Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:17, 18 lip 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Dorotko

Cudownie masz w ogrodzie , pięknie ,kolorowo
śliczne Lilie ,róże ,jeżówki cudne wszystko ze sobą współgra ..można tak patrzeć i patrzeć bez końca

Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka przesyłam
Bardzo to miłe co piszesz, za życzenia zdrówka dziękuję oby gorzej nie było bo lepiej to już było. Dla Ciebie LARISA

Jeżówkowe-Love 08:06, 18 lip 2020

Do góry
Pachna ci lilie? U siebie sie nimi rozczarowalam- ani jedna nie pachnie.
Dębowe zakątki 08:00, 18 lip 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piszesz, że każda roślina powinna mieć swój kawałek ziemi. Niestety ja nie zapewniam moim roślinom takiego luksusu. Musiałam dobrze pogłówkować, żeby na całych rabatach przez cały sezon coś kwitło.
Staw nabiera rumieńców, tam aż się prosi o powtykanie patyczków z hortensji.

Dorotko tak niby powinno być z roślinami.Ale uwierz mi,moje rośliny też nie mają dużo luksusu i przestrzeni. Bo przez lata ich dokupywałam i upychałam. Ja też lubię i do tego dążyłam aby w moim ogrodzie na rabatach było coś stale kwitnącego. Często dosadzałam, przesadzałam o 20 cm jakaś roślinę. I znowu coś dosadzam.I tak chyba już będzie i będzie.
Jeszcze jedną stronę nad stawem musimy uporządkować.I na drugi rok ją uporządkuje i dosadzę roślin.Mi jakoś te patyczki hortensjowe się nie udają.Ale jakieś hortki nad stawem będą w przyszłości.

Lilie i liliowce
Liliowiec Destined To See
Przedziwny Ogród 21:06, 17 lip 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję za odwiedziny

Sliczne Lilie , róże, hortesje,floksy.. no piękne kolorowe lato
Dębowe zakątki 00:34, 17 lip 2020

Do góry
Piękny okaz dębolistnej...

...jeszcze lilie

Nowa rabatka też pięknie się prezentuje
Za drzwiami do ogrodu... 23:33, 16 lip 2020

Do góry
Doranma napisał(a)

Bardzo dobrze wychodzi Ci upychanie, skoro rosną także w towarzystwie chrzanu ☺ Zaciekawiłaś mnie tym, że dosadziłaś lilie jeszcze teraz w środku lata - robiłaś już tak kiedyś? Udały się?

To rabata przywarzywniakowa z ziołownikiem więc chrzanowi tam daruję Choć niewiele zostało z liści , bo upodobały sobie je ślimaki, czy inne głodomory
Ale do ogórków chrzan się przyda więc dla oznaczenia zostawiłam te ogryzki
Jeżeli chodzi o sadzenie lilii Dorotka z "w moim małym ogródeczku" robi tak często. Kupuje właśnie w lipcu, gdy są w wyprzedażach. Podobno liliom potrzeba sto dni do rozkwitu od posadzenia, więc w połowie października przy dobrych układach pogodowych powinny moje zakwitnąć Dorotka chyba posadziła ciut wcześniej. Możesz jej dopytać. Ja sadzę tak pierwszy raz. Najwyżej zakwitną na drugi rok

Za drzwiami do ogrodu... 22:39, 16 lip 2020

Do góry
anpi napisał(a)

W porównaniu z Tobą to mało!
Nawet z wciśnięciem tych nowych miałam problem, bo ciągle natrafiałam na koszyczek z wiosennymi cebulowymi Gdzie ja pomieszczę kolejne moje zachcianki!?

Bardzo dobrze wychodzi Ci upychanie, skoro rosną także w towarzystwie chrzanu ☺ Zaciekawiłaś mnie tym, że dosadziłaś lilie jeszcze teraz w środku lata - robiłaś już tak kiedyś? Udały się?
Dębowe zakątki 22:08, 16 lip 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pocieszyłam oczy pięknymi kwiatami. Tyle masz odmian liliowców i jeżówek.
Zapach lilii obłędny. Mam w donicy na balkonie i mogę przez cały czas upajać się zapachem.
Pięknie masz.

Mam, mam tych liliowców sporo.Sama nie wiem ile. Nie liczyłam.
jeżówek to już dużo mniej.Ale te co są to ciesza.
Lilia azjatyckie to raczej nie pachną.Ale drzewiaste i orientalne pachną cudnie
Fajnie,że masz lilie pachnące na balkonie
Dziękuję

Liliowiec Daring Deception

Liliowiec cytrynowy

Rutewka Delavay'a
Za drzwiami do ogrodu... 21:27, 16 lip 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Lilie, róże i ostróżki zachwycają Fajne te Twoje grzybki w ogrodzie Taki ogród sprawia im pewnie dużo radości Kolorowe ptaszki też ciekawe

Najchętniej to by ciągle wszystko podlewali, czasami kwiaty w donicach mi pływają
Prawie pięcioletnia wnusia z ciekawością pyta jakie w warzywniaku rośnie jedzonko i chciałaby też już wszystko fotografować

Dzięki szefowej Danusi dostrzegłam urok przerośniętej sałaty
Za drzwiami do ogrodu... 20:19, 16 lip 2020

Do góry
anpi napisał(a)

W porównaniu z Tobą to mało!
Nawet z wciśnięciem tych nowych miałam problem, bo ciągle natrafiałam na koszyczek z wiosennymi cebulowymi Gdzie ja pomieszczę kolejne moje zachcianki!?

Ależ my jesteśmy sroki,Mało i mało tych roślino.
No , no bojowe masz zadanie wkopywać w miejsce wolne od roślin nowe lilie.
Zaszalałaś z tą ilością lilii.Już sobie wyobrażam jak będzie ich bogato w przyszłym roku.
Bo pięknie to i tak już masz
Ja już swoje posadziłam. Ale taką cząstkę w porównaniu do twoich to szybko mi poszło.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 19:57, 16 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja się chyba na ogrodniczkę nie nadaję, mnie jest zawsze żal ścinać coś co jeszcze kwitnie

Ja miałam to samo, wiecznie mi było szkoda a teraz i róże w wazonie mam i lilie...
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:20, 16 lip 2020

Do góry
Dorotko

Cudownie masz w ogrodzie , pięknie ,kolorowo
śliczne Lilie ,róże ,jeżówki cudne wszystko ze sobą współgra ..można tak patrzeć i patrzeć bez końca

Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka przesyłam
Za drzwiami do ogrodu... 17:23, 16 lip 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Uściskaj ode mnie te piękne grzybki ogrodowe

Lilie masz Aniu obłędne. Widziałam tez u anabuko cała kolekcję. Liliowe dziewczyny jesteście

Uściskam
Lilii jeszcze dokupiłam teraz, ciekawe czy zdążą zakwitnąć jesienią?
Lilia Duble Sensation jest bardzo ciekawa:

Przerwa na kawę... 16:34, 16 lip 2020

Do góry
Jakaś ciemna pysznogłówka się uchowała, lilie pachną bosko a hortka Wim's Red cała w kwiatach
Okrągła rabata klejnotów 13:54, 16 lip 2020

Do góry
Kochani pomóżcie proszę przy zaprojektowaniu rabaty.

Mam idealne miejsce na okrągłą rabatę przy wejściu na centralną cześć ogrodu

Na środku rabaty bedzie niewielkie drzewo bądź iglaste bonsai
Do tego planuje symetrycznie posadzić rośliny zimozielone - bukszpany cisy trzmieliny

Rabata bedzie miała 3,5 metra średnicy i bedzie symetrycznie obsadzona tak, by z każdej strony wyglądała dobrze
A teraz najważniejsze chciałabym, by ta rabata była klejnotem w ogrodzie- by cały czas kwitła i by była bardzo kolorowa i by rośliny tworzyły kilka poziomów od najniższych na obrysie po wysokie byliny bądź krzewy bliżej środka

Jednego jestem pewna - na samym obrysie koła bedą jedyne rośliny jednoroczne - cynie

Napisze wam jakie rośliny chciałabym tam umieścić doradźcie mi co można jeszcze- co by sie sprawdziło.
U mnie rosną niezawodnie liliowce stella d’oro i inne liliowce, lilie tez o dzień dobrze czuja sie w gliniastym podłożu, zastanawiam sie nad pysznoglowkami ale wiem ze trzeba je odmładzać.

Najważniejsze, by rośliny kwitły długo i nie sprawiały problemów i jeszcze by miały ładne liscie, dobrze by było dodać jakieś trawy sle takie o niezbyt głębokim systemie korzeniowym. Roślinki musza zimować normalnie w ogrodzie. Zawsze mam problem z wyższymi roślinami - za mało ich znam.

Pomożecie?

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:44, 16 lip 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu ale fajny taki urlop
malosolnych nielubie a pewnie nie doczekam az sie ukisza wiec tylko popatrze na Twoj sloiczek

Twoje piekne lilie u mnie wlasie kwitna ale mam z nich radoche

A ja tylko małosolne i
Z lilii sie cieszę ,a różowa jest ?
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:37, 16 lip 2020

Do góry
Basiu ale fajny taki urlop
malosolnych nielubie a pewnie nie doczekam az sie ukisza wiec tylko popatrze na Twoj sloiczek

Twoje piekne lilie u mnie wlasie kwitna ale mam z nich radoche
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:59, 16 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie kwitną róże i lilie ta ostatnia lilia różowa obłędny ma kolor, taki odcień różu jak lubię

Sylwio pozdrawiam i dziekuję ,że wpadasz do mnie
Ptasi gaj 10:52, 16 lip 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Elu świetna ta tablica. U nas też często pada, o dziwo 2 dni nie padało. Róże też w gorszej kondycji, robią się mumie. Lilie gdzieś zniknęły, miałam dużo więcej.Może wymarzły , nie wiem. Jeżówki tak jak u Ciebie, zaczęły kwitnąć. I O dziwo już budleje kwitną, zawilce mają pąki.

U mnie dużo roślin w parkach. Wczoraj przycięłam róże które przekwutly. Zaraz idę ciąć pnące to wielki wyczyn. Wywiozłam 3 taczki obcinkow tych pnących pewnie też tyle.
W tym roku wysialam mi się na rabatach niska bordowa koniczyna nigdy tego nie miałam kwitnie na żółto. Musiałam ją potraktować Randalem bez glikofos....
Rozgwiazdnica to też cholerny chwast. Jeszcze mam skrzypu sporo ale to wynik usuwania ręcznego i odbił z jednego wyrosły trzy.
Teraz wychodzi najgorszy chwast z ciemnym kwitnącym ogonem nie wiem jak się nazywa. Trudno go wytepic.

Może jakieś fotki

Na Ursynowie zbudowali tężnie nie wiem co tam się skrapla na pewno nie solanka Boni skąd.

W ogródku emerytki 22:14, 15 lip 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Lilie też oglądam bez końca

Buszowa rabata
Śliczne te twoje liie
Nie dziwię się ,ze zaglądasz do nich.Ja też do swoich zaglądam
Cieszą, oj cieszą.
Ale te margerytki masz czupurne i ciekawe i śliczne
Moja jarzmianka dopiero zaczyna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies