Nie jestem w stanie powiedzieć czy zrobiłaś dobrze czy źle
Ja dziś wstawiłam kolejną partię do ukorzeniania, czytałam w telefonie o Twoich dylematach, to zrobiłam nawet fotkę poglądową:
Jutro usunę
Nie pamiętam czemu tnę na takie krótkie kawałki, ale się sprawdza, te dolne 3 cm się korzonkami pokrywają A ta górka później ładnie się rozkrzacza
Tak teraz sobie myślę, że jak ta część, którą masz zanurzoną w wodzie, wypuści korzonki, to może trochę za bardzo wybiegnięte te sadzonki będziesz miała?
Kawałek kolejnej rabatu zaczyna wygladac przyzwoicie. Poszły tu dzid azalie, driakiew,
przetaczniki i bodziszki. Prawie wszystko w bladych różach. I brunnery błękitne. I chyba taką kolorystykę będę chciała tam utrzymać.
A tu widać, z czym musze najpierw powalczyć, zanim zacznę sadzić. Morze rumianków. I perz. Tu poszły dziś ostrzejsze różowe azalie (generalnie wszystkie azalie to wina Izy i Anuli ). Tak jakoś do tego fioletu irysow syberyjskich mi podpasowały. Do tego granatowe ostróżki, szałwia fioletowa, bodziszek żałobny. A są tam już fuksjowe floksy, malinowe ostrogowce. Krwiściągi też.
Aniu
U CB jak zawsze przepieknie...
Te zdjęcia to jakby japońskie klimaty - śliczne
W rozwód z tulipanami nie uwierzę, przecież Ty jesteś królową tulipanów na tym forum)
Masz cudne orliki- bardzo je lubię, no i ta kalina- nigdy takiej nie widziałam
pozdrawiam serdecznie
Ś.
Ja najpierw pomyślałem o poszerzeniu do równej linii z rabatą za domkiem Gdyby okazało się, że tu jest tu nawodnienie trawnika, to nie opłacało by się tak wąskiego pasa trawy zostawiać. A coś czuję, że tu nie ma zraszaczy. Niezależnie od tego pomysł jest inny...
...A mianowicie ścieżka z płyt obsypanych kamieniem z wylewającymi się na nią roślinami
Np. hortensje Annabelle, do tego hosty i hakone, tawułki i tiarelle, a uzupełnić można paprociami
Na pierwszej focie chyba tez masz kran tam gdzie konewka. Hostowa bardzo fajnie sie zapowiada.
Edytka
Musisz koniecznie nam tu pokazywać wiecej roslin i fot.
Postępy w ogrodzie w ostanich
miesiacach macie niesamowite
Moje pisadri przy Twoich to chuderlaki.
Nie moge sie nadziwić jak ogólnie sie wszystko zmieniło, wyłaniało, kostka taki porzadek wprowadziła.
Łany kocimiętki, szałwie róże trawki hosty itd wszystko piękne i dorodne.
Męża pochwal bardzo i Ciebie też chwale.
Masz piękny ogród. Jak kiedys ruszę dupkę w Twoje rejony to sie wproszę do Ciebie na pewno
Śloczna ta różanka i kaka gęsta.
No powiem ze sie nie spodziewalam.
Świdośliwy będziemy wyprowadzać razem ma wiele pni. Zaczne od kolejnej wiosny. Bede podgalać od dołu i rozchylać gałęzie. U Hani Wioli są ładne na wzór.