadzieję, że się wredoty wyniosą!!
jolka 22:18, 31 sie 2015

ren133 napisał(a)
Czy pamiętasz jaka to odmiana bergenii?

Renia, szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Jeszcze poszukam, czy mi jakieś etykietki gdzieś nie zostały. Jakbym znalazła to CI napiszę
jolka 22:21, 31 sie 2015

Kawa napisał(a)
Jesteś a ta bergenia też twoja?jakbyś. Dzieliła to jestem chętna

Bergenia jak najbardziej moja Coś muszę podzielić, bo chcę zrobić symetryczne nasadzenia przed hortkami, czyli 8 bergenii po drugiej stronie schodów. Rosną tam teraz żurawki i wyglądają bez sensu. Jakbym miała nadwyżki - dam Ci znać