Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

jolanka 12:15, 02 maj 2020

Iwonka, w tym kącie to chyba widziałabym graby

Tulipany to np z kupowanych 10 sztuk w paczce, 2-3 są innego koloru
U Ciebie przy tej ilości to tego nawet nie widać, pięknie wyglądają.
Kasia_CS 12:54, 02 maj 2020

Te z koła wyglądają ja moje tegoroczne biedronkowe Candy prince... Niezbyt wysokie, ale bardzo sztywne. Moje to mają jeszcze takie dziwne kropeczki wypukłe wzdłuż płatków, jakby wzdłuż żyłki. Nie zachwycają mnie, ale do amarantów w miarę się zgrały i akceptuję
anulajda 12:59, 02 maj 2020

inka74 napisał(a)
Teraz dla odmiany ulubienica tej wiosny - Maria Kaczyńska w rozkwicie popołudniowym

Reszta zdjęć wieczorem bo wypada się ruszyć do roboty.

Pięknie wyglądają razem z tymi pomarańczowymi w tle
MartaCho 13:02, 02 maj 2020

Piękna ta odmiana tulipanów. Taka szlachetna...
inka74 14:16, 02 maj 2020

jolanka napisał(a)
Iwonka, w tym kącie to chyba widziałabym graby

Tulipany to np z kupowanych 10 sztuk w paczce, 2-3 są innego koloru
U Ciebie przy tej ilości to tego nawet nie widać, pięknie wyglądają.
Jola, pojechałam na rekonesans i cisy są grube, już teraz blisko 50 cm mają. Graby mi się podobają ale nie ma tyle tu na stanie. Trzeba szukać takich większych w szpalerze bo nie chcę czekać wieki. Chyba po prostu najpierw wykopię tuje, zobaczę jak to bez niczego będzie wyglądać i wtedy się zastanowię. Taki żywopłot grabowy bardzo mi się marzył. Od tej strony jak się patrzy to widać altankę u sąsiadki. My czasami sobie tak tam przez płot gadamy. Ona pranie wiesza, ja pielę
inka74 14:19, 02 maj 2020

Kasia_CS napisał(a)
Te z koła wyglądają ja moje tegoroczne biedronkowe Candy prince... Niezbyt wysokie, ale bardzo sztywne. Moje to mają jeszcze takie dziwne kropeczki wypukłe wzdłuż płatków, jakby wzdłuż żyłki. Nie zachwycają mnie, ale do amarantów w miarę się zgrały i akceptuję
to mogą być one... Ja je na 100% kupowałam. Czy twoje też tak brzydko przekwitają?
inka74 14:22, 02 maj 2020

anulajda napisał(a)

Pięknie wyglądają razem z tymi pomarańczowymi w tle
te pomarańczowe mimo iż pomylone to ładne. Miały być Balleriny a są Orange???? Tylko kilka Ballerin się zaplątało, niestety. Szkoda, bo bardzo je lubię. Może na jesieni po prostu dosadzę do tego miksu te liliokształtne
inka74 14:26, 02 maj 2020

MartaCho napisał(a)
Piękna ta odmiana tulipanów. Taka szlachetna...
polecam! Mam kilka moich "żelaznych” typów tulipanów, które jak nie są pomylone to zawsze oczy cieszą. Exotic Emperor, Purple Pion, Doll's Minuet, Blushing Lady i teraz Maria Kaczyńska.
Anda 15:38, 02 maj 2020

Jesteś pewna że chcesz graby? Cięcie 3 razy w roku murowane, zwłaszcza, gdy chcesz je mieć wąsko.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BKosimkArt 19:23, 02 maj 2020

inka74 napisał(a)
jeszcze raz wróciłam do fotek i jej u ciebie nie wypatrzyłam chyba, że to te w pąkach. Moje niższe w tym roku trochę ale i tak je lubię, nawet bardzo

Tegoroczne dopiero dziś cyknęłam, w zeszłym roku były...
Wstawię może jutro bo już nie chce mi się przy kompie siedzieć, mam dziś zapowiedziany seans filmowy z dziećmi więc rozumiesz...