Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:42, 18 lis 2012

Do góry
Dziękuje Bożenko, fotka kiepska, bo zaskoczona byłam, że w zgraji sikorek znalazł się inny ptaszek. W gromadzie naliczylam 7 sikorek opędzlowały już cały pojemnik z ziarnem, jutro muszę dokupić słonecznika. Dzisiaj w Maji pokazywali karmniki i skórki sloniny które były przybite do ogromnych drzew. Zastanawiam się nad słoninką tylko nie mam gdzie tego zawiesić...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:43, 18 lis 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

żwirowe rabatki od strony tarasu żwirek płukałam przez kilka dni sitkiem kuchennym ...

swoją drogą to dużo u mnie tego żwiru w ogrodzie, muszę sfocić wszystkie rabaty żwirowe

Witaj w KPŻ
czyli Klubie Płukania Żwiru
Ale SITKIEM..............???
Ja płukałam 2 miesiące, na sicie do piachu...karcherem

Pięknie się prezentują................................

pozdrawiam

Latem to ja recznie plukałam. miałam kuwetę, w niej kamyki i wodę, garściami przekładalam do rugiego zbiornika z woda apotem na rabatkę, ale z raci tego, że teraz woda lodowata to sobie wymyśliłam taki plastikowy cedzak i szlauf z końcowką do podlewania, żmudna to robota i nieprzyjemna brrr ale chciałam to w tym roku zrobić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 18 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
żwirowe rabatki od strony tarasu żwirek płukałam przez kilka dni sitkiem kuchennym ...

swoją drogą to dużo u mnie tego żwiru w ogrodzie, muszę sfocić wszystkie rabaty żwirowe

Witaj w KPŻ
czyli Klubie Płukania Żwiru
Ale SITKIEM..............???
Ja płukałam 2 miesiące, na sicie do piachu...karcherem

Pięknie się prezentują................................

pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:34, 18 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

razem z sikorkami latal dzisiaj taki ptaszek, był od nich mniejszy, i strasznie ruchliwy nie zdążyłam za nim więc zdjęcie kiepskie. Co to może być?

Sikorka uboga .. ale na 100% to Bogdzia wie.. leć do niej....

Aniu są dwie bardzo podobne sikory. Jedna nazywa sie uboga lub szarytka , druga -czarnogłówka. Różnią się długością tej czarnej czapeczki na karku i szerokością tego krawacika pod głową. Żeby powiedziec dokładnie co to jest trzeba by je porównac. Tu akurat nie widac czy ta czapeczka jest długa czy nie. A wogóle dla mnie takie kryteria gdzie trzeba ptaka złapac żeby porownac są głupie.Tak więc jest to jedna z tych dwoch ,predzej szarytka bo jest bardziej popularna. Buziaczki za ładne zdjecie.A Ania asc już dobry znawca.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:29, 18 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Super wyszła sikorka
I widzę kolejna Podlasiankę.... czy Kurpiankę.. bo zaczęłam się zastanawiać.. czy Wy Kurpie, czy Podlasie????

o to jest pytanie
Jako dziecko należałam do ludowego zespołu pieśni i tańca. Śpiewaliśmy, tańcowaliśmy i godoliśmy po kurpiowsku. Moja koleżanka na maturze miała pytanie odnośnie regionu, folkloru do jakiego należymy, mówiła o kurpiach dostała celujący, znaczy się kurpie chyba! Historycznie to Łomży bliżej chyba do mazowsza, ale teraz przydzielili nas do podlasia

Moja Babcia większość żywota tańczyła i śpiewała w Kurpiach Zielonych... (ależ super zabawki przywoziła w komunie z zachodu).. potem tam działała... stad zastanawiam się czy Podlasie i Kurpie to co inne czy to samo.... ot i taka ze mnie białostocczanka.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 18 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
razem z sikorkami latal dzisiaj taki ptaszek, był od nich mniejszy, i strasznie ruchliwy nie zdążyłam za nim więc zdjęcie kiepskie. Co to może być?

Sikorka uboga .. ale na 100% to Bogdzia wie.. leć do niej....
Rododendronowy ogród II. 21:23, 18 lis 2012

Do góry
Bożenko zerknij do mnie zobacz co to za ptaszek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 18 lis 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:03, 17 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A teraz chcę Wam pokazać jak sobie spaliśmy w Anglii, to przy okazji przeglądania fotek pod kątem żywopłotów iglastych

A ja wyjrzałam przez okno to zobaczyłam ....hehe

Sebka

iście angielsko a Sebek serenady pod tym oknem śpiewał?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:59, 17 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
"Houston..." zaczynam ... pozdrawiam ... wiesz, że mi się dziś śniłaś ??? ... tak zdradziłam na wszelki wypadek teraz już śmiało możesz mówić, że o Tobie śnią po nocach ))))

hahaha to żeś pozarażała... od wczoraj czytam 'Houston' zamiast wieczorem iść do pracowni i zarabiać na ścianę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:28, 17 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
Super wyszła sikorka
I widzę kolejna Podlasiankę.... czy Kurpiankę.. bo zaczęłam się zastanawiać.. czy Wy Kurpie, czy Podlasie????

o to jest pytanie
Jako dziecko należałam do ludowego zespołu pieśni i tańca. Śpiewaliśmy, tańcowaliśmy i godoliśmy po kurpiowsku. Moja koleżanka na maturze miała pytanie odnośnie regionu, folkloru do jakiego należymy, mówiła o kurpiach dostała celujący, znaczy się kurpie chyba! Historycznie to Łomży bliżej chyba do mazowsza, ale teraz przydzielili nas do podlasia
ogrodoweimpresjejolki 22:29, 16 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
campari z sokiem pomarańczowym i cytrynką też lubiam

witaj dostawiam szklaneczkę
ogrodoweimpresjejolki 22:27, 16 lis 2012

Do góry
campari z sokiem pomarańczowym i cytrynką też lubiam
Naklejki na szybę Ogrodowisko zamkn. 15:40, 16 lis 2012

Do góry
2.3
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:03, 15 lis 2012

Do góry
Kochani, jestem, zacznę najpierw od odpowiedzi i podziękowań

Nie przypuszczałam, że odczujecie moją chwilową nieobecność, bo tyle się zawsze tu dzieje
byłam zajęta uroczystościami rodzinnymi, miałam szybki intensywny wyjazd, na 200% nadrabiałam zaległości zawodowe i przede wszystkim przyjechała do mnie w gości moja przyjaciółka z Niemiec, jest gościem na 2-3 tygodnie, nie jest pasjonatką ogrodów, może dlatego, że nie ma i każdą ucieczkę do was, odbiera troszkę...jak zdradę..chyba jest o was zazdrosna..no i gość jednak swoje prawa ma!

a po jej wyjeździe przyleci druga, w grudniu, aż z Kanady, więc znowu będę rzadszym gościem, ale potem znowu Was będę męczyć swoim tempem

nie uda mi się nadrobić wszystkich wydarzeń, więc proszę o wybaczenie

Bożence, Hani i Joli, dziękuję za piękne wiersze, nawet łezka mi poleciała, bo ciut na minutkę luknęłam i zobaczyłam te wiersze...

Dziewczyny
Marzenka2007, Danusia, Ania monte, Tess, Martek, Justyna, Ania asc, Kindzia, Julka, Weronika77, Beta, Baraga1904, Betysia, Ula, bożenka/Epodlas, Daneczka69, ka1sia, Bogdzia, Basia, Jola, Eliza, Karolina, kasik778, Anita, KasiaWB, Alinka, ana_art/Ania, Pszczółko, Bociek,

dziękuję za pamięć i troskę jestem zdrowa, ale jakieś lumbago łamie, ale to normalne po ciężkiej pracy i przy takiej pogodzie;

M. nastawił winko, żal mu było zmarnować moją pracę przy skubaniu winogron, jeszcze pełno zebraliśmy dla M. siostry, no a reszta już na zmarnowanie poszła, nie dałam rady to zebrać
winko bulgocze aż miło, ciekawa jestem efektu finalnego, bo to jego pierwsze

a zagadkę zadał M., podczytuje na bieżąco; rozwiązanie księżyc nie ma jądra, Barak....!
taka męska zagadka, na mój gust..

i póki mam chwilę, to galopem biegnę po wątkach
Ogród Dominiki 10:53, 15 lis 2012

Do góry
Domi a ja mam pytanie z innej beczki
jak duże kupowałaś cisy i ile czasu rosną u Ciebie? Rozumiem że teraz mają 2 metry.
Ogród Dominiki 10:53, 15 lis 2012

Do góry
Domi a ja mam pytanie z innej beczki
jak duże kupowałaś cisy i ile czasu rosną u Ciebie? Rozumiem że teraz mają 2 metry.
Ogród przy bocznej drodze 22:59, 14 lis 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
hhmmm jak ja go pisalam to mi sie podświetlił...
a weż spróbuj usunąć przerwę pomiędzy url a =

Dzięki!!!!
Ogród przy bocznej drodze 22:59, 14 lis 2012

Do góry
Ogród przy bocznej drodze 22:55, 14 lis 2012

Do góry
Ogród przy bocznej drodze

tak powinno być dobrze, sprawdzałam u siebie

[url =https://www.ogrodowisko.pl/watek/2509-ogrod-przy-bocznej-drodze]Ogród przy bocznej drodze[/url]

skasuj przerwę pomiędzy url a =
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies