Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Typografia ogrodu 08:10, 27 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Obiecałam pokazac na co mieszałam taczke betonu - a właściwie mój drogi M cierpliwy na najbardziej "twórcze" pomysły.Troche zatem poszło na gwiazdę a trochę na nowe świeczniki.
pamiętacie poprzednie?

a teraz mam takie.... widzicie moja miarkę

Wow! Zaniemówiłem

Wszystkie mają dostać szklane klosze (wazony) i świece. Wytrzymałam tydzień - tyle schły. i nie wiem czy dłużej je robiłam czy wyciągałam... Rura pvc dała fajny efekt gładkiego betonu z niewielkimi otorami od powietrza - taką fakturę lubie najbardziej, z tektury wyjdą parchate, ze szkła jeszcze bardziej szkliste. największy chyba jest cięższy ode mnie...

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:04, 27 sie 2015

Do góry
admete napisał(a)
Ostatnie tchnienie polnego łubinu, chyba muszę go niestety wyciepać

Wg mnie pasuje tam Ale to jest Twój tron
Co z tym ogródeczkiem począć 08:00, 27 sie 2015

Do góry
Zakochałem się w donicach Cudne są

Kopciuszkowa jak zawsze best in show
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:27, 26 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zamilknij! Co zostało powiedziane w dżungli, na zawsze zostaje w dżungli Czy jakoś tak?... Muszę się dopytać na najbliższym plotkarskim meetingu jak to leciało

Nie wiem nie słyszałem. Plotkarski meeting
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:26, 26 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

A mi mieszkanie w 4 osoby ciasne się wydaje A tu caaaaała rodzina

Każdy ma swoje osobne mieszkanie z osobnym wejściem więc mi nie jest ciasno.
Dom ma ogólnie ok 360m2 więc mały nie jest
Jedyne mamy wspólne podwórko, a wiadomo jak to jest jak mieszka więcej ludzi, niby swoi ale mało kto robi cokolwiek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:16, 26 sie 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
Powiedz mi ile masz drzwi w odmu a powiem ci kim jesteś......

Czekam na werdykt wróżko Asiu Zgnieć mnie Albo połechtaj moją próżność
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:14, 26 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie można oko nacieszyć. Nie narzekaj na hortki, bo moje chociaż podlewane brązowieją, wolałabym mieć mniejsze kwiatostany, ale nie suche.
Napisz mi Sebek jakie odległości między małymi bukszpanami zrobić, żeby obwódkę było widać?...10 cm, czy więcej?, a może na tak zwaną cegiełkę posadzić?....nie musi być od razu widoczny efekt zamkniętej ściany.
Pozdrówka

U mnie te hortensje nie mają zbyt dużo światła to i ich nie przypala, na szczęście

Jak są małe bukszpany to możesz je posadzić w dwóch rzędach, naprzemiennie To chyba będzie najlepszy sposób A najważniejsze będzie regularne i mocne cięcie,by cały czas zagęszczały się od dołu A ścinki wsadzaj do ziemi, pomiędzy nie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:11, 26 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

To ty chyba facetów nie słyszałaś, jak nieraz zaczną opowiadać to gorzej niż baby na plotach ale ciiiiii zeby nie było, że sie wygadałem

Zamilknij! Co zostało powiedziane w dżungli, na zawsze zostaje w dżungli Czy jakoś tak?... Muszę się dopytać na najbliższym plotkarskim meetingu jak to leciało
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:09, 26 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Chłopcy się zaczęli na drzwi przegadywać, a myślałam, że to domena kobiet

My o drzwiach na szczęście gadamy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 26 sie 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Czyli Mikołajek jednak jest;P Seba ja się upraszam o jeżówki różowe i czytanie wiadomości prv dobrze..

a wianek z hortensji zaj... czyli cudowny nie żal było Ci ciachać takiej ilości kwiatów, chociaż.. masz ich tyle

Po hortensjach nawet nie widać, że im te kilkanaście kwiatów wyciąłem Jeszcze kilka wianków zdążę zrobić zanim różnica w hortensjach będzie widoczna

PS. lecę wykonać jedną rzecz, bo potem znów zapomnę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 26 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Hahaha a ty myślisz że u mnie to co jest. Też stary dom. Od ulicy 2 wejścia i od tyłu 3
Mój dom też ponad 100 lat ma. I u mnie jeszcze jest tak ze nie mieszkam w nim sam. Jest to taki dom jedno ale jakby wielorodzinny dom jest duży i po prostu kiedyś dach został podniesiony i są w 4 osobne mieszkania. Ale nikt obcy nie mieszka, sama rodzina, dziadkowie, wujostwo i my. Więc podwórko i ogród wspólny.

A mi mieszkanie w 4 osoby ciasne się wydaje A tu caaaaała rodzina
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:28, 26 sie 2015

Do góry
Mateusz spokojnie ja się nie przepracuje

Sebek w ogrodzie mam mokro i w niektórych miejscach nawet bardzo, dzisiaj rozniosłem po drugiej części ogrodu chyba 200 konewek z basenu, będę miał jutro chyba zakwasy Nawet żywopłoty dostały porządną dawkę wody. Przy następnej okazji obfocę Veritigo

Julka jutro dokładnie pomierzę co i jak z Foxikiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:04, 26 sie 2015

Do góry
Jak zwykle u Ciebie można oko nacieszyć. Nie narzekaj na hortki, bo moje chociaż podlewane brązowieją, wolałabym mieć mniejsze kwiatostany, ale nie suche.
Napisz mi Sebek jakie odległości między małymi bukszpanami zrobić, żeby obwódkę było widać?...10 cm, czy więcej?, a może na tak zwaną cegiełkę posadzić?....nie musi być od razu widoczny efekt zamkniętej ściany.
Pozdrówka
Ogród w skali mikro cz.II 20:57, 26 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Kwiaty ma ażurowe i bardzo małe - a z tym nic nie zrobię Na szczęście obok rosną Anabelle dla równowagi

Aaa... To ten rachityzm dotyczył kwiatów.....rozumię ..ale moźe w przyszłym sezonie , jak roślina będzie starsza..sama nie wiem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:06, 26 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

No nie gadaj, masz mokro?

Pokaż to vertigo

Ja pierdziele Sebek
Jak to przeczytałem to brechtam od minuty i nie mogę się powstrzymać
Nie łap za słowka bo się Łukasz zawstydzi i nie będzie nam tutaj tak pięknie doradzał i pokazywał fotek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:57, 26 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko zapomniałem Tobie odpisać.
Ja wczoraj pierwszy raz od paru miesięcy poszedłem spać przed 22, nawet nie wiem kiedy padłem.
Ja również chciałbym sporo pozmieniać, ale nie mam na nic pomysłu.
Pysznogłówke po przekwitnięciu można ściać na dwa sposoby, jak ma mączniaka to do ziemi i wtedy raczje już nie zakwitnie, a jak nie ma mączniaka to ściać o kilka oczek, na pewno z węzłów już zaczyna wypuszczać nowe listki.
U mnie ta ciemna już przekwitła i powinienem ją ściąć o 1/3 bo niżej kwiatki zaczęły się pojawiać. Ta jasno różowa cały czas kwitnie i kwitnie

Tak czytam wszędzie o ciągłej suszy, głupio pisać ale ja od 15 sierpnia podlewałem tylko raz, cały czas mam mokro i wczoraj też deszcz padał. Teraz będę wylewać 20m3 wody z basenu więc też ogród dostanie bardzo dużą dawkę wody. CO tu ukrywać, bardzo mnie to cieszy bo wszystko ładnie rośnie.

No nie gadaj, masz mokro?

Pokaż to vertigo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:53, 26 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Dom ma już chyba ponad 100 lat, ale ma dwa wejścia główne i trzy od zaplecza Cały mój ogród to właściwie front domu

Hahaha a ty myślisz że u mnie to co jest. Też stary dom. Od ulicy 2 wejścia i od tyłu 3
Mój dom też ponad 100 lat ma. I u mnie jeszcze jest tak ze nie mieszkam w nim sam. Jest to taki dom jedno ale jakby wielorodzinny dom jest duży i po prostu kiedyś dach został podniesiony i są w 4 osobne mieszkania. Ale nikt obcy nie mieszka, sama rodzina, dziadkowie, wujostwo i my. Więc podwórko i ogród wspólny.
Mój mały zakątek :D 11:48, 26 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Nawet nie wiesz jaką mam słabość do białych samochodów Takich zwłaszcza

Kampanii wrześniowej współczuję...

Samochodziki były bardzo fajne
No ale widzę, że zamiast pisać na tematy Ogrodowiskowe, to piszecie o samochodach więcej takich fotek nie wstawię

Właśnie się zaraz zabieram za liczenie projektu z konstrukcji betonowych, no a później jeszcze trzeba to narysować.

Mam nadzieję, że jakoś pójdzie i będzie ok. A jak nie zalicze to i tak się nie pochwalę, bo nie ma czym
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:46, 26 sie 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Uuu w końcu dałem jakąś dobrą propozycję, czyżby to wpływ ogrodowiska?

Sebek co ty masz za dom, 5 drzwi wejściowych?

Dom ma już chyba ponad 100 lat, ale ma dwa wejścia główne i trzy od zaplecza Cały mój ogród to właściwie front domu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies