Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 13:37, 02 maj 2020

bql3 napisał(a)

Dorotko - pozdrawiam wiosennie a szczególnie proszę syna pozdrów ode mnie - od "ogrodnika - wojownika"

ps. - przepraszam za wklejenie fotki

Już widzę, że na pewno z moim synem złapalibyście kontakt, to jego klimaty. Jest na etapie szukania munduru, marzy mu się jeszcze jakiś pistolet, nawet mi pokazywał na internecie, ale to nie roślina, więc moje zainteresowanie było tylko grzecznościowe.
Fotka fajna, są drzewa, więc zdjęcie ogrodnicze. Synowi prześlę link to sobie zobaczy.

Dorota123 14:08, 02 maj 2020

mirkaka napisał(a)

Takie myśli ma każdy, ogród będzie zawsze niedoskonały bo rośnie, ciągle się zmienia, starzeje. Trzeba ciągle w nim coś poprawiać, i ja się z tego najbardziej cieszę, zwariowałabym gdyby był skończony.
Donice z rojnikami zawsze mnie zachwycają, zastanawiam się jak one w takich płytkich donicach dają radę?
Rzeźby w ogrodzie już poprzycinane Masz kondycję w rękach, ja mam obie ręce w kiepskim stanie, a zresztą wszystko mam już w kiepskim stanie

Trawnik wygląda dobrze, mój dużo gorzej, mój już przesuszony.
Pod ławeczką gęsiówka pięknie wygląda, poetycko
Mirko przycinam, ale nie więcej niż dwa bukszpany dziennie. Ręce też mam w kiepskiej formie, ale u mnie gorzej z nogami, bo mnie nie chcą nosić. Na dodatek nieustannie bolą, nie wiem na co zgonić taki stan. Na starość, czy na skutki uboczne mocnych leków, które muszę zażywać już zawsze.
Donic z rojnikami przybywa mi w zastraszającym tempie. Te które zimowały w domu poprzesadzałam, wyczyściłam i ustawiłam na zewnętrznym parapecie. Część kiepsko przezimowała, były posadzone w jakiejś kupnej , pylistej ziemi. Zrobię później zdjęcie, żeby mieć porównanie pod koniec lata. One w ogrodzie lepiej rosną.
Trawnik po wertykulacji zaczęłam podlewać, bo się bałam że całkiem zniknie.
Kupiłam kilka dni temu dwie takie róże, no i mam problem bo nie mam na rabatkach wolnej przestrzeni żeby nogę postawić, a co dopiero 2 róże wsadzić. Ot moja pazerność na rośliny i brak konsekwencji.

Anda 15:54, 02 maj 2020

Róża przepiękna, koniecznie znajdź jej miejsce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basieksp 16:49, 02 maj 2020

Róża piękny kolor
oliwka 21:19, 02 maj 2020

Witam się Dorotko na twoim wątku i bardzo dziękuję za odwiedziny. Niestety na Ogrodowisku jestem tylko z doskoku i głównie na telefonie. Tylko, ze wzrok już nie ten co kiedyś. W dodatku słownik zmienia co chwilę słowa i to jest niezwykle frustrujące
Przeszłam przez twoją wizytówkę i kilka ostatnich stron wątku, nie będę ukrywać, że przejrzałam wszystko bo nie sposób znaleźć czas na wszystko w dzisiejsszych czasach. Za to nie mogę się nasycić zdjęciami z wizytówki- tyle pięknych i różnorodnych zakątków stworzyłaś. Malownicze, różnorodne i zaczarowane miejsce !!!! Takie widoczki, które pamiętam z dzieciństwa I nawet nie wiem co chwalić i o co pytać. Im dłużej jestem na ogrodowisku, tym bardziej mam wrażenie, że powinno się stworzyć mapę ogrodów do oglądania - jedziesz na wakacje i po drodze chcesz zobaczyć zaczarowane miejsce znane tylko z internetu - hop i na mapie ogrodowiskowej wyszukujesz najbliższe zgłoszone ogrody gotowe do otwarcia się dla ciebie i pokazania całej krasy. Dla tych, którzy przyjmują radość z możliwości pochwalenia się i przekazania wiedzy i dla odwiedzających, którzy szukają rozwiązań i wiedzy
hahahaha taki wirtualny świat zakręcony ogrodomaniaków i fantastyczna możliwość szerzenia kultury ogrodowej w realu
Tak się jakoś rozmarzyłam,
zapisuję wątek i będę odwiedzać cię częsciej
Ewa777 21:43, 02 maj 2020

Byłam dziś na giełdzie kwiatowej i tylko na jednym stanowisku mieli pelargonie angielskie, ale nie takie ładne jak Twoje . Poczekam jeszcze do zimnej Zośki i wtedy sobie kupię

A może tę różę posadź do dużej donicy, skoro nie masz miejsca na rabatach. Piękna jest
sylwia_slomc... 23:30, 02 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Kasiu jestem dumna z wszystkich trzech synów, Najstarszy mieszka w Anglii i nieźle sobie radzi w czerwcu jest zaplanowane wesele, ale nie wiadomo czy się odbędzie w tej naszej rzeczywistości. Średni ma już własny dom i dwóch synków, a najmłodszy to taki synuś mamusi który wyfrunął szybko z gniazda rodzinnego, a wyfrunął za dziewczyną która studiuje w stolicy. Jest już niezależny finansowo i bardzo sobie to ceni.
Też często robię poranny obchód ogródka z kubkiem kawy w dłoniach, chyba mi lepiej smakuje w towarzystwie roślin, bo podczas pierwszej kawy mąż jest w pracy. Drugą pijemy razem. Pozdrawiam

Moje najstarsze dziecię jutro się właśnie wyprowadza Jak ja to przeżyję? Dam radę

Nie chwaliłaś się Kochana( a może mi umknęło)że będzie odcinek świąteczny w Twoim ogródeczku nagrywany Wracam od Doni gdzie wyczytałam Ale się cieszę, będzie w zimie na co czekać
Milka 05:27, 03 maj 2020

Przystojny syn.
A róża cudowna, jakieś roszady zrobisz na rabacie i miejsce się znajdzie.
Mnie ręce tez po cięciu bolą, nie skończyłam cięcie trzmielin, bo już mi palce spuchły.
KasiaBawaria 09:28, 03 maj 2020

Siedze i mysle, co to moze byc za gesiowka. Dalam znow zdjecia a znow nie moge oderwac od niej oczu
Iwonka 09:32, 03 maj 2020

Ale fajne te zdjęcia z lasu... Super, że syn ma pasje, no i lubi mamie pomagać A jaki przystojny chłopak!
Dzięki tobie Dorotka wiem, że za płotem mam czeremchę Ogromną! A jak ona pachnie... zrywałam od lat do bukietu nie znając nazwy.