Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kopczyki/odchody na trawniku 08:28, 21 mar 2020

Do góry
Witam
takie kopczyki również i mnie "nawiedziły"
cały trawnik skopany
chodząc po trawniku czuć te nierówności, te otwory mają o 5-8 mm średnicy,
chyba to za dużo jak na dżdżownice?
w jednym kopcu wykopałem coś takiego jak na ostatnim zdjęciu, rozmiarem pasuje do tych otworów...
co to jest???

Wzgórze chaosu 08:22, 21 mar 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ok. To wpadnę wieczorem a Ty zobacz co jeszcze dopisałam.

Ula wspomniałam ci o zielonej ścianie, które jest u mnie. Pamiętam, że miałam wtedy jedną myśl, aby każda roślina była... inna! Nie chciałam jednakowego żywopłotu, więc mam teraz miks faktur i kolorów Jedyny plus, że przesłona jest skuteczna.
W tym roku biorę się za przycinanie, wyższych i szerszych już tu nie chcę!
Jest tu jodła koreańska, kalifornijska, sosna wejmutka, jakiś cyprys lub żywotnik (to żółtawe) i na końcu moja jedyna ulubiona - jodła no name

Ta jodła ma 20 lat. To jedyny iglak, który w tym szeregu był raz przycięty, od połowy zobacz jaki jest gęsty. Nie choruje, nie kłuje. Prawie wcale nie traci igieł w środku. Ma piękny zielony kolor, a zeszłoroczne przyrosty nadal soczyście jasne.
Fotki zrobiłam na szybko wczoraj przy fatalnym świetle, ale nie to jest tu najważniejsze.
Na twoim miejscu nie posadziłabym nic w kolorze srebrnym. Przesłona powinna być bardziej neutralna.
Posadziłabym proponowane przez Danusię serby, ale nie jeden jak pisałaś tylko minimum trzy. Albo taką jodłę jak ci tu pokazałam, na prawdę dużo zasłania.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:18, 21 mar 2020

Do góry
Jeszcze Graham Thomas (zmarzła)

Taka tabliczka, mam ją do dziś, ma 13 lat

Potem było egzotycznie, etap na czerwono

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:16, 21 mar 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)
Piekni i z wiatrem we wlosach, blyskiem w oku...

,,Pierwsza roślina - róża 'Geoff Hamilton',, Gdzie ja posadzilas Masz jej zdjecia?
Ciesze sie, i chyba nie tylko ja, ze Cie sprowokowalam

Oczywiście pierwsze były róże od Austina, musiałam je mieć z oryginalnego źródła. Wtedy zaczęliśmy jeździć z wielkimi walizkami i przywiozłam 25 róż w jednej walizie. Ziemię trochę usunęliśmy, a patent zawijania roślin wymyślił Witek. Nawet żaden kwiat nie spadł.

Miałam wtedy jeszcze taras piaskowy i tam stały te róże w donicach z terakoty

Geoff Hamilton

Constance Spry

To były pierwsze róże z Anglii.
Sezon 2017 u Hanusi 08:10, 21 mar 2020

Do góry
Tak Irenko, nie wyrabiam. I rwę się za drzwi, ale chęci sobie, a rozum sobie. Mus przetrzymać. Na dodatek pogoda nie sprzyja. Dziś znów szron na dachach. A jeszcze ma być tak kilka nocy, albo i silniej. A potem, wyjedziemy dotlenić się do ogrodu.
Dzieci zdalnie pracują, i wnuk też zdalnie zdaje relacje ze szkoły. Do świąt ma siedzieć w domu. Jak tu 14 latka utrzymać? Ale obydwoje rodzice na miejscu, nie ma zmiłowania.

W samym słońcu 08:05, 21 mar 2020

Do góry
Potrzebne tu są rośliny, które wczesną wiosną będą wspomagać swoim wyglądem tą rabatę. Rosną dwa cisy, i dwa małe bukszpany ( jeden w górnym prawym rogu a drugi w dolnym lewym) Myślałam żeby posadzić jeszcze cyprysik Nana Gracilis,Żywotnik wschodnia AUREA nana,żeby jakieś stożkowe były,a może też tuje Amber glow?
Porwdzccie w które miejsca posadzić zimozielone
Gożdzikowa - wiejski ogród 07:46, 21 mar 2020

Do góry
gobasia napisał(a)
Jak ja się czuję

autor nieznany

Super wiersz.
Ranników całe poletko
Malutki pod lasem 07:32, 21 mar 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Z racji panującej sytuacji lekko już wysiadam, w pracy podzieleni jesteśmy na 3 grupy, każda co tydzień idzie do domu na home office, część dodatkowo opiekuje się dziećmi co sprawia, że pracuje połowa, a czasem dużo mniej załogi, trzeba robic na już to co się wali, a nie wyobrażam sobie co będzie jakby w którejś naszej delegaturze był ktoś chory i musielibyśmy przejąć jej obowiązki... Wolę nawet nie myśleć. Od poniedziałku pracuję zdalnie przez tydzień, zobaczymy co będzie dalej...
Poszłam dziś z Jaśkiem na godzinę do ogrodu odreagować. Młody posiał bób i rzodkiewkę, ciekawe gdzie te rzodkiewki powyrastają?
Wczoraj z nudów wziął się za odkurzacz Listew przypodłogowych jeszcze nie mam i z racji sytuacji pewnie jeszcze długo nie będę miała. Do tego w weekend popsuł mi się tv, dobrze, że sklepy internetowe działają i dziś już jest nowy
W sobotę robiąc mega zakupy na cały tydzień zakupiłam sobie krokusiki, ładnie ten fiolecik wygląda na tle mojej grafitowo-antracytowej ściany

Fajny pomocnik
trzymajcie się, czas trudny, a rzeczy martwe często złośliwe są, psują się wtedy, gdy nie trzeba
Ogród Cioci cz. 3 07:19, 21 mar 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Iwonko brabanty były tak szerokie i brzydkie że nie było wyjścia. Dzięki temu zmieściłam tyyyyle roślin
Dzisiaj pierwsza kawa w ogrodzie z książką w ręku Cudny dzień

Cudownie, klimatycznie, w bombonierce wszystko w zasięgu ręki
Mój ogrodowy pamiętnik 07:10, 21 mar 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Przyszedł dereń. Nie wygląda najgorzej po trudach transportu .

Bardzo ładny, będę obserwować go u ciebie
Malwowy ogród 06:59, 21 mar 2020

Do góry
ElaS napisał(a)
Przyjechałam na wieś tak z buta, miałam wrócić do miasta porządnie się spakować i przenieść na wieś z tym, co mi potrzebne. Ponieważ mąż przyjechał ze mną i pracuje zdalnie utknęłam. Zdjęci robię komórką, a wiadomo jakość nie ta.

Pod wpływem impulsu nakupowałam w markecie róż. No trzeba było powsadzać. Co z tego będzie sama jestem ciekawa.

Część wsadziłam bezpośrednio do gruntu. Część do donic.

Zaszalałąś
Moje róże w płytkich donicach przetrwały doskonale, nawet dałam fotki, więc twoje też sobie poradzą
Krokusowy zakątek 06:40, 21 mar 2020

Do góry
Wczoraj w ogrodzie stanęła szklarenka z poliwęglanu- nie mogę sie doczekac sadzenia.

Poranne zdjęcie z oszronionymi dachem
Blaski i cienie nowego życia 06:12, 21 mar 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Czy hortensję drzewiastą się tnie??? Taką mam po zimie i pączki na szczytach to chyba się nie przycina.

Jest rzadka, zatem najpierw bym popracowała cięciem, nad zagęszczeniem, a potem doczekasz mnóstwo kwiecia.
Jaka to konkretnie odmiana?
Remontu współczuję. Nam część gontów wichura zerwała i też była robota, wcześniej piec CO coś walnął, zawsze coś.
Najważniejsze, kawałek po kawałku, w jakimś schemacie, bo naraz rozgrzebać, to trudno się wygrzebać.
Rojniki to rośliny nie do zdarcia, we wszystkim rosną, moje mają 5cm donic i szaleją od lat
Ogrodowiskowe inspiracje 00:08, 21 mar 2020

Do góry

Witam sie slicznie i odrazu zapytam o buka Moglabys go pokazac jak teraz wyglada?
Mam go u siebie, jestem nim zachwycona

Tak przy okazji...Jak zagladniesz tutaj
Ogród Małej Mi 2017 00:04, 21 mar 2020

Do góry
dajana napisał(a)
dziś poszłam zrobić foto...nie da się zapomnieć.
Szybko gonią swoje poprzedniczki.
Życie takie popieprzone.... Trzymam kciuki za nasze marzenia .
Za drzwiami do ogrodu... 00:01, 21 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Elu dziękuję
Lubię te wszystkie bibelociki, choć ciągle uczę się je zestawiać. Oglądam różne inspiracje i zawsze wydaje mi się, że u innych ładniej
Rozstawiłam już stoliczek i fotel w romantycznym kąciku.

Fajny zakątek, serweta ręczna robótka
Za drzwiami do ogrodu... 23:53, 20 mar 2020

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Hej Aniu! widoczna wiosna w kolorowym wydaniu
To coś - to na pewno nie czarny bez, moim zdaniem to chwast. Jak nie zapomnę to jutro znajdę fotkę czarnego bzu, ale z pewnością to nie te liście.
Pozdrawiam

Czekam na fotkę bzu.
Wiosna się rozkręca, trzeba jeszcze zadbać o więcej wczesno-wiosennych kwiatów na przyszły sezon w niektórych miejscach
Tu czekam na tulipany.
Ogród prawie romantyczny 23:45, 20 mar 2020

Do góry
Ogród prawie romantyczny 23:43, 20 mar 2020

Do góry
Ogród prawie romantyczny 23:42, 20 mar 2020

Do góry
Kilka zdjęć wiosny w moim ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies