Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Gabisia 10:06, 15 lis 2012

Domi napisał(a)
Gabisiu, nie obiecuję szybko zdjęć z oświetlonego ogrodu,bo ciężko jest mi teraz wyrwać się wieczorem na focenie i to jeszcze ze statywem.Ale jak tylko nadarzy się okazja-zrobię te fotki dla Ciebie,A jeśli chodzi o dom-masz rację-celowo go nie pokazuję wychodząc z założenia,że nie jest to konieczne na forum ogrodniczym. Przepraszam,jeśli czujesz się zawiedziona.

Dominiko - dziękuję za obietnicę fotek
Rozumiem decyzję o niepokazywaniu domu.
Nie czuję się zawiedziona
Chociaż...?
Pszczelarnia 10:49, 15 lis 2012

Horror, trupy i krzaki.
Ale Ty wiesz, jak zaradzić, żeby trup się gęsto nie ścielił. Tylko kilkanaście 2-metrowych cisów.
ana_art 10:53, 15 lis 2012

Domi a ja mam pytanie z innej beczki
jak duże kupowałaś cisy i ile czasu rosną u Ciebie? Rozumiem że teraz mają 2 metry.
ana_art 10:53, 15 lis 2012

Domi a ja mam pytanie z innej beczki
jak duże kupowałaś cisy i ile czasu rosną u Ciebie? Rozumiem że teraz mają 2 metry.
Wieloszka 12:46, 15 lis 2012

Domi, no błagam... Gdzie ten suspens? Gdzie horror? Jaki koszmar??? Ty musiałaś zrobić specjalną sesję, żeby te "dziury" pokazać, a wiesz kobieto ile ja się muszę nagimnastykować, żeby pokazać ich jak najmniej??? Perfekcjonistka! A jak Cię znowu te dziury zaczną wkurzać, zapraszam do mnie na kawę (tak w realu), zobaczysz co to horror
Mala_Mi 17:10, 15 lis 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Dominiko biorę w ciemno Twój piękny ogród z tymi dziurami i klimatyzatorem od zaraz .

Ginger 17:59, 15 lis 2012

Domi napisał(a)

Dominiko, czy Twoje brzozy potrzebują jeszcze palików?
Tylko dziura .....

Akurat te dwie brzozy są tak chude, że jeszcze potrzebują wsparcia.Już jedną kiedyś wiatr mi złamał.

Domi znów pytam (jejku już myślałam, że coś wiem ,ale jednak wiem, że nic nie wiem ) piszesz o chudych brzozach ile one mają "w pasie" ??Bo nie wiem czy moja brzózka też do chudych należy i wymaga podparcia .
Domi 03:05, 16 lis 2012

Teraz będzie nocny hurt:
Olu, i ja u Ciebie bywam
Juziu_G, fajnie, że zaglądasz. Zaciekawiłaś mnie tymi workami-muszę doczytać u Ciebie o co chodziło.
Leno, "minimalne bariery" nie są takie minimalne, ale dziękuję za miłe słowa.
Ano_art, każdy ma jakieś ciemne kąty u siebie.
Asc,no właśnie to jest najgorsze jak zaczyna chorować jakaś duża roślina z kompozycji, gdzie jest ich kilka w tym samym rozmiarze. To mnie strasznie stresuje: skąd ja później wezmę ten sam rozmiar? Jak solitier wypada, wsadza się coś innego i już.
Elizo, faktycznie zrobiło się bardzo halloweenowo.
Trafo, dziękuję bardzo. Nigdy dość takich słów.
Urszullo, no właśnie: Wy piszecie, że jest świetnie, a ja myślę: jeszcze tyle jest do zrobienia!
Zbyszku, taka wymiana to by była niezła rzecz Tylko nie dla Danusi, bo każdy chciałby się z Nią zamienić na ogrody.
Betysiu, pozdrawiam!
Gabisiu, uff...ulżyło mi, że się nie gniewasz.
Pszczelarnio, mam nadzieję, że te kilkanaście cisów zniszczy dziurotrupa
Ano_art, cisy kupowałam duże, nie mierzyłam, ale miały z 1.6-1.8 m ma pewno. Zaczęliśmy jednak od mocnego cięcia, bo były wysokie, ale rzadkie górą, więc żywopłot obniżył się o jakieś 20 cm. Teraz jest gęsty i ma ok 2 metrów wysokości.
Wieloszko, dlaczego mnie wyzywasz od perfekcjonistek? Ja też się muszę gimnastykować, zeby nie było widać na zdjęciach:
1. Mojego domu.
2. Domu sąsiada po lewej.
3. Domu sąsiada na wprost tarasu.
4. Skrzynki elektrycznej.
5. Dziur w nasadzeniach.
6. Klimatyzatora.
ale już mniem siem nie kcem i dlatego ujawniłam punkty 5 i 6.
Ginger, muszę zmierzyć obwód. Mnie kiedyś wiatr złamał jedną brzozę i po tym zdarzeniu wbiliśmy paliki przy wszystkich drzewach, które wiatr nagina. Zobacz przy mocnym wietrze które drzewka wyginają się na boki i tylko te przywiąż do jakiejś podpory, bo jak masz chude drzewko w osłoniętym od wiatru miejscu to nic mu nie będzie.
ola 08:24, 16 lis 2012

Możesz spokojnie jeszcze ujawnić puntk 1 z Twojej "czarnej listy" . Ta piękna, ciemna, klinkierka, którą gdzieniegdzie troszkę widać zapowiada bardzo ciekawy ten punkt 1.
Evchen 10:05, 16 lis 2012

Domi, zacznę oglądać horrory. Przekonałam się, że są fascynująco piękne